28 Eylül 2025 Pazar

PIRASALI NOHUT YOGURTLAMASI



Malzemeler:
- 3 adet pirasa
- 300 gr haslanmis nohut
- 3 yemek kasigi zetinyagi
- 1 tatli kasigi kajun baharati
- Tuz, karabiber
- 1 su bardagi yogurt
-1 dis sarimsak

Hazirlanisi:
1. Pirasalari yagda yumusayana kadar soteleyin
2. Üzerine haslanmis nohutlari ve baharatlari ekleyip 2 dakika kadar daha kavurup atesten alin
3. Ayri bir kasede sarimsakli yogurt hazirlayip servis tabagina yayin ve üzerine pirasali nohutu ekleyip servis edin

Afiyet olsun

SEFTALI RECELI



Malzemeler:
- 6 adet seftali (sert olmali!)
- 3 su bardagi toz seker
- 1 yemek kasigi limon suyu

Hazirlanisi:
1. Seftalileri soyup yarim ay seklinde dilimleyin ve bir tencereye alin
2. Üzerine sekeri döküp en az 30 dakika kapagini kapatip bekletin
3. Seftaliler suyunu saldiktan sonra limon suyunu ekleyip atese alin ve ortalama 35 dakika kadar kaynatin
4. Reçeli kavanozlara bölüstürüp agzini kapatin ve karanlik ve serin ortamda muhafaza edin

Afiyet olsun

HAMSI EKMEK



Malzemeler:
- 1,5 kg taze hamsi
- 1 su bardagi ince misir unu
- Tuz
- Karabiber
- Kirmizi toz biber
- Ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1. Hamsileri temizleyip yikayin ve her iki hemsiyi birlestirin
2. Baharatlari misir unuyla karistirip hamsileri bulayin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
3. Üzerine aycicek yagi gezdirip önceden isitilmis 240°C derecelik firina verin
4. Iki tarafi da pistikten sonra taze ekmek ve salatalarla sicak servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA KABAK TATLISI



Malzemeler:
- 1 adet balkabagi (kücük)
- 3 su bardagi toz seker
- Istege göre üzerine kiyilmis ceviz içi

Hazirlanisi:
1. Kabagi soyup dilediginiz büyüklükte parçalara bölün ve tencereye dizin
2. Üzerine toz sekeri gezdirin
3. Tencerenin kapagini örtüp en az 2 saat oda isisinda kabaklarin suyunu salmasini için bekletin. Eger kabaginiz fazla su salmadiysa pisirmeden önce üzerine bir miktar su ekleyebilirsiniz
4. Kabak tatlisini kisik ateste pisirin
5. Kabaklar yumusadiginda serbetiyle birlikte firin kabina aktarin ve 20 dakika önceden isitilmis 230°C derecelik firinda pisirmeye devam edin
6. Tatli pisip soguduktan sonra kiyilmis ceviz ile servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

FASULYELI BÖREK (RUMELI USULÜ)



Malzemeler:
- 1,5 kg taze yufka
- 500 gr kuru fasulye
- 1 cay bardagi ayçiçek yagi
- 4 yemek kasigi tereyagi
- Tuz
- Su

Hazirlanisi:
1. Aksamdan fasulyeleri islatin ve ertesi gün suyunu süzüp taze su ekleyin
2. Fasulyeler pisene kadar tuzlu suda kaynatin ve pismis olan fasulyeleri sogutun
3. Büyük bir tepsiye biraz ayçiçek yagi dökün ve güzelce yaglayin. Yaglamis oldugunuz tepsiye önce bir adet yufka koyun ve üzerine biraz yag gezdirin
4. Daha sonra üzerine haslanmis fasulyeleri serpip tekrar yufka yerlestirin
5. Bu islemi yufkalar bitene kadar tekrarlayin
6. Sonuncu yufkanin üzerine yagdan ve fasulyenin suyundan gezdirin. Suyunu güzelce yaydiktan sonra dilimleyip önceden isitilmis 200°C derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pismeye birakin
7. Pisen böregi biraz dinlendirdikten sonra ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

