24 Ekim 2025 Cuma

MINIK RAMAZAN PIDELERI



Malzemeler:
- 750 gr un
- 3 su bardagi oda isisinda su
- 22 gr yas maya
- 15 gr tuz

Bulamaç için:
- 30 gr un
- 38 ml soguk su
- 187 ml kaynar su

Üzeri için:
- Susam, çörek otu

Hazirlanisi:
1. Unu ve suyu büyük bir kaba alip karistirin
2. Üzerine tuzu ekleyip yogurma islemine baslayin, birkaç dakika yogurduktan sonra yas mayayi ilave edin ve yaklasik 10 dakika kadar yogurun
3. Ele oldukça yapisan hamuru (ekstra un eklemeden) yuvarlayin ve kabin üzerini bir bez ile örtüp 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
4. O arada 'bulamaç' adi verilen karisimi hazirlayin. Bulamaç için unu ve soguk suyu bir kasede homojen bir kivam alana kadar çirpin ve daha sonra üzerine kaynar suyu ekleyip karistirip sogumasi için bir kenara alin
5. Mayalanan hamuru 6 esit bezeye bölün, yagli kagitla kaplanmis 2 adet firin tepsisine koyup 1 parmak kalinliginda olacak sekilde ellerinizle bastirarak açin
6. Tepsilerin üzerini bir bez ile örtüp yarim saat oda isisinda mayalandirin
7. Ikinci kez mayalanan pidelerin üzerine soguttugunuz 'bulamaç' dedigimiz karisimdan sürüp tirnaklarinizla seklini verin, üzerlerine susam ve çörek otu serpin
8. Pideleri önceden isitilmis 250 derecelik firina verip yaklasik 15 dakika kadar pisirin
9. Pisen ramazan pidelerini istege göre sicak, ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

MANGAL KÖFTE



Malzemeler:
- 600 gr yagli dana kiyma
- 200 gr yagli kuzu eti
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri mangalda pisirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

CHILI SOSLU ET



Malzemeler:
- 800 gr dana eti
- 2 adet kapya paprika
- 2 adet carliston biber
- 1 adet havuc
- 1 cay bardagi misir
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2-3 yemek kasigi chili sosu
- Tuz, karabiber
- Maydanoz

Hazirlanisi:
1. Sebzeleri kesip ayri ayri soteleyin
2. Etler dograyip wok tavasinda baharatlarla birlikte soteleyin
3. Sebzeleri etlere ekleyip chili sosunu ilave edin ve hepsini harmanlayip 5 dakika kadar pisirin
4. Chili soslu sebzeli eti sicak servis edin

Afiyet olsun

YUMURTALI ISPANAK



Malzemeler:
- 1 kg ispanak
- 1 adet sogan
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 su bardagi sicak su
- 3 adet yumurta

Hazirlanisi:
1. Derin bir tavaya margarini ve ayçiçek yagini alip yemeklik dogranmis sogani ekleyin ve soteleyin
2. Üzerine iyice temizlenip iri iri dogranmis ispanaklari ekleyin
3. Ispanaklar hafif eridikten sonra salçalari, kirmizi toz biberi, tuzu ve karabiberi katip karistirin
4. Hazir olan ispanakli harci isiya dayanikli kaplara aktarin ve üzerine sicak suyunu ekledikten sonra önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 15-20 dakika kadar pisirin
5. Ispanak suyunu biraz çektikten sonra üzerine yumurtalari kirip tekrar firina verin ve 10 dakika kadar daha pisirin
6. Ispanak ve yumurtalar tamamen pistiginde yemegi firindan alip biraz dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

DINNER ROLLS



Malzemeler:
- 175 ml ilik süt
- 60 gr eritilmis tereyagi
- 10 gr kuru maya
- 175 ml ilik su
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tuz
- 450 gr tam bugday unu

Hazirlanisi:
1. Bir kabin icine ilik suyu, sekeri ve mayayi alip 10 dakika mayanin aktiflesmesi icin bekletin
2. Mutfak robotunun icine aktiflesmis mayayi, sütü, tereyagini, tuzu ve unun yarisini alip yogurmaya baslayin
3. Unun kalan yarisini ekleyip yaklasik 10 dakika yogurmaya devam edin
4. Elde ettiginiz hamuru top haline getirip üzerini örtün ve oda isisinda 15-20 dakika dinlendirin
5. Mayalanan hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve yaglanmis firin kabine dizip tekrar 15 dakika mayalandirin
6. Mayalanan ekmekleri önceden isitilmis 180°C derecelik firinda 20 dakika pisirin
7. Pisen ekmekleri sicak, ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

