31 Mayıs 2025 Cumartesi

PATLICANLI ATOM



Malzemeler:
- 2 adet aci chili biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 250 gr süzme yogurt
- 250 gr normal yogurt
- 1 dis sarimsak
- 1/2 çay kasigi tuz
- 4 adet patlican

Hazirlanisi:
1. Patlicanlari küp dograyin ve hafif yaglayip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip önceden isitilmis 220°C derecelik firinda pisirin
2. Biberleri ince dograyip yagda kavurun ve kenara alin
3. Yogurdu ezilmis sarimsak, kizarmis patlicanlar ve tuzla karistirip servis tabagina alin
4. Üzerine kizartilmis yagli biberleri gezdirip servis edin

Afiyet olsun

BIBERIYELI PATATES SALATASI



Malzemeler:
- 1 kg patates (haslanmis)
- 2 adet rendelenmis havuc
- 5 adet kornison tursu
- 6 dal taze sogan
- 1 dal biberiye
- 1/8 demet dereotu
- 1/8 demet maydanoz

Sosu için:
- 1 cay bardagi zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Patatesleri haslayip sogumaya birakin
2. Haslanmis patatesleri dilimleyip bir kaba alin ve üzerine diger sebzeleri ince dograyip karistirin
3. Sosu ayri bir kabin icinde hazirlayip karistirin ve patateslere ekleyip harmanlayin
4. 10 dakika dinlendirip patateslerin sosunu cekmesini bekleyin ve servis edin

Afiyet olsun

SARIMSAKLI YOGURT CORBASI



Malzemeler:
- 6 yemek kasigi yogurt
- 6 su bardagi su
- 1,5 yemek kasigi un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 3 dis sarimsak
- Tuz

Üzeri için:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tutam taze nane

Hazirlanisi:
1. Suyu kaynamaya alin
2. Ayri bir kabin içine unu, yogurdu ve yumurta sarisini karistirin
3. Üzerine bir miktar sicak sudan ekleyip çirparak karisimin ilinmasini saglayin
4. Ilik karisimi ve 3 dis sarimsagi tencereye ekleyin ve çorbayi çirparak kaynatin
5. Ayri bir tavada tereyagini eritip üzerine naneyi ekleyin 
6. Corbayi kaselere bölüstürüp naneli yag ile sicak servis edin

Afiyet olsun

STOVERIJ SOSLU PATATES



Malzemeler:
- 1 kg kusbasi dana eti
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber

Servis için: patates kizartmasi veya firinda patates

Hazirlanisi:
1. Stoverij için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
2. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kavurun. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
3. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
4. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
5. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
6. Pismeye yakin üzerini açin ve istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin
7. Etler pistikten sonra patates kizartmasindan bir dag olusturun ve üzerine stoverij’den döküp sicak servis edin

Afiyet olsun

SOGAN MEZESI



Malzemeler:
- 250 gr arpacik sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi aci pul biber
- 1 tatli kasigi toz seker
- 2 su bardagi süzme yogurt
- 2 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Soganlari ortadan bölüp yagda seker ve tuzla karamelize olana kadar kavurun
2. Üzerine aci pul biber ekleyip atesten alin
3. Tuz ve sarimsakla karistirilmis yogurdu servis tabagina alip üzerine soganlar ekleyip servis edin

Afiyet olsun

PIRINCLI KÖFTE



Malzemeler:
- 500 gr dana kiyma
- 3/4 cay bardagi pirinç
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
- Gerekirse bir miktar galeta unu

Sosu icin:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 3 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi aci sosu
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi toz seker
- 4 su bardagi su
- Tuz
- Karabiber

Üzeri icin:
- 1 adet domates
- 1 adet carliston biber

Hazirlanisi:
1. Köfte için bir kabin içine bütün malzemeleri alip yogurun
2. Köfteleri sekillendirip isiya dayanikli bir firin kabina alin
3. Ayri bir tencereye sosu için ayçiçek yagini, salçalarini, sarimsaklari, baharatlari ve suyu alip karistirarak kaynatin
4. Köfteleri domates ve biber dilimleriyle süsleyip sosu köftelerin üzerine gezdirin ve yemegi önceden isitilmis 220 derecelik firina atin
5. Köfteler sosunu cektikten sonra 15-20 dakika dinlendirip sicak servis edin