SEFTALILI CRUMBLE KEK



Malzemeler:
Kek için:
- 150 gr tereyagi
- 200 gr toz seker
- 3 adet yumurta
- 250 gr un
- 10 gr kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 6 yemek kasigi süt

Arasi için:
- 3 adet seftali
- 1 yemek kasigi misir nisastasi
- 1 yemek kasigi toz seker

Crumble için:
- 38 gr soguk tereyagi
- 90 gr un
- 45 gr toz seker
- 50 gr toz badem
- 1 yemek kasigi süt

Hazirlanisi:
1. Kek için tereyagini ve toz sekeri bir kabin içine alip tereyagi beyazlayana kadar mikserleyin
2. Teker teker yumurtalari ilave edip mikserlemeye devam edin
3. Son olarak elenmis unu, kabartma tozunu ve sütü ekleyip hepsini homojen bir kek hamuru elde edene kadar mikserleyin ve kek hamurunu önceden yaglamis oldugunuz bir kaliba aktarin
4. Hamurun üzerini ince kiyilip nisasta ve sekerle karistirilmis seftali dilimleriyle kaplayin
5. Keki 20 dakika kadar önceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirin
6. Üzerindeki crumble için bütün malzemeleri bir kabin içine alip bir çatal yardimiyla hepsini iyice birbirine karisacak sekilde çirparak karistirin
7. Firinda 20 dakika pisen keki firindan çikarip hazirlamis oldugunuz bu harci üzerine çimdik çimdik bölüstürün ve tekrar firina verip içi pisip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin ( = yaklasik 20 dakika)
8. Pisen keki sogumaya birakin ve dilimleyip servis edin

Afiyet olsun

PIRASALI MERCIMEKLI BULGUR PILAVI



Malzemeler:
- 2 dal pirasa
- 4 dis sarimsak
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa bulgur
- 1 su bardagi haslanmis mercimek
- 2 kupa sicak su
- 1/2 demet dereotu
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Pirasalari ince dograyip yagda soteleyin
2. Üzerine bulguru, sarimsaklari ve mercimekleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Sicak suyunu ve baharatlari ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Bulgurlar suyunu cektiginde dereotunu ekleyip pilavi demlendirin
5. Demlenen pilavi karistirip sicak servis edin

Afiyet olsun

ISLIM KEBABI



Malzemeler:
- 3 adet patlican
- 400 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 3 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, karabiber, pul biber
- Ayçiçek yagi
- Cherry domates

Hazirlanisi:
1. Patlicanlari uzun uzun kesip kizgin yagda kizartip bir kenara alin
2. Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini, tuzu, karabiber ve pul biberi bir kaba alip yogurun ve sekillendirip yagda 1-2 dakika kizartip bir kenara alin
3. Patlican dilimlerini ‘+’ seklini alacak gibi koyup üzerlerine birer köfte yerlestirip bohça gibi sarin ve bir adet kürdan ile tutturun
4. Kürdana bir adet cherry domates saplayip firin kabina dizin
5. Sosu için bir kasede sicak suyu, salçayi, tuzu ve karabiberi karistirip kebaplarin üzerlerine gezdirin
6. Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip kizarana kadar pisirin
7. Hazir olan yemegi firindan çikarip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

23 Eylül 2025 Salı

MIHALIC PEYNIRLI KÖZ PATLICANLI SALATA



Malzemeler:
- 2 adet salatalik
- 2 adet carliston biber
- 2 adet rendelenmis havuc
- 3 yemek kasigi sogan tursusu
- 2 adet közlenmis patlican
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet reyhan
- 1/8 demet dereotu
- 1/8 demet taze nane
- 150 gr mihalic peyniri