KREMALI DOMATES CORBASI



Malzemeler:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet kücük boy mor sogan
- 1 yemek kasigi un
- 4 adet rendelenmis domates
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1,5 L tavuk suyu
- 1 çay bardagi krema
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis mor sogani yagda soteleyin
2. Üzerine unu ve salcayi ekleyip kavurmaya devam edin
3. Rendelenmis domatesleri, toz sekeri ve tavuk suyunu ilave edip pismeye birakin
4. Kaynamaya basladiginda tuzu, karabiberi ve kremayi katip çorbayi kisik ateste pismeye birakin
5. Corbayi 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

HAMSI TAVA



Malzemeler:
- 1,5 kg taze hamsi
- 1 su bardagi ince misir unu
- Tuz
- Karabiber
- Kirmizi toz biber
- Ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1. Hamsileri temizleyip yikayin ve her iki hemsiyi birlestirin
2. Baharatlari misir unuyla karistirip hamsileri bulayin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
3. Üzerine aycicek yagi gezdirip önceden isitilmis 240°C derecelik firina verin
4. Iki tarafi da pistikten sonra misir ekmegi ve salatalarla sicak servis edin

Afiyet olsun

MISIR EKMEGI



Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 cay bardagi aycicekyagi/ zeytinyagi
- 1,5 su bardagi süt
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 3 su bardagi misir unu
- 1 su bardagi un
- 10 gr kabartma tozu

Hazirlanisi:
1. Bir kabin icinde yumurtalari ve yagi yaklasik 2 dakika kadar cirpin
2. Sütü, tuzu ve toz sekeri ekleyip cirpmaya devam edin
3. Misir ununu, unu ve kabartma tozunu ilave edip homojen bir hamur elde edin
4. Yaglanmis bir firin kabina yayin
5. Misir ekmegini önceden isitilmis 180°C derecelik firinda pisirin
6. Pistikten sonra en az 30 dakika dinlendirin ve servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA KABAK TATLISI



Malzemeler:
- 1 adet balkabagi (kücük)
- 4 su bardagi toz seker
- Istege göre üzerine kiyilmis ceviz içi ve tahin

Hazirlanisi:
1. Kabagi soyup dilediginiz büyüklükte parçalara bölün ve tencereye dizin
2. Üzerine toz sekeri gezdirin
3. Tencerenin kapagini örtüp en az 2 saat oda isisinda kabaklarin suyunu salmasini için bekletin. Eger kabaginiz fazla su salmadiysa pisirmeden önce üzerine bir miktar su ekleyebilirsiniz
4. Kabak tatlisini kisik ateste pisirin
5. Kabaklar yumusadiginda serbetiyle birlikte firin kabina aktarin ve 20 dakika önceden isitilmis 230°C derecelik firinda pisirmeye devam edin
6. Tatli pisip soguduktan sonra kiyilmis ceviz ve tahin ile servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

EDIRNE BIBERLI BALKABAGI TARATOR



Malzemeler:
- 2 dilim balkabagi
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- 4 yemek kasigi yogurt
- 3 yemek kasigi süzme yogurt

Üzeri icin:
- 5 adet Edirne biberi
- 2 yemek kasigi aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Kabakalri rendeleyip yagda soteleyin
2. Üzerine kiyilmis sarimsagi ve tuzunu ilave edip kabaklar diriligini kaybedene kadar soteleme islemine devam edin
3. Sotelenip sogumus olan kabaklari bir kaseye aktarin ve üzerine yogurdu ilave edip hepsini güzelce karistirip servis tabagina alin
4. Ayri bir tavada biberleri yagda kizartin ve kabaklarin üzerine gezdirip servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA BALKABAGA YEMEGI



Malzemeler:
- 2 dilim balkabagi
- 1 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine salçalari ilave edin
3. Iri dilimlenmis balkabaklarini ve patatesleri ekleyip karistirin
4. Sicak suyunu, kiyilmis maydanozu ve baharatlari katip yemegi 220°C derecelik firinda üzeri örtülü sekilde 40 dakika pismeye birakin
5. Yemegin üzerini actiktan sonra 10 dakika daha pisirin ve firindan alin
6. Hazir olan yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

