30 Ağustos 2025 Cumartesi

BALIK BIBER TURSUSU



Malzemeler:
- 1 kg balik biber
- 1 top sarimsak
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Biberleri yikayip kürdanla bir kac yerinden delin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 3 hafta - 1 ay beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

ACILI TAVUKLU GÜVEC



Malzemeler:
- 4 adet patlican
- 3 adet sivri biber
- 1 adet chili biberi
- 200 gr taze fasulye
- 200 gr bamya
- 1 adet sogan
- 2 adet patates (kücük boy)
- 3 adet domates
- 5 dis sarimsak
- 750 gr tavuk gögüsü
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 4 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuz
- Karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis tavuklari yagda kavurun ve üzerine ince dogranmis soganlari ve sarimsaklari ekleyin
2. Salçayi ilave edip kavurmaya devam edin
3. Dilediginiz büyüklükte dogranmis sebzeleri tencereye ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandirin
4. Üzerini gececek kadar su ilave edip kisik ateste pismeye birakin
5. Sebzeler yumusadiginda firina verip 20 dakika daha pisirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

ANNEMIN ELMALI KEKI



Malzemeler:
- 2 adet elma
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 çay bardagi süt
- 1 çay bardagi toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 paket kabartma tozu (elenmis!)
- Alabildigi kadar un (elenmis!)

Üzeri için: pudra sekeri

Hazirlanisi:
1. Yumurtalari toz sekerle bir kaba alip birkaç dakika kadar cirpin ve üzerine yagi, sütü, vanilya sekerini ekleyin
2. Elenmis kabartma tozunu ve unu ilave edip tekrar birkaç dakika cirpin
3. Hazir olan kek hamurunu yaglanmis bir kek kalibina aktarin, üzerine ince kesilmis elma dilimlerini yerlestirin ve önceden isitilmis 175 derecelik firina verip pisirin
4. Hazir olan elmali keki firindan çikarip sogumaya birakin ve pudra sekeri sepip servis edin

NOT: Istege göre elmalara bir miktar tarçin serpebilirsiniz.

Afiyet olsun

24 Ağustos 2025 Pazar

KREMALI ACI BIBER TURSUSU



Malzemeler:
- 10 adet jalapeno biberi (aci!)
- 600 gr labne peyniri
- 300 gr krem peynir
- 200 ml krema
- Tuz
- Ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1. Biberleri yikayip halka halka dograyin
2. Krem peyniri, labne peynirini, kremayi, tuzu ve dogranmis aci biberleri bir kaba alip karistirin
3. Bu karisimi kavanozlara doldurun
4. Son olarak hava almasini önlemek için üzerlerine ayçiçek yagi gezdirin ve kavanozlari iyice kapatin
5. Tursuyu buzdolabinda en az 3 hafta beklettikten sonra tüketin

Afiyet olsun

KURU PILAV KAVURMA



Malzemeler:
Ispir fasülye icin:
- 600 gr ispir fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Pirinc pilavi icin:
- 1 kupa tosya pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 kupa sicak su
- 1 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz

Tereyagli kavurma için:
- 750 gr dana eti
- 4 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 adet sogan
- 4 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Fasulye için ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine salcalari, domatesi ve fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Baharatlarini ekleyip suyunu ilave edin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Kavurma icin eti kusbasi dograyip döküm tencereye alin ve yagda renk degistirine kadar kavurun
5. Üzerine baharatlari ekleyip orta kismina sogani yerlestirin ve suyunu ilave edip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda yaklasik 2 saat pismeye birakin
6. Pilav için bir tavanin içine yaglari alip yikanmis pirincleri ekleyin ve yaklasik 5 dakika kavurun
7. Üzerine sicak su, tavuk suyunu, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyip kisik ateste pismeye birakin
8. Pilav suyunu cektiginde atesten alip demlenmeye birakin
9. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin

Afiyet olsun

KIVIRCIKLI PATATES SALATASI



Malzemeler:
- 4 adet patates patates (haslanmis)
- 1/4 adet kivircik
- 2 adet havuc
- 2 adet salatalik
- 4 dal taze sogan
- 1/8 demet dereotu
- 1/4 demet maydanoz
- 3 yemek kasigi sogan tursusu

Sosu için:
- 1 cay bardagi zeytinyagi
- 1 cay bardagi mayonez
- 3 yemek kasigi bal
- 1/2 limonun suyu
- Karabiber
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Patatesleri haslayip sogumaya birakin
2. Haslanmis patatesleri dilimleyip bir kaba alin ve üzerine diger sebzeleri ince dograyip karistirin
3. Sosu ayri bir kabin icinde hazirlayip karistirin ve patateslere ekleyip harmanlayin
4. 10 dakika dinlendirip patateslerin sosunu cekmesini bekleyin ve servis edin