Sosu icin:
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kasigi bal
- 1 tatli kasigi hardal
- Tuz
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Salata malzemelerini dilediginiz sekilde dograyip büyük bir kaba alin
2. Ayri bir kaseye sos malzemelerini alin ve birbirine geçip renk degistirene kadar bir çirpacak yardimiyla çirpin
3. Sosu salatanin üzerine gezdirip harmanlayin ve servis edin

Afiyet olsun

VISNE RECELI



Malzemeler:
- 1 kg visne
- 1 kg toz seker
- Yarim limonun suyu

Hazirlanisi:
1. Visneleri yikayip temizleyin ve cam bir kasenin içine alin
2. Üzerine sekeri ve limon suyunu ekleyip karistirin
3. Visneleri bu sekilde en az 3 saat suyunu salmasi için bekletin
4. Daha sonra tencereye alip önce yüksek ateste 3 dakika, daha sonra kisik ateste 20 dakika kaynatin
5. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
6. Seker testinden sonra receli atesten alip kavanozlara bölüstürün ve agizlarini kapatip ters cevirin
7. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz

*seker testi = reçelin suyundan bir damla alin ve soguk tabaga damlatin. Tabagi dik tuttugunuzda damla yayilmiyorsa reçeliniz olmus demektir. 

Afiyet olsun

KLASIK PIRASA CORBASI



Malzemeler:
- 4 dal pirasa
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 6 su bardagi tavuk suyu
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis sebzeleri bir tencereye alip yagda 1-2 dakika kadar soteleyin
2. Üzerine tavuk suyunu ekleyin
3. Tuz ve karabiberle tatlandirip çorbayi pismeye birakin
4. Pisen çorbayi blenderdan geçirin ve sicak servis edin

NOT: Corbanizin kivami kalin olursa blenderdan geçirdikten sonra bir miktar su ekleyip bir tasim daha kaynatabilirsiniz.

Afiyet olsun

PATATESLI YUMURTA



Malzemeler:
- 2 adet patates
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- Tuz, karabiber
- 1 cay kasigi kajun baharati
- Maydanoz
- Dereotu

Hazirlanisi:
1. Patatesleri minik küpler halinde dograyin ve yaglari ekleyip tavada kavurun
2. Üzerine kajunu, tuz ve karabiber serpip patatesleri sotelemeye devam edin
3. Ayri bir kasede çirpilmis olan yumurtalari patatesleri ekleyip kisik ateste pisirin
4. Maydanozu ve dereotunu serpip sicak servis edin

Afiyet olsun

KARA LAHANA SARMASI



Malzemeler:
- 3 demet kara lahana
- 800 gr kiyma
- 1,5 su bardagi pirinç
- 2 adet sogan
- 3 dis sarimsak
- 2 adet domates
- 1/4 demet maydanoz
- 1/8 demet taze nane
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, pul biber

Sosu için:
- 5 su bardagi et suyu
- 2 dis sarimsak
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Lahanalari bol suda 3-4 dakika haslayin ve soguk suya alin
2. Iç malzemesi için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun
3. Yapraklarin saplarini kesin, çöpe atmayin, sarimsaklarla birlikte tencerenin dibine yerlestirin
4. Lahanalari harçla sarin ve tencereye dizin
5. Üzerine kalan yapraklari örtün ve bir tabak koyun (agirlik yapmasi için)
6. Salçali et suyunu, tuzu ve yagi ilave edip karistirip sarmalarin üzerine gezdirin
7. Kisik ateste yaklasik 45-60 dakika kadar pismeye birakin
8. Sarmalar pistikten sonra dinlendirin ve ilik servis edin

NOT: Tadini tam almak istiyorsaniz sicak servis etmeyin, ilinmasini bekleyin.