LAZANYA



Malzemeler:
- 12 adet lazanya yapragi

Kiymali harç için:
- 250 gr dana kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 400 ml domates suyu
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber

Besamel sos için:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 3 yemek kasigi un
- 3 su bardagi süt
- 1 tutam muskat cevizi
- Tuz, karabiber

Üzeri için: 250 gr rendelenmis kasar peyniri

Hazirlanisi:
1. Kiymali harç için yemeklik dogranmis sogani bir tavada yag ile birlikte soteleyin. Pembelesen soganin üzerine kiymayi ekleyip karabiberle tatlandirin ve bir miktar pisirin. Domates suyunu, kirmizi toz biberi, tuzu, sekeri, kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve bir tasim kaynattiktan sonra altini kapatip kenara alin
2. Besamel sosu için bir tencereye yag ve unu alip un kokusu çikana kadar kavurun. Sütü ilave edin ve bir çirpma teli yardimiyla karistirarak pisirin. Muskat cevizi rendesi, tuz ve  karabiberle sosu tatlandirin. Kalinlasip göz göz olunca kenara alin
3. Bütün malzemeleri tezgaha alin. Isiya dayanikli cam firin kabina önce birkaç y.k. besamel sosundan koyup yaglayin ve bir kaç lazanya yapragi dizin. Yapraklarin üzerine besamel sosun 3’te 1’ini döküp yayin. Onun üzerine kiymali harcin yarisini döküp onu da güzelce yayin
4. Ayni islemi bir kat daha tekrarlayin
5. Son kata lazanya yapraklarini dizdikten sonra üzerine kalan besamel sosu döküp yayin ve lazanyayi önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
6. Pismeye yakin lazanyayi firindan çikarip üzerine rendelenmis kasar peyniri serpin, tekrar firina verin ve peynir tamamen eriyip nar gibi kizarana kadar pisirin
7. Hazir olan lazanyayi biraz dinlendirdikten sonra mutlaka sicak servis edin

Afiyet olsun

BOSNAK MANTISI



Malzemeler:
Hamur icin:
- 650 gr un
- 350 ml ilik su
- 1 yemek kasigi tuz

Ic malzemesi icin:
- 350 gr kiyma
- 1 adet rendelenmis suyu süzülmüs sogan
- Tuz, karabiber, pulbiber

Katlari ve üzeri icin:
- 200 gr tereyagi
- 100 ml aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Hamur icin unun yarisini, ilik suyu ve tuzu bir kaba alip yogurun
2. Üzerine kalan unu azar azar ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin ve üzerini örtüp en az 30 dakika oda isisinda dinlendirin
3. O arada ic harcini hazirlayin
4. Bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin ve buzdolabinda dinlendirin
5. Dilenen hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
6. Unlanmis tezgahta yemek tabaga büyüklügünde acip aralarina birer yemek kasigi yag sürüp 10 adeti üst üste yerlestirin
7. Diger 10 beze icinde ayni islemi yapip üzerlerini strec filmle örtün ve 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
8. Dinlenen hamurlari buzdolabindan alip unlanmis tezgahta dikdörtgen seklinde acin
9. Acilan hamuru iri karelere bölüp ortalarina harctan yerlestirin ve manti kapatir gibi sekillendirip ters cevirin
10. Mantilari yaglanmis bir firin tepsisine yerlestirip üzerine tekrar yag gezdirin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda nar gibi kizarana kadar pisirin
11. Yogurtla sicak servis edin

Afiyet olsun

TARHANALI BALKABAGI CORBASI



Malzemeler:
- 500 gr balkabagi
- 1 adet sogan
- 1 adet havuc
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi aci biber salcasi
- 1 tati kasigi domates salcasi
- Tuz, karabiber
- Sicak su veya tavuk suyu
- 2 yemek kasigi tarhana + 1cay bardagi su

Hazirlanisi:
1. Sebzeleri küp seklinde dograyip yagda soteleyin
2. Üzerine tuzu ve karabiberi ekleyin
3. Suyunu ilave edip çorbayi pismeye birakin
4. Sebzeler pistiginde suda acilmis tarhanayi ilave edip 5 dakika daha kaynatin
5. Corbayi blenderdan geçirip sicak servis edin

