25 Haziran 2025 Çarşamba

YULAFLI LORLU KEK



Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kasigi yogurt
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 su bardagi yulaf
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 1 adet kücük kabak (rendelenmis, suyu alinmis)
- 1 adet kapya biber
- 100 gr lor peyniri
- 1 yemek kasigi keten tohumu
- 1 yemek kasigi cörek otu
- Tuz, karabiber, pul biber, nane, dereotu

Hazirlanisi:
1. Bir kabin icinde yumurtalari cirpip yogurdu ve zeytinyagini ekleyin
2. Rendelenmis kabagi, ince dogranmis kapya biberi, lor peynirini, baharatlari ve yulafi ekleyip karistirin
3. Elde ettiginiz karisimi yagli kagitla kaplanmis baton kek kalibina döküp önceden isitilmis 180°C derecelik firinda 35 dakika pisirin
4. Pisen kek soguduktan sonra servis edin

Afiyet olsun

MANTARLI DEMI-GLACE SOSLU TOP KÖFTE YANINDA BASMATI PILAVI VE BABY KABAK



Malzemeler:
Top köfte icin:
- 600 gr yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Baby kabak icin:
- 8 adet baby kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi kuru sarimsak
- Tuz, karabiber

Demi-glace soslu icin:
- 1 kg kontrafile
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber
- 1 su bardagi konserve mantar

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Demi-glace sos için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
3. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kizartin. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
4. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
5. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
6. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
7. Pismeye yakin süzgecten gecirip istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin ve mantarlari ekleyin (etleri daha sonra baska bir yemekte kullanabilirsiniz)
8. Baby kabaklar icin kabaklari yaglayip baharatlayin ve önceden isitilmis 220°C derecelik firinda kizarana kadar pisirin
9. Köfteleri buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin ve az yagli tavada veya mangalda pisirin 
10. Sicak köfteleri mantarli demi-glace sos basmati pilavi ve baby kabakla sicak servis edin

Afiyet olsun

YUNAN USULÜ ARPA SEHRIYE SALATASI



Malzemeler:
- 2 su bardagi haslanmis arpa sehriye
- 2 adet salatalik
- 2 adet domates
- 1 adet carliston biber
- 1/2 adet sogan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 limon zeste
- 150 gr feta peyniri 
- Istege göre cekirdeksiz zeytin

Sosu icin:
- 1/3 su bardagi zeytinyagi
- 1/3 su bardagi limon suyu
- 3 yemek kasigi sirke
- 1 yemek kasigi bal
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- 1/2 tatli kasigi tuz
- 1/2 cay kasigi karabiber

Hazirlanisi:
1. Haslanmis ve sogutulmus arpa sehriyeleri bir kaba alin ve üzerine küp dogranmis sebzeleri ve peyniri ekleyin
2. Ince kiyilmis baharatlari katip sos malzemelerini ilave edin ve herseyi harmanlayip soguk servis edin

Afiyet olsun

ETLI ALI NAZIK YANINDA BULGUR PILAVI



Malzemeler:
Et için:
- 800 gr dana eti
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 2 adet carliston biber
- 2 adet domates
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber

Yogurtlu patlican için:
- 3-4 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme de olabilir)
- 2 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Patlicanlari közleyip kenara alin
2. Etleri iri küpler halinde dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun
3. Üzerine karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edin
4. Suyu ve sekeri katip pismeye birakin
5. Suyunu tamamen çeken etlere soganlari ve biberleri ekleyin
6. Soganlar pembelestiginde domatesleri ve kirmizi toz biberi ekleyip altini kapatin
7. Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin
8. Yogurdu ve tuzu da katip hepsini güzelce karistirin 
9. Servis tabaklarina önce yogurtlu palicandan yayin ve üzerine etinden koyup bulgur pilaviyla sicak servis edin

Afiyet olsun 

BARBUNYA YEMEGI



Malzemeler:
- 4 su bardagi barbunya
- 1/3 çay bardagi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 tatli kasigi kasigi domates salçasi
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Bir tencerede yemeklik dogranmis sogani yagda kavurun
2. Üzerine salçayi, domatesi, barbunyalari ve tuzu ekleyin
3. Yarim ay seklinde dogranmis havuçlari katip suyunu ilave edin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Pisen barbunya yemeginin altini kapatip en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

SEMIZOTU SALATASI



Malzemeler:
- 3 yemek kasigi sogan tursusu
- 2 demet semizotu
- 2 adet domates
- 2 adet salatalik
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet nane
- 1/8 demet dereotu
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri dograyip bir kaba alin
2. Üzerine sos malzemelerini ekleyip harmanlayin ve servis edin