Afiyet olsun

ANNEMIN SEBZE CORBASI



Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1/8 demet brokoli
- 6-8 adet taze börülce
- 1 adet kereviz sapi
- 1 çay bardagi bezelye
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi un
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Yaglari bir tencereye alip üzerine dogranmis sogani, havucu, patatesleri, taze börülceleri, brokolileri, kereviz sapini ve bezelyeleri ekleyip kavurmaya baslayin
2. Salçayi ekleyip bir kaç kez karistirdiktan sonra sicak suyu ve tuzu ilave edin
3. Sebzelerin pismesine yakin bir kabin içine unu alip sicak su ile sulandirin ve çorbaya yavas yavas ilave edip karistirin
4. Yaklasik 15 dakika daha kaynattiktan sonra tuzunu kontrol edip altini kapatin ve biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

MANDOLIN SALATASI



Malzemeler:
- 2 adet salatalik
- 1 adet kapya biber
- 1/4 adet mor lahana
- 2 adet havuc
- 3 yemek kasigi mor sogan tursusu
- 1/8 demet reyhan

Sosu icin:
- 1 yemek kasigi bal
- 1 yemek kasigi mayonez
- 1 tatli kasigi hardal
- 2 yemek kasigi limon suyu
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Bütün sebzeleri mandolinden gecirip bir kaba alin
2. Ayri bir kabin icinde sos malzemelerini karistirip salataya ekleyin
3. Herseyi harmanlayip 30 dakika buzdolabinda dinlendirin ve soguk servis edin

Afiyet olsun

KURU SEBZELI ARPA SEHRIYE PILAVI



Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yag
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi kuru sebze
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Bir pilav tenceresine yaglarla birlikte arpa sehriyeleri ilave edin ve yaklasik bir dakika kadar kavurun
2. Üzerine sicak suyun, kuru sebzeleri ve tuzu ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
3. Sehriyeler suyunu çektikten sonra altini kapatip pilavi demlendirin
4. Sebzeli arpa sehriye pilavi iyice demlendikten sonra sicak  servis edin

Afiyet olsun

DOMATESLI NOHUT YEMEGI



Malzemeler:
- 400 gr nohut
- 1 tatli kasigi karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 2 adet rendelenmis domates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1/8 bag maydanoz
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Nohutlari yikayip tencereye alin. Üzerine karbonati ve sicak suyu ilave edip yaklasik 4 saat kadar sismeye birakin
2. Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun
3. Üzerine domatesleri, salçayi, kirmizi toz biberi, ince kiyilmis maydanozu ve tuzu ekleyin
4. Nohutlari bir düdüklü tencereye alip üzerine soganli harci, sarimsagi (bütün dis halinde) ve sicak suyu ekleyip pismeye birakin
5. Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

17 Eylül 2025 Çarşamba

KURU YEMISLI EKMEK



Malzemeler:
- 500 gr bugday unu
- 300 ml ilik su
- 40 gr yas maya
- 10 gr tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 150 gr kavrulmus findik (iri kirilmis)
- 3 yemek kasigi keten tohumu
- 2 yemek kasigi susam
- 1 tatli kasigi cörek otu 
- 2 yemek kasigi mavi hashas

Hazirlanisi:
1. Yas mayayi ilik suda eritin ve ayri bir kabin icinde keten tohumunu, susami, cörek otunu ve mavi hashasi biraz su ile islatin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip üzerine yavas yavas eritilmis mayayi ekleyin ve el mikseriyle yaklasik 10 dakika çirparak hamur haline getirin
3. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 12 saat buzdolabinda dinlendirin
4. Dinlenen hamurun gazini unlu tezgahta alin, ekmek hamurunu yuvarlayip pisirme kagidiyla kaplanmis döküm tencerenin içine koyun ve üzerine biraz bastirin
5. Tencerenin kapagini örtüp oda isisinda 1 saat daha mayalandirin
6. Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine bir biçak yardimiyla kesikler atip dilediginiz gibi sekillendirin ve önceden isitilmis 245 derecelik (fanli!) firina verip 45 dakika pisirin
7. Pismesine son 10 dakika kala tencerenin kapagini açin ve ekmegi devam pisirin ki üzeri de güzelce kizarsin
8. Hazir olan ekmegi firindan alin, tencereden çikarip firin telinin üzerinde sogutun ve servis edin