Afiyet olsun

KESTANELI PILAV



Malzemeler:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet mor sogan
- 1 kase kestane (pismis)
- 1/2 cay bardagi kus üzümü (islatilmis, süzülmüs)
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
- 1 cay kasigi tarcin
- Dereotu

Hazirlanisi:
1. Pilav için yaglari ve ince dogranmis soganlari bir tencereye alip renk alana kadar kavurun
2. Üzerine iyice yikanmis pirincleri ve baharatlari alip kavurmaya devam edin
3. Sicak suyunu, kestaneleri, kus üzümlerini, sekeri ve tuzu ilave edip pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

ANNE KÖFTESI



Malzemeler:
- 600 gr yagli dana kiyma (dös)
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 cay kasigi kekik
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

HASHASLI CEVIZLI LOKUM



Malzemeler:
Hamur icin:
- 1 su bardagi ilik su
- 1 su bardagi ilik süt
- 20 gr yas maya
- 4 yemek kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tuz
- 1 cay bardagi aycicekyagi
- Alabildigi kadar un

Arasi icin:
- 250 gr hashas
- 100 ml aycicekyagi
- 150 gr toz seker
- 150 gr ceviz

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip kulak memesi kivaminda bir hamur elde icin
2. Elde ettiginiz hamurun üzerini örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamuru 2 esit bezeye bölüp unlanmis tezgahta 1/2 cm kalinliginda dikdörtgen sekilde acin ve üzerine aycicekyagi ile acilmis hashasin yarisini sürün
4. Toz sekerin yarisini ve ince kiyilmis cevizin yarisini üzerine serptikten sonra hamuru uzun kismindan katlayarak rola haline getirin
5. 9 esit parcaya kestikten sonra yaglanmis cember kaliba dizin ve üzerine biraz bastirip diger hamurada ayni islemi uygulayin
6. Cemberlerin üzerini örtüp oda isisinda 30 dakika mayalandirmaya birakin
7. Mayalanan lokumlari önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 40 dakika pismeye birakin
8. Pisen lokumlari sogumaya birakin ve ilik servis edin

Afiyet olsun

15 Ekim 2025 Çarşamba

DOMATESLI PATLICAN



Malzemeler:
- 4 adet patlican
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- 4 adet iri domates
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Patlicanlari temizleyip minik küpler halinde dograyin
2. Dogranmis patlicanlari yag ile birlikte bir tencereye alip yüksek ateste kavurun
3. Patlicanlar renk aldiginda üzerine rendelenmis domatesleri, sarimsaklari ve baharatlari ekleyip domates suyunu cekene kadar pisirin
4. Sicak, ilik hatta soguk tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

BAHARATLI KABAK



Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi kajun baharati
- Tuz, karabiber
- Taze kekik

Sosu icin:
- 2 su bardagi yogurt
- 1 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Kabaklari küp dograyip sicak tavada zeytinyagi ile soteleyin
2. Üzerine sarimsaklari ve baharatlari ekleyip al dente olana kadar pisirin
3. Ayri bir kapta yogurt sosunu hazirlayin ve servis tabagana yayin
4. Üzerine kajunlu kabaklari yerlestirip kekikle süsleyin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

KIS CORBASI



Malzemeler:
- 1/3 adet karnabahar
- 2 adet havuc
- 1 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet sakiz kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber
- Sicak su veya tavuk suyu

Hazirlanisi:
1. Sebzeleri küp seklinde dograyip yagda soteleyin
2. Üzerine tuzu ve karabiberi ekleyin
3. Suyunu ilave edip çorbayi pismeye birakin
4. Sebzeler tamamen pistiginde çorbayi blenderdan geçirin, biraz dinlendirdikten sicak servis edin

Afiyet olsun

KORNISON TURSU



Malzemeler:
- 1 kg kornison salatalik
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker
- 4 dis sarimsak

Hazirlanisi:
1. Kornisonlari yikayip kürdanla bir kac yerinden delin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 4 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

KARISIK TURSU



Malzemeler:
- 1/2 adet kiyilmis beyaz lahana
- 10 dis sarimsak
- 4 adet havuç
- 4 adet kapya biberi
- 15 adet aci kil biber
- 1/2 adet karnabahar
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi elma sirkesi
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Dogranmis lahanayi, sarimsaklari, kapya biberleri, kil biberleri, karnabaharlari ve havuçlari büyük bir kaba veya bir tepsiye alip harmanlayin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 4 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