Afiyet olsun

KURU PILAV



Malzemeler:
Kuru fasülye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 8 dal taze sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 5 adet kuru arnavut biberi

Pirinc pilavi icin:
- 1 kupa osmancik pirinç
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya ince dogranmis soganlari ve bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5. Pilav için bir tavanin içine yaglari ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
6. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
7. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
8. Kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra pilavla birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun

26 Mayıs 2025 Pazartesi

SEMIZLIK SALATASI



Malzemeler:
- 2 demet semizotu
- 2 adet domates
- 2 adet salatalik
- 4 yemek kasigi sogan tursusu
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri dograyip bir kaba alin
2. Üzerine sos malzemelerini ekleyip harmanlayin ve servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA LEVREK



Malzemeler:
- 5 adet levrek
- 2 adet sogan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet limon
- 4 adet defne yapragi
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- 2 dal taze sogan

Hazirlanisi:
1. Baliklari temizleyip bol suyla yikayin ve her iki kisminada cizikler atin
2. Tuz ve karabiberle tatlandirip ortalarina defne yapragi ve sogan yerlestirin
3. Soganlari, biberleri ve limonlari halka seklinde dograyip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
4. Üzerlerine baliklari dizip cizik yerlerine limon koyun ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda pismeye birakin
5. Taze sogan serpip sicak servis edin

Afiyet olsun

YUMUSAK PITA EKMEGI



Malzemeler:
- 2 adet haslanmis orta boy patates
- 2 su bardagi ayran
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 paket kuru maya
- 1 cay bardagi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi tuz
- 7-9 su bardagi un

Hazirlanisi:
1. Un haric bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun
2. Azar azar un ekleyerek yumusak ele yapismayan bir hamur elde edin
3. Hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve unlanmis bir tezgahta yemek tabagi büyüklügünde acin
4. Tirnak pide yapar gibi sekillendirdikten sonra yagsiz tavada alt üst pisirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

LORLU KÖZ KAPYA BIBER



Malzemeler:
- 1 kg közlenmis kapya biber
- 350 gr lor peyniri
- ½ cay bardagi zeytinyagi
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Biberleri dilediginiz büyüklükte dograyip yagda soteleyin
2. Üzerine lor peynirini ve tuzu ilave edip sotelemeye devam edin
3. Sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

YÜKSÜK CORBASI



Malzemeler:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 su bardagi dondurulmus manti
- 1 su bardagi haslanmis nohut
- 5-6 su bardagi tavuk suyu/et suyu/sicak su
- Tuz, karabiber, kuru nane

Hazirlanisi:
1. Yaglari, unu ve domates salçasini bir tencereye alip bir miktar kavurun
2. Üzerine tavuk suyunu veya et suyunu veya sicak suyu ilave edip karistirin ve kaynamaya birakin
3. Kaynayan salçali suya dondurulmus mantilarin ve haslanmis nohutlari ekleyip mantilarin tamamen pismesini saglayin
4. Corbayi tuz, karabiber ve kuru naneyle tatlandirin
5. Hazir olan çorbayi atesten alip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

BUGDAYLI MARUL SALATASI



Malzemeler:
- 1/2 demet marul
- 1 su bardagi haslanmis bugday
- 2 adet rendelenmis havuc
- 1 adet kapya biber
- 4 dal taze sogan
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydanoz
- 3 yemek kasigi sogan tursusu
- 1 adet limonun suyu
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Marulu iri dograyip bir kaba alin
2. Üzerine diger malzemeleri ekleyip karistirin
3. Limon suyunu, zeytinyagini ve tuzu katip harmanlayin ve servis edin

Afiyet olsun

ABLAMIN SEHRIYELI SEBZE CORBASI



Malzemeler:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi un
- 2 adet havuc
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy sogan
- 1 dis sarimsak
- 2 adet orta boy domates
- Soguk su veya tavuk suyu
- 1/2 cay bardagi arpa sehriye
- 1 tatli kasigi kuru nane