Afiyet olsun

ADA KURABIYESI



Malzemeler:
- 100 gr oda isisinda tereyagi
- 1/2 su bardagi aycicekyagi
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardagi kavrulmus un
- 1 su bardagi un
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3/4 su bardagi pudra sekeri
- 1/2 su bardagi kavrulmus badem (iri kiyilmis)

Üzeri icin:
- Pudra sekeri

Hazirlanisi:
1. Tereyagi, aycicekyagi, yumurta, pudra sekeri, vanilin ve kabartma tozunu bir kaba alip karistirin
2. Üzerine kavrulmus ve normal unu ekleyin
3. Bademleri katip ele yapismayan bir hamur elde edin ve yumurta büyüklügünde toplar yapip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
4. Önceden isitilmis 180°C derecelik firinda 20 dakika pismeye birakin
5. Kurabiyeler pistiginde sogumaya birakin ve pudra sekeri serptikten sonra servis edin

Afiyet olsun

BIBERLI EKMEK HATAY USULÜ



Malzemeler:
Hamur icin:
- 1 su bardagi ilik süt
- 1 su bardagi ilik su
- 1 paket kuru maya
- 1/2 su bardagi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- Alabildigi kadar un

Üzeri icin:
- 1 adet kücük boy sogan (ince dogranmis)
- 1/2 su bardagi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi cörek otu
- 2 yemek kasigi susam
- 2 yemek kasigi biber salcasi
- 1 cay kasigi tuz
- Kekik, pul biber, kimyon
- 6 yemek kasigi lor peyniri
- 1/8 demet maydanoz

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak ele yapismayan bir hamur elde edin
2. Elde ettiginiz hamuru 45 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. O arada üzerine sürülecek harci hazirlayin
4. Harc icin bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin ve buzdolabinda dinlendirin
5. Mayalanan hamurun gazini alip 12 esit bezeye bölün ve yuvarlayin
6. Her bir bezeyi biraz yag ile kahve fincani tabaga büyüklügünde acin
7. Acilan hamurlari tepsiye dizip üzerine harctan yayin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firina verin ve 20 dakika pismeye birakin
8. Nar gibi kizaran biberli ekmekleri sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

19 Haziran 2025 Perşembe

BOLONEZ SOSLU YASSI SPAGETTI



Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1/2 dal pirasa
- 2 adet havuç
- 1 adet kirmizi biber
- 1 dis sarimsak
- 300 gr dana kiyma
- 500 gr domates püresi
- 1 su bardagi su (veya varsa et suyu)
- 1 adet kesme seker
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kekik

Hazirlanisi:
1. Bütün sebzeleri incecik dograyip yag ile birlikte tavaya alip soteleyin
2. Üzerine kiymayi ve baharatlari ilave edip sotelemeye devam edin
3. Iyice sotelenen sebzeli kiymanin üzerine domates püresini, sekeri ve suyu (veya varsa et suyunu) ekleyip sosu kalinlasana kadar pismeye birakin
4. Hazir olan sosu haslanmis yassi spagetti ile sicak servis edin

Afiyet olsun

ZEYTINYAGLI YESIL MERCIMEK



Malzemeler:
- 2 su bardagi yesil mercimek (hafif haslanmis)
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- Sicak su
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Sogani yemeklik dograyip zeytinyaginda soteleyin
2. Üzerine iri dogranmis domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Yesil mercimekleri, tuzu ve karabiberi katip 2 dakika daha soteleyin
4. Sicak suyunu ve limon suyunu katip pismeye birakin
5. Mercimek pistiginde atesten alip 15 dakika dinlendirip servis edin

Afiyet olsun

HUMUS



Malzemeler:
- 500 gr nohut (1 gece önceden islatilmis!)
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 2 dis sarimsak
- ½ su bardagi tahin
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi tuz

Üzeri için: zeytinyagi, pul biber, sumak

Hazirlanisi:
1. Suda beklettiginiz nohutlari yumusayana kadar haslayin
2. Haslanan nohutlari çok az bir miktar suyuyla birlikte mutfak robotuna alip püre haline getirin
3. Kalan malzemeleri ekleyip karistirin ve servis tabagina aktarin
4. Humusun üzerine bir miktar zeytinyagi gezdirin ve pul biber ve sumak serpip servis edin

Afiyet olsun

MANGALDA ANNE KÖFTESI



Malzemeler:
- 800 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri mangalda pisirip ev yapimi ekmekle sicak servis edin

Afiyet olsun

TAZE SOGANLI BADEMLI KURU ÜZÜMLÜ PILAV



Malzemeler:
- 1 cay bardagi badem
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 4 dal taze sogan
- 1/2 su bardagi kuru üzüm
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon

Hazirlanisi:
1. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin
2. Üzerine yikanmis pirinçleri ve taze soganlari ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
3. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra kuru üzümleri, bademleri, sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
5. Pilav iyice demlendikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

KARNIYARIK



Malzemeler:
- 4 adet közlenmis patlican
- 250 gr dana kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik

Üzeri için: Domates ve biber dilimleri

Sosu için:
- 3 su bardagi su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1. Közlenmis patlicanlari soymadan tepsiye alip karinlarini yarin
2. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberi, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
3. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
4. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin
5. Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis domates ve biber yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
6. Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
7. Karniyariklar 35-40 dakika kadar pistikten sonra biraz dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

KAYISI RECELI



Malzemeler:
- 1 kg taze kayisi
- 1 kg toz seker
- ½ çay bardagi su
- ¼ adet limonun suyu

Hazirlanisi:
1. Kayisilari temizleyip iri iri dilimleyin
2. Bütün malzemeleri bir tencereye alip reçel kivam alana kadar kaynatin
3. Hazir olan reçeli kavanozlara bölüstürüp serin ve karanlik ortamda muhafaza edin

Afiyet olsun

KLASIK YAPRAK SARMASI



Malzemeler:
- Sarma yapragi

Içi için:
- 1 adet sogan
- 3 dal taze sogan
- 3 dis sarimsak
- 1 kase pirinç
- 1 yemek kasigi toz seker
- 2 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- 1 çay bardagi zeytinyagi
- 1 su bardagi sicak su
- Tuz, karabiber

Sosu için:
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 2 su bardagi sicak su
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatli kasigi tuz

Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis soganlari zeytinyaginda soteleyin
2. Üzerine yikanmis pirinci ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sekeri, salcalari ve baharatlari katip 1 su bardagi suyu ilave edin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Yikanmis yapraklari dilediginiz kalinlikta sarip tencereye dizin
5. Ayri bir kasede sosu için bütün malzemeleri karistirip sarmalarin üzerine gezdirin ve kalan yapraklarla örtüp bir tabak yerlestirin
6. Zeytinyagli sarmalari kisik ateste pisirin ve dinlendirdikten sonra istege göre ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

YAPRAK SALAMURA YAPIMI



Malzemeler:
- 3 kg taze yaprak
- 3 L su
- 270 gr kaya tuzu

Hazirlanisi:
1. Öncelikle taze yaprak satin alirken veya toplarken düzgün bicimli olanlari tercih edin
2. Asma yapraklarinin saplarini 1-2 cm kalacak sekilde kesin ve bol suda yikayin
3. 10 adet yapragi sap kismi ayni tarafa bakacak sekilde üst üste koyup desteler yapin
4. Büyük bir tencereyede tuzlu suyu kaynatin ve kaynamaya basladiginda altini kisin
5. Kisik atesteki suya yapraklari daldirip 30 saniye ön 30 saniye arka kisimlari olacak sekilde haslayin
6. Renk degistiren yapraklari sudan alip tepsiye dizin ve sogumaya birakin
7. Haslama suyunu atesten alip soguyana kadar dinlendirin
8. Yapraklar soguduktan sonra desteleri katlayip kavanozlara dizin ve bir agirlik koyup bastirin
9. Soguk tuzlu haslama suyundan döküp kavanozlari kapatin ve serin bir yerde muhafaza edin
10. Kullanacaginiz zaman yapraklari sudan gecirin

Afiyet olsun

12 Haziran 2025 Perşembe

KÖRI SOSLU TAVUK SIS YANINDA BASMATI PILAVI VE ANANAS



Malzemeler:
Köri sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi curry tozu
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker

Tavuk sis için:
- 4 parça tavuk gögsü
- 1 yemek kasigi soya sosu
- 2 tatli kasigi tavuk baharati
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber

Servis icin:
- Basmati pilavi
- Ananas dilimleri

Hazirlanisi:
1. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin
2. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
3. Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
4. Tavuklari iri parcalara bölüp bir kaba alin ve üzerine kalan malzemeleri ekleyip en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin 
5. Marine edilmis tavuklari sislere dizip yagda kizartin
6. Kizarmis tavuklari köri sosu, ananas dilimleri ve basmati pilavi ile sicak servis edin

Afiyet olsun 

TABULE



Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 adet domates
- 1 adet carliston biber
- 4 adet kornison tursu
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydanoz
- 1/8 demet nane
- 6 dal taze sogan
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz
- Limon suyu

Hazirlanisi:
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Sisen bulgurlar soguduktan sonra diger malzemeleri ekleyip karistirin
3. Limon suyunu, tuzu ve zeytinyagini ilave edip harmanlayin ve soguk servis edin