DOMATES SOSLU ANNE MANTISI



Malzemeler:
Hamur için:
- 3 su bardagi un
- 1 su bardagi ilik su
- 1 adet yumurta
- Tuz

Içi için:
- 250 gr yagsiz dana kiyma
- 1 adet sogan
- Tuz, karabiber

Pisirmek için: su + tuz

Üzeri için:
- 500 gr yogurt
- 1 dis sarimsak
- Tuz
- Kuru nane, pul biber

Domates sos icin
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 3 adet rendelenmis domates
- 1/2 cay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Hamur malzemelerini bir kabin için alip yogurun. Hamur ne çok kati ne de çok yumusak olmalidir! 
2. Iç harcini hazirlayana kadar hamuru oda isisinda üzeri örtülü bir sekilde dinlendirin
3. Iç harci için sogani bir kabin rendeleyin ve kalan malzemeleri üzerine ilave edip karistirin
4. Dinlenen hamurdan bezeler yapip teker teker hazir yufkadan birazcik daha kalin olacak sekilde açin
5. Kare kare kesmis oldugunuz hamurun üzerine kiymadan küçük parcalar koparip koyun ve hamurlarin dört kösesini bir araya getirip sekillendirin
6. Mantilar hazir olunca kaynayan tuzlu suda pisirin
7. Bir kasede yogurdu ezilmis sarimsak ve bir miktar tuzla karistirin
8. Ayri bir tavada domates sosunu hazirlayin
9. Domates sosu icin bütün malzemeleri bir sos tenceresine alip kaynatin
10. Domatesler suyunu cektikten sonra atesten alin
11. Pismis olan mantilari tabaklara bölüstürüp üzerine sarimsakli yogurt dökün ve domates sos gezdirip sicak servis edin

Afiyet olsun

EDIRNE BIBERLI ATOM PATLICAN



Malzemeler:
- 4-5 adet kurutulmus Edirne biberi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 250 gr süzme yogurt
- 250 gr normal yogurt
- 1 dis sarimsak
- 1/2 çay kasigi tuz
- 4 adet patlican

Hazirlanisi:
1. Patlicanlari küp dograyin ve hafif yaglayip firinda pismeye birakin
2. Kurutulmus biberleri dilediginiz sekilde kesip yagda kavurun ve kenara alin
3. Yogurdu ezilmis sarimsak, patlicanlar ve tuzla karistirip servis tabagina alin
4. Üzerine kizartilmis yagli biberleri gezdirip servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA KARNABAHAR



Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 adet sogan
- 2 adet carliston biber
- 2 adet havuc
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi kekik
- Tuz
- Karabiber
- Tavuk suyu

Üzerine
- Maydanoz

Hazirlanisi:
1. Karnabaharlari ciceklere ayirip firin kabina alin
2. Bir tavanin icinde iri dogranmis biberleri ve soganlari yagda soteleyin
3. Üzerine havuclari ekleyin kavurmaya devam edin
4. Salcalari ekleyip baharatlarla tatlandirin
5. Harci karnabaharlarin üzerine yayin ve 1 su bardagi tavuk suyu ilave edip 220°C derecelik önceden isitilmis firinda 30 dakika üzeri örtülü bir sekilde pisirin
6. Daha sonra üzerini acip 15 dakika daha pisirin ve firindan cikartip maydanoz serpip servis edin

Afiyet olsun

TAVUKLU QUESADILLA



Malzemeler:
- 8 adet lavas tortilla
- 600 gr taze kasar - rendelenmis
- 600 gr tavuk gögüsü
- 1 adet sogan
- 2 adet kapya biberi
- 6 adet carliston biber
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi toz sarimsak
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 tatli kasigi cajun baharati
- 1 cay kasigi kekik
- 1 cay kasigi karabiber
- 3 yemek kasigi aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Minik dogranmis tavuklari yagda soteleyin ve kenari alin
2. Ayni tavanin icinde zar büyüklügünde dogranmis soganlari ve biberleri soteleyin
3. Al dante olacak sekilde sotelendikten sonra tavuklari ve baharatlari ekleyip herseyi karistirin
4. Lavaslara rendelenmis kasar peynirlerini bölüstürüp üzerine tavuklu harctan yayin ve ikiye katlayip tavada iki kisminida kizarana kadar pisirin
5. Sicak quesadillalari salata ve patates kizartmasiyla servis edin