Afiyet olsun

TANE INCIR RECELI



Malzemeler:
- 1 kg minik incir
- 1 kg toz seker
- Yarim limonun suyu

Hazirlanisi:
1. Incirleri yikayip temizleyin ve cam bir kasenin içine alin
2. Üzerine sekeri ve limon suyunu ekleyip karistirin
3. Incirleri bu sekilde en az 3 saat suyunu salmasi için bekletin
4. Daha sonra tencereye alip önce yüksek ateste 3 dakika, daha sonra kisik ateste 20 dakika kaynatin
5. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
6. Seker testinden sonra receli atesten alip kavanozlara bölüstürün ve agizlarini kapatip ters cevirin
7. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz

*seker testi = reçelin suyundan bir damla alin ve soguk tabaga damlatin. Tabagi dik tuttugunuzda damla yayilmiyorsa reçeliniz olmus demektir. 

Afiyet olsun

ACI MAYONEZLI AMERIKAN SALATASI



Malzemeler:
- 1 kg patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardagi bezelye
- 6 adet kornison tursu
- 6-7 yemek kasigi aci mayonez
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Patatesleri soyup küp seklinde dograyin ve hafif tuzlu suda haslayin
2. Havuçlari da ayni sekilde ayri bir tencerede haslayin
3. Bezelyeleri de haslayin
4. Haslanip sogumus olan sebzeleri büyük bir kaba alin, üzerine küp seklinde dogranmis kornisonlari, mayonezi, tuzu ve karabiberi ilave edip karistirin
5. Tadini kontrol ettikten sonra dilediginiz gibi servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

TAZE SOGANLI KUS ÜZÜMLÜ PILAV



Malzemeler:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 4 dal taze sogan
- 1/2 cay bardagi kus üzümü (islatilmis, süzülmüs)
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Pilav için yaglari, ince dogranmis soganlari ve iyice yikanmis pirincleri pilav tenceresine alip kavurun
2. Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyunu ilave edip tuzunu katin
3. Kus üzümlerini ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve daha sonra servis edin

Afiyet olsun

ZEYTINYAGLI BULGURLU PIRASA YEMEGI



Malzemeler:
- 3 dal pirasa
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 su bardagi tavuk suyu
- 1 cay bardagi bulgur
- 1/2 adet limonun suyu
- Sicak su
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Kapya biberi dograyip zeytinyaginda soteleyin
2. Üzerine iri dogranmis pirasalari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Domates salcasini, tuzu ve karabiberi katip 2 dakika daha soteleyin
4. Tavuk suyunu, sicak suyunu, bulguru ve limon suyunu katip pismeye birakin
5. Sebzeler pistiginde atesten alip 15 dakika dinlendirip servis edin

Afiyet olsun

KARALAHANA CORBASI



Malzemeler:
- 1 demet karalahana
- 200 gr haslanmis barbunya
- 1 adet sogan
- 6 su bardagi sicak su
- 1 su bardagi tane misir
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 2 yemek kasigi misir unu
- Tuz
- Karabiber
- Aci pul biber

Hazirlanisi:
1. Karalahanalari ince dograyip tuzla ovun
2. Tencerede ince kiyilmis soganlari yagda soteleyin
3. Üzerine salcayi ve misir ununu ekleyip cig salça kokusu cikana kadar kavurmaya devam edin
4. Karalahanalari katip sicak su ilave edin ve pismeye birakin
5. Lahanalar yumusadiginda barbunyalari, misirlari, tuzu, karabiberi ve istege göre aci pul biberi katin
6. 15 dakika daha kaynattiktan sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