Afiyet olsun

ZEYTINYAGLI TAZE FASULYE



Malzemeler:
- 750 gr taze fasulye
- 1 adet sogan
- 3 adet büyük domates
- 2 adet sarimsak
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 çay bardagi zeytinyagi
- 2 adet limonun suyu
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Fasulyelerini temizleyip dilediginiz büyüklükte kesin
2. Tencereye sirasiyla yemeklik dogranmis sogan, fasulye, küp seklinde dogranmis domates olacak sekilde dizin
3. Bu islemi tüm sebzeler bitene kadar sirayla tekrarlayin
4. Son olarak üzerine ezilmis sarimsaklari, sekeri, tuzu, yagi, limon suyunu ve sicak suyu ilave edip pismeye birakin
5. Ilik servis edin

Afiyet olsun

KÖRI SOSLU TAVUK YANINDA BASMATI PILAVI



Malzemeler:
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 1 yemek kasigi tavuk baharati 
- Karabiber

Köri sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker

Limonlu basmati pilavi icin:
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sebze suyu
- 1 adet limonun kabugu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Tavuklari yag ve baharatla marine edip 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin. Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
3. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
4. Sebze suyunu, limon kabugunu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin 
5. Yemekler hazir oldugunda herseyi sicak servis edin

Afiyet olsun

KAJUNLU KABAK ICI YOGURTLAMASI (degerlendirme yemegi)



Malzemeler:
- 5 adet kabak ici
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 dis sarimsak
- 1/8 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi kajun baharati
- Tuz, karabiber
- Taze kekik

Sosu icin:
- 2 su bardagi yogurt
- 1 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Kabak iclerini sicak tavada zeytinyagi ile soteleyin
2. Üzerine sarimsaklari, maydanozu ve baharatlari ekleyip al dente olana kadar pisirin
3. Ayri bir kapta yogurt sosunu hazirlayin ve servis tabagana yayin
4. Üzerine kajunlu kabaklari yerlestirip kekikle süsleyin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

KLASIK ARPA SEHRIYE PILAVI



Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 kupa sicak su
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1. Pilav tavasina ayçiçek yagini ve tereyagini alin
2. Üzerine sehriyelerini ekleyip 1-2 dakika kavurun
3. Sicak suyu ve tuzlu sebze çesnisini ilave edip pilavi pisirin
4. Pisen pilavin altini kapatip kapagini örtün ve demlenmeye birakin
5. Demlenen pilavi sicak servis edin

Afiyet olsun

KABAK KARNIYARIK



Malzemeler:
- 5 adet kabak
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kapya biberi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 500 gr dana kiyma
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik

Üzeri için: dilimlenmis domates ve biber

Sosu için:
- 1,5 su bardagi sicak su
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1. Kabak kayiklari için kabaklari yikayip ikiye bölün ve içlerini bir miktar oyduktan sonra isiya dayanikli bir firin kabina dizin
2. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberleri, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
3. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçalari ve baharatlari ilave edin
4. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin, ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve kabaklari bu harç ile doldurun
5. Son olarak kabak kayiklarinin üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun
6. Sosu için sicak suyu tuzlu sebze çesnisiyle karistirip yemegin üzerine gezdirin ve yemegi önceden isitilmis 220 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
7. Hazir olan kiymali kabak kayiklarini firindan aldiktan sonra biraz dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

PATLICAN MÜTEBBEL



Malzemeler:
- 3 adet közlenmis patlican
- 3 yemek kasigi tahin
- 4 yemek kasigi yogurt
- 1/2 limonun suyu
- 1 dis sarimsak
- Tuz 
- Dereotu

Hazirlanisi:
1. Közlenmis patlicanlari ince dograyip bir kaba alin
2. Üzerine diger malzemeleri ekleyip karistirin
3. Servis tabagina alip soguk servis edin

Afiyet olsun

GIRIT KABAK DOLMASI

 

Malzemeler:
- 8 adet top girit kabagi
- 2 adet sogan
- 4 dal taze sogan
- 12 yemek kasigi pirinc
- 2 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tarçin
- 1 tatli kasigi yenibahar
- 1/2 su bardagi kus üzümü
- 1/8 demet maydanoz
- 1/2 su bardagi ceviz
- Tuz, karabiber
- Sicak su
- Zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu

Hazirlanisi:
1 Dolmalik kabaklarin içlerini temizleyip bir kenara alin
2. Ince dogranmis soganlari ve taze soganlari 1/2 çay bardagi zeytinyaginda soteleyin
3. Üzerine yikanmis pirinci ekleyip sotelemeye devam edin
4. Sekeri, baharatlari, iri doganmis cevizleri ve kus üzümlerini ilave edip 1 su bardagi su ile kisik ateste biraz pisirin
5. Kabaklarin içini bu harçla doldurup tencereye dizin
6. Dolmalarin yarisina gelecek kadar sicak su ekleyip üzerine 1/2 çay bardagi zeytinyagi ve limon suyu gezdirdikten sonra kisik ateste pismeye birakin
7. Dinlendirdikten sonra ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

15 Ağustos 2025 Cuma

ACI BIBER YOGURTLAMASI



Malzemeler:
- 10 adet aci kil biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 su bardagi süzme yogurt
- 1 cay kasigi toz sarimsak
- Tuz
- Aci pul biber

Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis biberleri yagda soteleyin ve baharatlarla tatlandirip sogumaya birakin
2. Bir miktar tuz ve toz sarimsakla karistirilmis yogurdu servis tabagina alin
3. Üzerine biberlerini yerlestirip servis edin

Afiyet olsun

TOP KÖFTE YANINDA PATATES PÜRESI SARIMSAKLI BEZELYE VE DEMI-GLACE SOS



Malzemeler:
Top köfte icin:
- 600 gr yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

Sote bezelye icin:
- 500 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber

Demi-glace soslu kontrafile icin:
- 1 kg kontrafile
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Demi-glace sos için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
3. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kizartin. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
4. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
5. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
6. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
7. Pismeye yakin süzgecten gecirip istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin
8.  Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
9. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
10. Sote bezelye icin bezelyeleri haslayin
11. Ayri bir tavada sogani, rendelenmis sarimsagi ve haslanmis bezelyeleri soteleyin
12. Tuz ve karabiberle tatlandirip atesten alin
13. Köfteleri buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin ve az yagli tavada veya mangalda pisirin 
14. Sicak köfteleri demi-glace sos patates püresi ve sote bezelyeyle servis edin

Afiyet olsun

ABLAMIN BAHARATLI MANTAR



Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 500 gr kültür mantari
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi cajun baharati
- Tuz
- Karabiber

Yogurt icin:
- 2 su bardagi süzme yogurt
- 1 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Mantarlari temizleyip iri dograyin ve yagsiz tavada soteleyin
2. Üzerine soganlari, sarimsaklari ve yag ekleyip kavurmaya devam edin
3. Baharatlarla tatlandirip atesten alin
4. Sarimsakli yogurt ile servis edin

Afiyet olsun

MINI KAPYA BIBER DOLMASI



Malzemeler:
- 13 adet minik kapya biber
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 12 yemek kasigi pirinç
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 limonun suyu
- 1 su bardagi su
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber

Sosu için:
- 1/2 limonun suyu
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Sogani ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine salcalari ve ince dogranmis domatesi ekleyin
3. Baharatlari ve iyice yikanmis pirinci katip karistirin
4. Biberleri oyup temizleyin ve içlerini doldurup kapagini yerlestirip döküm tencereye dizin
5. Sos için bütün malzemeleri karistirip dolmalarin üzerlerine gezdirin
6. Önceden isitilmis 220°C derecelik firinda önce üzeri örtülü daha sonra acip pisirin
7. Üzeri kizaran dolmalari sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

BOLONEZ SOSLU MAKARNA



Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 adet kirmizi biber
- 1 dis sarimsak
- 200 gr dana kiyma
- 3 adet domates 
- 1 su bardagi su (veya varsa et suyu)
- 1 adet kesme seker
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kekik
- 1/8 demet maydanoz

Hazirlanisi:
1. Bütün sebzeleri incecik dograyip yag ile birlikte tavaya alip soteleyin
2. Üzerine kiymayi ve baharatlari ilave edip sotelemeye devam edin
3. Iyice sotelenen sebzeli kiymanin üzerine küp domatesleri, sekeri ve suyu (veya varsa et suyunu) ekleyip sosu kalinlasana kadar pismeye birakin
4. Hazir olan sosu haslanmis makarna ile sicak servis edin

Afiyet olsun

YAZ TABULESI



Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 adet kapya biber
- 4 adet kornison tursu
- 1 adet mor sogan
- 1 su bardagi misir (konserve)
- 1/4 demet maydanoz
- 1/8 demet nane
- 1/8 demet reyhan
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz, karabiber
- 1 adet limon zeste
- 1 adet limonun suyu

Hazirlanisi:
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Sisen bulgurlar soguduktan sonra diger malzemeleri ekleyip karistirin
3. Limon suyunu, tuzu ve zeytinyagini ilave edip harmanlayin ve soguk servis edin