Afiyet olsun

SÜS BIBER TURSUSU



Malzemeler:
- 1 kg süs biber
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Biberleri yikayip bicakla bir kac yerinden delin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 1 ay beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

BALLI HARDALLI PATATESLI SALATA



Malzemeler:
- 4 adet patates patates (haslanmis)
- 1/2 adet lollo rossa marul
- 3 adet kornison tursu
- 4 dal taze sogan

Sosu için:
- 1 cay bardagi zeytinyagi
- 3 yemek kasigi bal
- 1 yemek kasigi hardal
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Patatesleri haslayip sogumaya birakin
2. Haslanmis patatesleri dilimleyip bir kaba alin ve üzerine diger sebzeleri ince dograyip karistirin
3. Sosu ayri bir kabin icinde hazirlayip karistirin ve patateslere ekleyip harmanlayin
4. 10 dakika dinlendirip patateslerin sosunu cekmesini bekleyin ve servis edin

Afiyet olsun

BAHARATLI MANTAR



Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 500 gr kültür mantari
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi cajun baharati
- Tuz
- Karabiber

Yogurt icin:
- 2 su bardagi süzme yogurt
- 1 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Mantarlari temizleyip iri dograyin ve yagsiz tavada soteleyin
2. Üzerine soganlari, sarimsaklari ve yag ekleyip kavurmaya devam edin
3. Baharatlarla tatlandirip atesten alin
4. Sarimsakli yogurt ile servis edin

Afiyet olsun

7 Ekim 2025 Salı

STOVERIJ SOSLU PATATES KIZARTMASI



Malzemeler:
- 1 kg kusbasi dana eti
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber

Servis için: patates kizartmasi veya firinda patates

Hazirlanisi:
1. Stoverij için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
2. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kavurun. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
3. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
4. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
5. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
6. Pismeye yakin üzerini açin ve istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin
7. Etler pistikten sonra patates kizartmasindan bir dag olusturun ve üzerine stoverij’den döküp sicak servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA BIBER DOLMASI



Malzemeler:
- 12 adet dolmalik biber
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 12 yemek kasigi pirinç
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 limonun suyu
- 1 su bardagi su
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber

Sosu için:
- 1/2 limonun suyu
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Sogani ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine salcalari ve ince dogranmis domatesi ekleyin
3. Baharatlari ve iyice yikanmis pirinci katip karistirin
4. Biberleri oyup temizleyin ve içlerini doldurup yarim kiraz domates yerlestirip döküm tencereye dizin
5. Sos için bütün malzemeleri karistirip dolmalarin üzerlerine gezdirin
6. Önceden isitilmis 220°C derecelik firinda önce üzeri örtülü daha sonra acip pisirin
7. Üzeri kizaran dolmalari sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

KUS ÜZÜMLÜ KEREVIZ SALATASI



Malzemeler:
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1 adet havuç
- 2 yemek kasigi mayonez
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 yemek kasigi bal
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1/4 cay bardagi kus üzümü (islatilmis, süzülmüs)
- Karabiber
- Tuz
- Maydanoz + dereotu

Hazirlanisi:
1. Kerevizin kabugunu soyup güzelce yikayin ve bir kaba rendeleyin, üzerine rendelenmis havuçlari ve ince dogranmis otlari ilave edin
2. Kus üzümlerini, mayonezi, yogurdu, limon suyunu, bali, karabiberi ve tuzu ekleyip karistirin
3. Hazir olan kereviz salatasini buzdolabinda biraz dinlendirdikten sonra servis edin

Afiyet olsun

SONBAHAR CORBASI



Malzemeler:
- 300 gr balkabagi
- 1 adet patates
- 1 adet sogan
- 2 adet sakiz kabak
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
- Sicak su veya tavuk suyu

Hazirlanisi:
1. Sebzeleri küp seklinde dograyip yagda soteleyin
2. Üzerine tuzu ve karabiberi ekleyin
3. Suyunu ilave edip çorbayi pismeye birakin
4. Sebzeler tamamen pistiginde çorbayi blenderdan geçirin, biraz dinlendirdikten sicak servis edin

NOT: Istege göre içine bir miktar krema ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