11 Eylül 2025 Perşembe

DEREOTLU PEYNIRLI POGACA



Malzemeler:
- 100 gr tereyagi
- 50 ml aycicekyagi
- 1 adet yumurta
- 1 cay bardagi yogurt
- 1 cay kasigi tuz
- 5 gr karbonat
- 2 yemek kasigi elma sirkesi
- 1/2 demet dereotu
- 3,5 su bardagi un

Ici icin: peynir (ben Diyarbakir örgü peyniri kullandim)

Üzeri icin: 
- 1 adet yumurta sarisi
- 2 yemek kasigi keten tohumu

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin ve kulak memesi kivaminda yumusak bir hamur elde edin
2. Elde ettiginiz hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin
3. Bezeleri cay tabaga büyüklügünde acip ortasina peynir koyun ve kenarlarindan kapatip yagli kagitla kaplanmis tepsiye yerlestirin
4. Üzerlerine yumurta sarisi sürüp keten tohumu serpin ve önceden isitilmis 180°C derecelik firina verin
5. Pogacalar nar gibi kizardiginda firindan alip ilik servis edin

Afiyet olsun

BBQ SOSLU TAVUK YANINDA BASMATI PILAVI



Malzemeler:
- 2 adet havuç
- 2 adet kabak
- 3 adet sivri biber
- 1  adet kapya biber
- 1 kg kusbasi tavuk gögüsü
- 1 su bardagi bbq sosu
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Karabiber
- Tuz

Basmati pilavi için:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa basmati pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Sebzeleri dilediginiz büyüklükte dograyip tavada sirasiyla soteleyin ve bir kenara alin
2. Ayni tavada kusbasi dogranmis tavuk gögsünü de soteleyin
3. Üzerine soslari ve baharatlari ilave edip tatlandirin. Önceden soteleyip kenari aldiginiz sebzeleri tavuklara ekleyip hepsini iyice harmanlayin 
4. Basmati pilavi için bir tavanin içine yaglari alip eritin
5. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
6. Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu) ve tuzu ilave edin
7. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, karistirin ve kapatip demlenmeye birakin
8. Sicak servis edin

Afiyet olsun

ANNEMIN PEYNIRLI POGACASI



Malzemeler:
- 2 su bardagi yogurt
- 1 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cay kasigi karbonat
- 1 yemek kasigi elma sirkesi
- Alabildigi kadar un
- Tuz

Içi için: böreklik beyaz peynir ve istege göre bir miktar kiyilmis maydanoz

Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarisi
- Susam, çörek otu 

Hazirlanisi:
1. Bir yogurma kabinin içine bütün malzemeleri alip karistirin
2. Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3. Hamuru pürüzsüz bir kivam alana kadar yogurun
4. Pogaçalari dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra yagli kagitla kaplanmis firin tepsinize dizin
5. Üzerine yumurta sarisi sürün ve susam, çörek otu, mavi hashas serpip önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Pisen anne pogaçalarini firindan çikarip sogumasi için firin teline alin ve istege göre ilik veya soguk servis edin

NOT: Bu tarifte istege göre kepekli un da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

MANTI SALATASI



Malzemeler:
- 1 paket manti
- 2 adet havuc
- 4 adet kornison
- 2 adet közlenmis kapya biber
- 1 su bardagi konserve misir
- 1/8 demet maydanoz
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuz

Sosu icin;
- 3 su bardagi yogurt
- 3 yemek kasigi mayonez
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Havuclari rendeleyip yagda soteleyin ve sogumaya birakin
2. Ayri bir kabin icinde diger malzemeleri karistirip havuclari ekleyin
3. Sos malzemelerini ilave edip haslanmis mantiyi katin
4. Bütün malzemeleri harmanlayip soguk servis edin

Afiyet olsun

TAS KEBABI YANINDA PIRINC PILAVI VE ELMA DILIM PATATES



Malzemeler:
- 1 kg dana eti
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi su
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Tas kebabi için yemeklik dogranmis sogani kusbasi et ve yaglarla birlikte tencereye alip kavurun
2. Üzerine yarim ay seklinde dogranmis havuçlari ve kalan malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Son olarak suyunu katin ve tas kebabini kisik ateste etler tamamen pisene kadar pisirin
4. Tas kebabi pistikten sonra elma dilim patates ve pilav ile sicak servis edin