Afiyet olsun

PEYNIRLI PATATESLI KEK



Malzemeler:
- 2 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 adet rendelenmis havuc
- 1 adet kapya biber
- 150 gr ezine peyniri
- 1 cay bardagi yogurt
- 1/4 cay bardagi ayçiçek yagi
- 2 adet yumurta
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydanoz
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- Alabildigi kadar un
- Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri icin: keten tohumu

Hazirlanisi:
1. Yumurtalari büyük bir kabin içine kirip üzerine yogurt ve ayçiçek yagini ekleyip çirpma teliyle homojen bir kivam alana kadar karistirin
2. Sebzelerin hepsini minik küpler halinde dograyin ve karisima ilave edin
3. Incecik kiyilmis dereotunu, maydanozu, kabartma tozunu, tavuk baharatini, tuzunu, karabiberini, pul biberini ve ezine peynirini katin
4. Hazir olan karisima yavas yavas un ekleyip çirpma teliyle karistirin
5. Ne sulu ne de çok kati bir kek hamuru elde edin
6. Hazir olan kek hamurunu yaglanmis bir kek kalibina veya isiya dayanikli firin kabina aktarip keten tohumu serpin ve keki önceden isitilmis 175-180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
7. Patatesli keki ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

BBQ SOSLU ET YANINDA SPAGETTI



Malzemeler:
- 1 kg dana eti
- 7 adet carliston biberi
- 4 adet kirmizi California biberi 
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi bbq sosu
- 1 su bardagi misir
- Tuz, karabiber, kekik

Hazirlanisi:
1. Dogranmis dana etini karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise biraz sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3. Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4. Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine bbq sosu, 1 çay bardagi sicak su, tuz, karabiber ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
5. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra bbq soslu etin altini kapatin ve spagetti makarna ile sicak servis edin

Afiyet olsun


DOMATES TURSUSU



Malzemeler:
- 10-12 adet domates (olgun)
- 6 dis sarimsak
- 4,5 su bardagi sicak su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Domatesleri dörte bölüp kavanozlara doldurun ve dilimlenmis sarimsaklari ekleyin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için sicak suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirip sogumaya birakin
4. Tursu suyu soguduktan sonra kavanozlara doldurup kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari buzdolabinda 2 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

PATATESLI VE KIYMALI KIR PIDESI



Malzemeler:
Hamur icin (10 adet icin):
- 550 gr un
- 350 ml ilik su
- 20 ml aycicekyagi
- 12 gr tuz
- 15 gr yas maya veya 7 gr kuru maya
- 20 gr toz seker

Patatesli ic harci (10 adet) icin:
- 4 adet orta boy patates
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- Karabiber, pul biber, tuz

Kiymali ic harci (10 adet) icin:
- 300 gr kiyma
- 1 adet kücük boy sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet kücük domates
- 2 dal taze sogan
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri icin:
- 50 gr tereyagi

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip ele yapismayan bir hamur elde edene kadar yogurun
2. 10 esit bezeye böldükten sonra yuvarlayin ve üzerlerini örtüp 10 dakika dinlendirin
3. Bezeleri unlanmis bir tezgahta tatli tabaga büyüklügünde acip 1/4 kismina harctan yayin ve harcli kismindan baslayip 4e katlayin
4. Uc kisimlarini birlestirip 30 cm uzunluguna gelene kadar ellerinizle büyütün
5. Parmak uclarinizla desen verip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve üzerlerine su sürüp önceden isitilmis 250°C derecelik firinda nar gibi kizarana kadar yaklasik 12 dakika pisirin
6. Firindan cikan pidelere tereyagi sürüp 5 dakika dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

MISIRLI SEMIZOTU SALATASI



Malzemeler:
- 1 demet semizotu
- 1 su bardagi yogurt
- Zeytinyagi, tuz

Üzeri için:
- 1 çay bardagi konserve misir
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi pul biber

NOT: Istege göre yogurdunuza ezilmis sarimsak ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

KÖFTELI PATATES YEMEGI



Malzemeler:
- 10 adet minik patates
- 2 adet domates
- 1 adet carliston biber
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz

Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz

Kizartmak için: 
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak

Hazirlanisi:
1. Köfte icin sogani ince dograyin ve diger malzemeleri ekleyip yogurun
2. Derin bir tavaya ayçiçek yagi alip 2 dis sarimsakla isitin, içine köfteleri atip kizartin ve tabaga alin
3. Ayni tavada dilediginiz sekilde dogranmis sebzeleri kavurun
4. Salça ve baharatlarla tatlandirip köfteleri ekleyin
5. Tavuk suyunu ilave ettikten sonra önceden isitilmis 220°C derecelik firina verip üzeri kizarana kadar pismeye birakin
6. Firindan alip 15 dakika dinlendirip sicak servis edin

Afiyet olsun