ANNE KÖFTESI YANINDA SEHRIYELI PIRINC PILAVI VE SARIMSAKLI TAZE FASULYE



Malzemeler:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 2 dal taze sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Pilav için:
- 2 kupa pirinç
- 1 cay bardagi arpa sehriye
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin 
4. Pilav icin tencereye yaglari alip sehriyeyi ekleyin ve 3-5 dakika kavurun
5. Kavrulmus sehriyelere yikanmis pirinçleri ekleyin ve biraz kavurduktan sonra suyunu ekleyip sekeri, tuzu ve limonu ilave edin
6. Pilavi kisik ateste pismeye birakin 
7. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
8. Hazir olan yemekleri dilediginiz gibi tabaklayip sicak servis edin

Afiyet olsun

TOP BIBER TURSUSU



Malzemeler:
- 1 kg top kirmizi biber
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Biberleri yikayip bicakla bir kac yerinden delin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 1 ay beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

PIRINCLI PIRASA YEMEGI



Malzemeler:
- 3 dal pirasa
- 1 adet havuç
- 1 adet sogan
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 su bardagi tavuk suyu
- 1 cay bardagi pirinc
- 1/2 adet limonun suyu
- Sicak su
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Sogani yemeklik dograyip zeytinyaginda soteleyin
2. Üzerine iri dogranmis pirasalari ve havuclari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Domates salcasini, tuzu ve karabiberi katip 2 dakika daha soteleyin
4. Tavuk suyunu, sicak suyunu, pirincleri ve limon suyunu katip pismeye birakin
5. Sebzeler pistiginde atesten alip 15 dakika dinlendirip servis edin

Afiyet olsun

SEHRYELI TAVUK CORBASI



Malzemeler:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1,5 L tavuk suyu
- 1 çay bardagi arpa sehriye
- Tuz, karabiber
- 2 adet haslanmis didiklenmis but

Hazirlanisi:
1. Unu yagda kavurun ve üzerine domates salcasini ekleyin
2. Tavuk suyunu ilave edip cirparak pisirin
3. Kaynamaya basladiginda sehriyeyi, didiklenmis butlari, tuzu ve karabiberi katip kisik ateste pismeye birakin
4. Corbayi 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra sicak servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

MANDALINALI ZEYTINYAGLI KEREVIZ



Malzemeler:
- 2 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet sogan
- 4 yemek aksigi zeytinyagi
- 2 adet mandalina suyu
- 1 tatli kasigi seker
- Sicak su
- Tuz
- Maydanoz

Hazirlanisi:
1. Bir tencerenin içine zeytinyagini alin ve üzerine dogranmis sogani ve havucu ekleyin
2. Dogranmis kerevizleri tencereye yerlestirip üzerini geçecek kadar sicak suyunu ekledikten sonra mandalina suyunu, sekeri ve tuzu ilave edin
3. Pistikten sonra biraz dinlendirip maydanozla servis edin

Afiyet olsun

MANDALINALI ZEYTINYAGLI TAZE FASULYE



Malzemeler:
- 1kg taze fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 3 adet sarimsak
- 2 adet mandalinin suyu
- 1/2 adet limon suyu
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz
- 1 cay bardagi sicak su
- Dereotu

Hazirlanisi:
1. Fasulyelerini temizleyip dilediginiz büyüklükte kesin
2. Yayvan bir tencerede piyazlik dogranmis soganlari zeytinyaginda soteleyin
3. Üzerine fasulyeleri ve sarimsaklari ekleyip kavurmaya devam edin
4. Son olarak üzerine mandalina suyunu, limon suyunu, sekeri, tuzu ve sicak suyunu ilave edip pismeye birakin
5. Fasulyeler pistiginde dereotu serpip ilik servis edin

Afiyet olsun

CHILI SOSLU ET YANINDA FIRINDA PATATES



Malzemeler:
- 500 gr dana eti
- 2 adet kapya paprika
- 2 adet kabak
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2-3 yemek kasigi chili sosu
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Sebzeleri kesip ayri ayri soteleyin
2. Etler dograyip wok tavasinda sarimsak ve baharatlarla birlikte soteleyin
3. Sebzeleri etlere ekleyip chili sosunu ilave edin ve hepsini harmanlayip 5 dakika kadar pisirin
4. Chili soslu sebzeli eti firinda elma dilim patatesle sicak servis edin

Afiyet olsun