Hazirlanisi:
1. Derin bir tencereye unu ve yag alip kavurun
2. Üzerine iri dogranmis sebzeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Soguk suyu veya tavuk suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Sebzeler yumusadiginda blenderdan gecirin ve sehriyeleri ve naneyi ekleyip 10 dakika daha pisirin
5. Hazir olan corbayi sicak servis edin

Afiyet olsun

ISLAK KEK



Malzemeler:
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 + 1/3 su bardagi seker
- 1 + 1/3 su bardagi süt
- 1 + 1/3 su bardagi ayçiçek yagi
- 3 yemek kasigi kakao
- 2,5 su bardagi un
- 1 paket vanilya
- 15 gr kabartma tozu

Sosu için:
- 1 su bardagi süt
- 1 su bardagi seker
- 3 yemek kasigi kakao
- ½ su bardagi ayçiçek yagi
- 1 çimdik tuz
- 100 gr sütlü cikolata

Hazirlanisi:
1. Kek için yumurtalari toz sekerle birlikte bir kaba alip rengi iyice açilana kadar mikserleyin
2. Üzerine sütü ve yagi ekleyin
3. Elenmis kakaoyu, unu, kabartma tozunu ilave edip mikserlemeye devam edin
4. Son olarak vanilyayi ekleyin ve kek hamurunu yaglanmis bir firin kabina aktarip önceden isitilmis 180 derecelik firinda 40 dakika kadar pisirin
5. Sos malzemelerinin cikolata haric hepsini bir tencereye alip çirparak karistirin ve 3-4 dakika kadar kaynatin
6. Sosu atesten aldiktan sonra icine cikolatayi ekleyip eritin
7. Pismis olan keki soguttuktan sonra dilediginiz gibi dilimleyin, üzerine sicaga yakin olan ilik sosu gezdirip biraz dinlendirdikten sonra servis edin

Afiyet olsun

KEBAPCI USULÜ SOGAN MEZESI



Malzemeler:
- 3 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yesil biber
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi nar eksisi
- 1 yemek kasigi limon suyu
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 cay kasigi aci pul biber
- 1 tatli kasigi sumak
- 1/2 tatli kasigi tuz

Hazirlanisi:
1. Soganlari piyazlik sograyip bir kaba alin ve tuzla ovup sudan gecirin
2. Ince dogranmis biberleri ve maydanozu bir kaba alin
3. Üzerine kalan malzemeleri ve sogani ekleyip karistirin
4. Soguk servis edin

Afiyet olsun

MANGAL KÖFTE



Malzemeler:
- 600 gr yagli dana kiyma
- 200 gr yagli kuzu eti
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri mangalda pisirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

21 Mayıs 2025 Çarşamba

BALZAMIK SIRKELI YESIL MERCIMEKLI COBAN SALATASI


Malzemeler:
- 1 su bardagi yesil mercimek (haslanmis)
- 4 adet domates
- 3 adet salatalik
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 4 dal taze sogan
- 1 tutam dereotu
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 3 yemek kasigi balzamik sirke
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Haslanmis yesil mercimekleri bir kaba alip sogumaya birakin
2. Domatesleri, salataligi ve biberleri minik küp seklinde dograyip kaba aktarin
3. Üzerine kiyilmis sogani ve dereotunu ekleyin
4. Zeytinyagi, balzamik sirke ve tuz ile salatayi tatlandirip güzelce karistirdiktan sonra servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA BIBER DOLMASI



Malzemeler:
- 12 adet dolmalik biber
- 1 adet sogan
- 250 gr kiyma
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 12 yemek kasigi pirinç
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 limonun suyu
- 1 su bardagi su
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber

Sosu için:
- 1/2 limonun suyu
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Sogani ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine kiymayi ve ince dogranmis domatesi ekleyin
3. Salçayi, baharatlari ve iyice yikanmis pirinci katip karistirin
4. Biberleri oyup temizleyin ve içlerini doldurup yarim kiraz domates yerlestirip döküm tencereye dizin
5. Sos için bütün malzemeleri karistirip dolmalarin üzerlerine gezdirin
6. Önceden isitilmis 220°C derecelik firinda önce üzeri örtülü daha sonra acip pisirin
7. Üzeri kizaran dolmalari sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

ANNE KÖFTESI YANINDA ZERDECALLI ARPA SEHRIYE PILAVI VE BAHARATLI HAVUC



Malzemeler:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Zedecalli arpa sehriye pilavi icin:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 kupa sicak su
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 1 cay kasigi zerdecal

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin 
4. Arpa sehriye pilavi icin pilav tavasina ayçiçek yagini ve tereyagini alin
5. Üzerine sehriyelerini ekleyip 1-2 dakika kavurun
6. Sicak suyu, zerdecali ve tuzlu sebze çesnisini ilave edip pismeye birakin
7. Pisen pilavin altini kapatip kapagini örtün ve demlenmeye birakin
 8. Hazir olan yemekleri dilediginiz gibi tabaklayip sicak servis edin

Afiyet olsun

DOMATES SOSLU FIRINDA KABAK KIZARTMASI



Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi tuz

Yogurt icin:
- 300 gr yogurt
- 2 dis sarimsak
- Tuz

Domates sosu icin:
- 5 adet domates
- 1 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tuz
- 1 cay kasigi kekik

Hazirlanisi:
1. Kabaklari dilimleyip bir kaba alin
2. Üzerine yag ve baharatlari ekleyip karistirin ve yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin
3. Önceden isitilmis 220 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
4. O arada domates sosunu hazirlayin
5. Domates sos icin bütün malzemeleri bir sos tenceresine alip kisik ateste kalinlasana kadar kaynatin
6. Yogurt icin yogurdu sarimsak ve tuzla karistirip servis tabagina yayin
7. Üzerine kizarmis kabaklari dizip domates sosu gezdirip servis edin

Afiyet olsun

HARDAL SOSLU PATATES SALATASI



Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet rendelenmis havuc
- 6 adet kornison tursusu
- 1 cay bardagi misir

Sosu icin:
- 500 gr yogurt
- 4 yemek kasigi mayonez
- 4 yemek kasigi balli hardal
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 cay kasigi toz sarimsak
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Haslanmis patatesleri küp dograyip bir kaba alin
2. Üzerine kalan malzemeleri ekleyin
3. Sos icin ayri bir kabin icinde bütün malzemeleri karistirip patateslere ekleyin
4. Salatayi harmanlayip 30 dakika buzdolabinde sosunu cekmesi icin dinlendirin
5. Soguk servis edin

Afiyet olsun

SEBZELI ERISTE



Malzemeler:
- 500 gr sebzeli eriste
- 2 yemek kasigi tereyagi 
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Yayvan bir tavaya yaglari alip eristeyi ekleyin
2. Eristeler hafif renk alana kadar kavurun ve üzerini 2 parmak gececek kadar sicak su ekleyin
3. Tuzla tatlandirip pismeye birakin
4. Suyunu ceken eristeleri 5 dakika dinlendirdikten sonra istege göre biraz daha tereyagi eritip servis edin

Afiyet olsun

BEBEK KARNIYARIK



Malzemeler:
- 4 adet közlenmis patlican
- 250 gr dana kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik

Üzeri için: Domates ve biber dilimleri

Sosu için:
- 3 su bardagi su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1. Patlicanlari pijama deseni soyup ortadan bölün 
2. Cam bir tepsiye alip üzerine 2 yemek kasigi aycicekyagi, tuz ve karabiber serpip harmanlayin
3. Önceden isitilmis 250°C derecelik firinda pisirin
4. Közlenmis patlicanlari sogumaya birakin ve daha sonra karinlarini yarin
5. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun
6. Üzerine yemeklik dogranmis biberi, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
7. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
8. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin
9. Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis domates ve biber yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
10. Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
11. Karniyariklar 35-40 dakika kadar pistikten sonra biraz dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