Afiyet olsun

KLASIK KABAK YOGURTLAMASI



Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 cay kasigi tuz
- 1/8 adet rendelenmis muskat cevizi

Yogurt icin:
- 300 gr yogurt
- 2 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Kabaklari ince dilimleyip bir kaba alin
2. Üzerine yag ve baharatlari ekleyip karistirin ve yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin
3. Önceden isitilmis 220 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
4. Yogurt icin yogurdu sarimsak ve tuzla karistirip servis tabagina yayin
5. Üzerine kizarmis kabaklari dizip servis edin

Afiyet olsun

FELLAH KÖFTESI



Malzemeler:
Köfte için:
- 1 su bardagi ince bulgur
- 1 su bardagi sicak su
- 1/2 su bardagi un
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber, pul biber

Haslamak için: su + tuz

Sosu için:
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardagi sicak su

Servis için: yogurt

Hazirlanisi:
1. Bulguru bir kaba alip sicak suyunu ilave edin ve üzerini örtüp en az 20 dakika kadar bekletin
2. Köfte için kalan malzemeleri bulgura ekleyip güzelce yogurun
3. Hamurdan minik parçalar koparip yuvarlayin ve sekillendirdikten sonra bir tepsiye dizin
4. Köfteleri hafif tuzlu suda yaklasik 4-5 dakika kadar pisirip süzerek bir tepsiye alin
5. Ayri bir tavada sosu için incecik kiyilmis sogani ve kapya biberi yagda soteleyin
6. Üzerine ezilmis sarimsagi, salçalari, tuzu ve karabiberi ekleyip bir miktar daha soteledikten sonra 1 çay bardagi sicak su ilave edin 2 dakika kadar kaynatin ve atesten alin
7. Köfteleri sosa ekleyip karistirin, servis tabagina bir miktar yogurt koyup üzerine soslu fellah köftelerini koyun ve sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

PEYNIRLI AY CÖREGI



Malzemeler:
Hamur icin:
- 250 ml süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kasigi toz seker
- 500 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 adet yumurta sarisi
- 100 ml aycicekyagi

Arasi icin:
- 300 gr süzme peynir

Üzeri icin:
- 1 adet yumurta sarisi
- 3 yemek kasigi süt
- Susam ve cörek otu

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hamuru 40 dakika oda isinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4. Merdaneyle oval acip yarisina peynir serpin ve diger yarisina cizikler atip peynirli kismindan baslayarak sarin
5. Yarim ay sekli verdikten sonra yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip tekrar 30 dakika oda isisinda mayalandirin
6. Hazir olan cöreklere sütle karistirilmis yumurta sarisi sürün ve susamla cörek otu serpip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 15-18 dakika pisirin
7. Cörekler soguduktan sonra servis edin

Afiyet olsun

PATATESLI SEMIZOTU YEMEGI



Malzemeler:
- 2 demet semizotu
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 3 yemek kasigi bulgur
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis soganlari yagda soteleyin
2. Üzerine domatesleri, sarimsaklari ve salcalari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Temizlenmis semizotlarini ekleyip 2 dakika daha soteleyin 
4. Bulgurlari, patatesleri, sicak suyunu ve tuzunu ilave edip pismeye birakin
5. Bulgurlar sistiginde ve patatesler pistiginde altini kapatip 10 dakika dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

KLASIK DOMATES CORBASI



Malzemeler:
- 1 kg domates
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 adet büyük boy sogan
- 4 dal taze kekik
- Tuz, karabiber
- 5 su bardagi soguk su

Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis sogani, sarimsaklari ve domatesleri yaginda kavurun
2. Üzerine unu ilave edin ve kokusu çikana kadar kavurmaya devam edin
3. Soguk suyu ve baharatlari ekleyip çorbayi pismeye birakin
4. Pisen domates çorbasindan blenderdan geçirin ve süzgece alip süzün
5. Bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatin, biraz dinlendirdikten sonra (istege göre rendelenmis kasar peyniri ile) sicak servis edin

Afiyet olsun

5 Eylül 2025 Cuma

TOP KÖFTELI BEZELYE YEMEGI YANINDA BULGUR PILAVI



Malzemeler:
- 750 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 adet sogan
- 1 adet havuc
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su

Köfte için:
- 250 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Yemek için soganlari ve havuclari dograyip yagda soteleyin
2. Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sicak suyu ve baharatlari ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin ve minik toplar yapip yemege ekleyin
5. Bezelye yemegini kisik ateste pisirin
6. Hazir olan yemegi dinlendirdikten sonra bulgur pilaviyla sicak servis edin

Afiyet olsun

BARBUNYA PILAKI



Malzemeler:
- 500 gr barbunya (taze)
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 adet patates
- 2 adet havuc
- 3 adet domates
- Taze maydanoz
- Limon suyu

Hazirlanisi:
1. Barbunyalari önceden biraz haslayin
2. Ayri bir tencerede diger malzemeleri kavurup yarim haslanmis olan barbunyalari ilave edin
3. Suyunu ekleyin, pilakiyi tamamen pisirip sogumaya birakin
4. Üzerine bol limon suyu ve taze maydanoz serpip biraz daha zeytinyagi gezdirip soguk servis edin

Afiyet olsun

SINI KÖFTESI



Malzemeler:
Hamuru için:
- 2,5 su bardagi ince bulgur
- 250 gr kiyma
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 adet sogan (rendelenmis)
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi tarcin
- 1 yemek kasigi nane
- Tuz
- Karabiber

Iç harci için:
- 500 gr kiyma
- 2 adet sogan
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 su bardagi ceviz
- 1 çay kasigi tarcin
- 1 tatli kasigi pul biber
- Taze nane ve maydanoz
- Tuz
- Karabiber

Üzerine:
- 1 çay bardagi aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Bulguru islatin ve üzerini örtüp 20 dakika bekletin
2. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip 10 dakika azar azar su ekleyerek yogurun
3. Iç harci için sirasiyla bütün malzemeleri kavurun
4. Hamurun yarisini yaglanmis cam kaba yayin ve üzerine sogutulmus iç harcini yerlestirin
5. Kalan hamuru üzerine parça parça yerlestirip esit gelecek sekilde yayin
6. Dilediginiz büyüklükte dilimleyip üzerine yag gezdirin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 30-45 dakika pisirin
7. Firindan cikartip 15 dakika dinlenmeye birakin ve servis edin

Afiyet olsun

LAVANTALI KURABIYE



Malzemeler:
- 75 gr tereyagi (oda isisinda)
- 35 gr toz seker
- 1/2 cay kasigi vanilin
- 1/4 cay kasigi tuz
- 120 gr un
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 1/2 limon zeste
- 1 tatli kasigi kuru lavanta (organik - ilacsiz)

Üzeri icin:
- 2 yemek kasigi toz seker
- 1 cay kasigi kuru lavanta

Hazirlanisi:
1. Tereyagini, sekeri ve vanilini bir kaba alip mikserle karistirin
2. Üzerine tuzu, lavantayi ve limon zeste ekleyin
3. Elenmis unu ve kabartma tozunu katip yumusak bir hamuru elde edin
4. Elde ettiginiz hamuru strec filme sarip 30 dakika dondurucuda bekletin
5. Sertlesmis kurabiye hamurunu dilimleyip kenarlarini lavantali toz sekere batirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip önceden isitilmis 175°C derecelik fanli firinda 20 dakika pisirin
6. Kurabiyeler soguduktan sonra servis edin

Afiyet olsun