ACUKA



Malzemeler:
- 6 yemek kasigi biber salçasi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 su bardagi iri kiyilmis ceviz
- 2 dis ezilmis sarimsak
- 1 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, nane, yenibahar

Hazirlanisi:
1. Salçalari yagda kokusu çikana kadar kavurun
2. Diger malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Acuka kivam alip birlestiginde kaseye aktarip sogumaya birakin

NOT: Acukayi mutlaka buzdolabinda muhafaza edin ve mümkünse 1 hafta içinde tüketin

Afiyet olsun

PATATESLI LAVAS



Malzemeler:
- 2 adet haslanmis orta boy patates
- 2 su bardagi ayran
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 paket kuru maya
- 1 cay bardagi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi tuz
- 7-9 su bardagi un

Hazirlanisi:
1. Un haric bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun
2. Azar azar un ekleyerek yumusak ele yapismayan bir hamur elde edin
3. Hamuru 24 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve unlanmis bir tezgahta tava büyüklügünde acin
4. Yagsiz tavada lavaslari pisirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

TANTUNI



Malzemeler:
- 1 kg dana eti
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber
- Tuz
- Sogan salatasi, taze sogan, maydanoz, aci biber tursusu, domates, limon

Hazirlanisi:
1. Eti minik küpler halinde dograyip haslayin
2. Bir tavaya yag alip üzerine haslanmis etleri ekleyip kavurun
3. Tuz ve kirmizi toz biberle tatlandirdiktan sonra 5 dakika kadar daha kavurup altini kapatin
4. Hazirlayacaginiz lavaslari etin yagina bastirip tezgaha alin
5. Ortasina bir miktar toz biberli et koyun, sogan tursusu, maydanoz ve küp seklinde dogranmis domatesleri ilave edip sarin
6. Ev yapimi tantunileri istege göre aci biber tursusu, limon dilimi, sogan salatasi ve maydanoz esliginde servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

16 Mayıs 2025 Cuma

LAZANYA



Malzemeler:
- 12 adet lazanya yapragi

Kiymali harç için:
- 250 gr dana kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 400 ml domates suyu
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber

Besamel sos için:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 3 yemek kasigi un
- 3 su bardagi süt
- 1 tutam muskat cevizi
- Tuz, karabiber

Üzeri için: 250 gr rendelenmis kasar peyniri

Hazirlanisi:
1. Kiymali harç için yemeklik dogranmis sogani bir tavada yag ile birlikte soteleyin. Pembelesen soganin üzerine kiymayi ekleyip karabiberle tatlandirin ve bir miktar pisirin. Domates suyunu, kirmizi toz biberi, tuzu, sekeri, kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve bir tasim kaynattiktan sonra altini kapatip kenara alin
2. Besamel sosu için bir tencereye yag ve unu alip un kokusu çikana kadar kavurun. Sütü ilave edin ve bir çirpma teli yardimiyla karistirarak pisirin. Muskat cevizi rendesi, tuz ve  karabiberle sosu tatlandirin. Kalinlasip göz göz olunca kenara alin
3. Bütün malzemeleri tezgaha alin. Isiya dayanikli cam firin kabina önce birkaç y.k. besamel sosundan koyup yaglayin ve bir kaç lazanya yapragi dizin. Yapraklarin üzerine besamel sosun 3’te 1’ini döküp yayin. Onun üzerine kiymali harcin yarisini döküp onu da güzelce yayin
4. Ayni islemi bir kat daha tekrarlayin
5. Son kata lazanya yapraklarini dizdikten sonra üzerine kalan besamel sosu döküp yayin ve lazanyayi önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
6. Pismeye yakin lazanyayi firindan çikarip üzerine rendelenmis kasar peyniri serpin, tekrar firina verin ve peynir tamamen eriyip nar gibi kizarana kadar pisirin
7. Hazir olan lazanyayi biraz dinlendirdikten sonra mutlaka sicak servis edin

Afiyet olsun


DEMI-GLACE SOSLU BIFTEK YANINDA PATATES KIZARTMASI



Malzemeler:
Demi-glace soslu biftek:
- 1 kg biftek
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber

Firinda patates icin:
- 1 kg patates
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- Tuz
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Demi-glace sos için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
2. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kizartin. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
3. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alip kavurun
4. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
5. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
6. Pismeye yakin üzerini açin ve istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin
7. Patatesleri dilimleyip yag, tuz ve karabiberle karistirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve önceden isitilmis 250°C derecelik firinda kizarana kadar pisirin
8. Kizaran patatesleri firindan alip demi-glace soslu biftekle sicak servis edin

Afiyet olsun

ANNE MANTISI



Malzemeler:
Hamur için:
- 3 su bardagi un
- 1 su bardagi ilik su
- 1 adet yumurta
- Tuz

Içi için:
- 250 gr yagsiz dana kiyma
- 1 adet sogan
- Tuz, karabiber

Pisirmek için: su + tuz

Üzeri için:
- 500 gr yogurt
- 1 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- Tuz, kuru nane

Hazirlanisi:
1. Hamur malzemelerini bir kabin için alip yogurun. Hamur ne çok kati ne de çok yumusak olmalidir! Iç harcini hazirlayana kadar hamuru oda isisinda üzeri örtülü bir sekilde dinlendirin
2. Iç harci için sogani bir kabin içine rendeleyin, kalan malzemeleri üzerine ilave edip karistirin
3. Hamurdan bezeler yapip teker teker hazir yufkadan birazcik daha kalin olacak sekilde açin
4. Kare kare kesmis oldugunuz hamurun üzerine kiymadan küçük parçaciklar koparip koyun ve hamurlarin dört kösesini bir araya getirip sekillendirin
5. Mantilar hazir olunca kaynayan tuzlu suda pisirin
6. Bir kasede yogurdu ezilmis sarimsak ve bir miktar tuzla karistirin
7. Ayri bir tavada da ayçiçek yagini isitip kirmizi toz biberi ekleyin ve karistirin
8. Pismis olan mantilari tabaklara bölüstürüp üzerine sarimsakli yogurt dökün
9. Son olarak üzerine bir miktar biberli yag gezdirip kuru nane serpin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

11 Mayıs 2025 Pazar

KUS ÜZÜMLÜ BULGUR PILAVI



Malzemeler:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 cay bardagi kus üzümü
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis soganlari yagda soteyin ve bulguru ekleyin
2. Üzerine sicak suyu, tuzu ve kus üzümlerini ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
3. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
4. Demlendikten sonra sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

KÖFTELI BEZELYE YEMEGI



Malzemeler:
- 750 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 adet sogan
- 2 dal taze sogan
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su

Köfte için:
- 200 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Yemek için soganlari dograyip yagda soteleyin
2. Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sicak suyu ve baharatlari ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin ve minik toplar yapip yemege ekleyin
5. Bezelye yemegini kisik ateste pisirin
6. Hazir olan yemegi bir miktar dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

CEVIZLI BIBER YOGURTLAMASI



Malzemeler:
- 10 adet közlenmis kapya biberi
- 2 dis sarimsak
- 250 gr yogurt
- 250 gr süzme yogurt
- Tuz

Sosu icin:
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi cok aci pul biber
- 1/2 cay bardagi ceviz ici

Hazirlanisi:
1. Közlenmis biberleri soyup küp seklinde dograyin ve havanda bir miktar ezin
2. Ayri bir kabin içinde yogurdu, ezilmis sarimsaklari ve tuzu karistirin
3. Biberleri de ilave edip harmanladiktan sonra servis tabagina yayin
4. Üzerine cevizli acili yag gezdirip servis edin

Afiyet olsun

BOL LIMONLU ZEYTINYAGLI TAZE FASULYE



Malzemeler:
- 750 gr taze fasulye
- 1 adet sogan
- 3 adet büyük domates
- 2 adet sarimsak
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 çay bardagi zeytinyagi
- 2 adet limonun suyu
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Fasulyelerini temizleyip dilediginiz büyüklükte kesin
2. Tencereye sirasiyla yemeklik dogranmis sogan, fasulye, küp seklinde dogranmis domates olacak sekilde dizin
3. Bu islemi tüm sebzeler bitene kadar sirayla tekrarlayin
4. Son olarak üzerine ezilmis sarimsaklari, sekeri, tuzu, yagi, limon suyunu ve sicak suyu ilave edip pismeye birakin
5. Ilik servis edin

Afiyet olsun

ABLAMIN ETLI BIBER DOLMASI



Malzemeler:
- 8 adet paprika biber

Içi için:
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 10 yemek kasigi pirinc
- 150 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- Su (yaklasik 1 su bardagi)
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kimyon, kirmizi toz biber, pul biber

Pisirmek için:
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Zeytinyagi
- Limon suyu

Hazirlanisi:
1. Harci için sogani rendeleyin bir kaba alin
2. Taze baharatlari incecik kiyip ilave edin ve kalan malzemelerle birlikte yogurun
3. Biberleri bu harç ile doldurup bir tencereye dizin ve sosunu bir kasede karistirip üzerine gezdirin 
4. Dolmalarin üzerine bir parca yagli kagitla örtüp önceden isitilmis 220°C derecelik firina verin
5. Dolamlar pistikten sonra ilinana kadar dinlendirip daha sonra servis edin

Afiyet olsun

KABAK YOGURTLAMASI



Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 cay kasigi tuz
- 1/8 adet rendelenmis muskat cevizi
-1 cay kasigi toz sarimsak

Yogurt icin:
- 300 gr yogurt
- 1/8 demet dereotu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Kabaklari ince dilimleyip bir kaba alin
2. Üzerine yag ve baharatlari ekleyip karistirin ve yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin
3. Önceden isitilmis 220 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
4. Yogurt icin yogurdu dereotu ve tuzla karistirip servis tabagina yayin
5. Üzerine kizarmis kabaklari dizip servis edin

Afiyet olsun

5 Mayıs 2025 Pazartesi

LIMONLU TAVUK YANINDA KAPYA BIBERLI BULGUR PILAVI



Malzemeler:
Tavuk fileto için:
- 1 kg tavuk gögsü
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi limon suyu
- 1/2 limonun zesti
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 çay kasigi kekik
- 1 çay kasigi kirmizi toz biber
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber

Kapya biberli bulgur pilavi icin:
- 1 adet sogan
- 2 adet kapya biberi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 kupa bulgur
- 2 kupa sebze suyu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Biberli bulgur pilavi icin sogani ve biberleri dograyip bir tencereye alin
2. Sebzeler yumusayana kadar yagda soteleyin ve bulgurlari ekleyin
3. 5 dakika kavurduktan sonra sebze suyunu ve tuzunu ilave edip pismeye birakin
4. Bulgurlar pistiginde altini kapatip demlenmeye birakin
5. Tavuklari fileto seklinde kesip bir kaba alin
6. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk filetolarina ekleyip harmanlayin
7. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
8. Marine edilmis tavuklari kizgin tavada kizartin ve biberli bulgur pilaviyla sicak servis edin

Afiyet olsun

ET KAVURMA YANINDA KREMALI ISPANAK VE TEREYAGLI PATATES



Malzemeler:
Et icin:
- 750 gr et
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber, kekik
- Aci toz biber

Sütlü ispanak icin:
- 1 kg ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi süt
- 100 ml krema
- Tuz 
- Karabiber

Patates için:
- 1 kg patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 cay bardagi bardagi 
- Tuz, tuzlu sebze cesnisi

Hazirlanisi:
1. Buharda patates için kapakli bir tencerede tereyagini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin
2. Üzerine baharatlari serpip karistirin ve suyu ilave edip kapagini örtün
3. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Et icin eti kusbasi dograyip bir tencereye alin
5. Üzerine yagi, sarimsaklari, defne yapragini ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
6. Et suyunu çektikten sonra hala biraz sert ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edin
7. Altini kapatmadan önce tuzunu, toz biberini ve kekigi ilave edin
8. Kremali ispanak icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
9. Üzerine iri dogranmis ispanaklari ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
10. Sütü ve kremayi ilave edip hafif cektirin ve atesten alin
11. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin

Afiyet olsun

KURU SEBZELI TAVUK SUYU CORBASI



Malzemeler:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi un
- 2 L tavuk suyu
- 2 yemek kasigi kuru sebze
- 1/2 cay bardagi arpa sehriye
- Tuz veya tuzlu sebze çesnisi
- 1/2 limonun suyu

Hazirlanisi:
1. Unu yagda kokusu cikana kadar kavurun
2. Üzerine tavuk suyunu ve sehriyeleri ilave edip cirparak pismeye birakin
3. Kaynamaya basladiginda kuru sebzeleri ve limon suyunu ilave edin
4. Tuzlu sebze cesnisiyle tatlandirip 10 dakika kisik ateste kaynamaya birakin
5. Hazir olan corbayi sicak servis edin

NOT: Tercihe göre haslanmis tavuk parçalarini didikleyip çorbaya ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun

BBQ SOSLU SEBZELI ET YANINDA HAVUCLU PATATES PÜRESI



Malzemeler:
Bbq soslu sebzeli et icin:
- 500 gr dana eti
- 2 adet havuç
- 4 adet carliston biberi
- 2 adet kirmizi California biberi 
- 3 dal taze sogan
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi bbq sosu
- Tuz, karabiber, kekik

Kasarli patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 5 adet havuc
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- 200 gr kasar peyniri (rendelenmis)
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

Hazirlanisi:
1. Dogranmis dana etini karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise biraz sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine bbq sosu, 1 çay bardagi sicak su, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra bbq soslu etin altini kapatin
6. Patates püresi için patatesleri ve havuclari soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
7. Sebzeler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
8. Hazir olan havuclu patates püresini bbq soslu sebzeli etle birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun

PATATESLI KIR PIDESI



Malzemeler:
Hamur icin:
- 550 gr un
- 350 ml ilik su
- 20 ml aycicekyagi
- 12 gr tuz
- 15 gr yas maya veya 7 gr kuru maya
- 20 gr toz seker

Ic harci icin:
- 4 adet orta boy patates
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- Karabiber, pul biber, tuz

Üzeri icin:
- 50 gr tereyagi

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip ele yapismayan bir hamur elde edene kadar yogurun
2. 10 esit bezeye böldükten sonra yuvarlayin ve üzerlerini örtüp 10 dakika dinlendirin
3. Bezeleri unlanmis bir tezgahta tatli tabaga büyüklügünde acip 1/3 kismina harctan yayin ve harcli kismindan baslayip 4e katlayin
4. Uc kisimlarini birlestirip 30 cm uzunluguna gelene kadar ellerinizle büyütün
5. Parmak uclarinizla desen verip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve üzerlerine su sürüp önceden isitilmis 250°C derecelik firinda nar gibi kizarana kadar yaklasik 12 dakika pisirin
6. Firindan cikan pidelere tereyagi sürüp 5 dakika dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

ANNE KÖFTESI YANINDA KREMALI SEBZE SOTE VE TEREYAGLI PATATES



Malzemeler:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Kremali sebze sote için:
- 3 adet havuc
- 1 adet kapya biber
- 2 adet carliston biber
- 100 ml krema
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kekik

Patates için:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi patates baharati
- 1 cay bardagi sicak su

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve buzdolabinda dinlendirin
2. Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirip az yagli tavada kizartin
3. Kremali sebze sote icin sebzeleri dilediginiz büyüklükte dograyip sirasiyla zeytinyaginda soteleyin 
4. Sebzeler diriligini kaybettiginde üzerine kremayi ve baharatlari ekleyip 2 dakika daha kavurun ve atesten alin
5.  Buharda patates için kapakli bir tencerede tereyagini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin
6. Üzerine patates baharatini serpip karistirin ve suyu ilave edip kapagini örtün
7. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
8. Hazir olan köfteleri buharda patates ve kremali sote sebzelerle sicak servis edin

Afiyet olsun