Afiyet olsun

IZMIR TULUM PEYNIRLI ZEYTINLI KEKIKLI EKMEK



Malzemeler:
- 500 gr bugday unu
- 300 ml ilik su
- 40 gr yas maya
- 10 gr tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 yemek kasigi zeytinyagi

Arasi icin:
- 15 adet siyah zeytin
- 100 gr Izmir tulum peyniri
- 10 dal kekik

Hazirlanisi:
1. Yas mayayi ilik suda eritin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip üzerine yavas yavas eritilmis mayayi ekleyin ve el mikseriyle yaklasik 10 dakika çirparak hamur haline getirin
3. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 12 saat buzdolabinda dinlendirin
4. Dinlenen hamurun gazini unlu tezgahta alin ve icine zeytini, peyniri ve kekikleri ekleyip ekmek hamurunu yuvarlayip pisirme kagidiyla kaplanmis döküm tencerenin içine koyun ve üzerine biraz bastirin
5. Tencerenin kapagini örtüp oda isisinda 1 saat daha mayalandirin
6. Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine bir biçak yardimiyla kesikler atip dilediginiz gibi sekillendirin ve önceden isitilmis 245 derecelik (fanli!) firina verip 45 dakika pisirin
7. Pismesine son 10 dakika kala tencerenin kapagini açin ve ekmegi devam pisirin ki üzeri de güzelce kizarsin
8. Hazir olan ekmegi firindan alin, tencereden çikarip firin telinin üzerinde sogutun ve servis edin

Afiyet olsun

MANGALDA CIPURA



Malzemeler:
- 4 adet cipura
- Tuz, karabiber
- Limon
- Roka
- Sogan

Hazirlanisi:
1. Cipuralari temizleyip bir kaba alin
2. Her iki kisminada birer cizik atip hafif tuz gezdirin
3. Mangali peceteyle hafif yagladiktan sonra baliklari dizip her iki kismini pismeye birakin
4. Roka limon ve sogan ile sicak servis edin

Afiyet olsun

6 Ağustos 2025 Çarşamba

BAHARATLI YOGURTLU TAVUK YANINDA NOHUTLU PILAV



Malzemeler:
Marine icin:
- 800 gr tavuk gögsü
- 4 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 tatli kasigi cajun baharati
- 1 tatli kasigi nane
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber

Nohutlu pilav icin:
- 1 kase haslanmis nohut
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon

Hazirlanisi:
1. Tavuklari küpler seklinde dograyip bir kaba alin
2. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk parçalarina ekleyip harmanlayin
3. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
4. Marine edilmis tavuklari sicak tavaya alip kavurun
5. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin
6. Üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
7. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra haslanmis nohutlari, sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
8. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
9. Nohutlu pilav iyice demlendikten sonra yogurtlu baharatli tavuk ile sicak servis edin

Afiyet olsun

KABAK TURSUSU



Malzemeler:
- 1 kg kornison kabak
- 8 adet aci biber
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Kabaklari yikayip dilimleyin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 3 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

PATATESLI KOLAY KOL BÖREGI



Malzemeler:
Hamur icin:
- 650 gr un
- 350 ml ilik su
- 1 yemek kasigi tuz

Ic malzemesi icin:
- 4 adet orta boy patates (haslanmis)
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- Karabiber, pul biber, tuz

Katlari ve üzeri icin:
- 200 gr tereyagi
- 100 ml aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Hamur icin unun yarisini, ilik suyu ve tuzu bir kaba alip yogurun
2. Üzerine kalan unu azar azar ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin ve üzerini örtüp en az 30 dakika oda isisinda dinlendirin
3. O arada ic harcini hazirlayin
4. Patatesleri ezip kalan malzemeleri karistirin ve üzerini örtüp oda isisinda bekletin
5. Dilenen hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
6. Unlanmis tezgahta yemek tabaga büyüklügünde acip aralarina birer yemek kasigi yag sürüp 10 adeti üst üste yerlestirin
7. Diger 10 beze icinde ayni islemi yapip üzerlerini strec filmle örtün ve 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
8. Dinlenen hamurlari buzdolabindan alip unlanmis tezgahta dikdörtgen seklinde acin
9. Acilan hamuru iri seritlere bölüp ortalarina harctan yerlestirin ve kapatip yuvarlayip sarin
10. Yaglanmis bir firin tepsisine yerlestirip üzerine tekrar yag gezdirin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda nar gibi kizarana kadar pisirin
11. Ilik servis edin

Afiyet olsun

ISPIR FASULYE YANINDA TEREYAGLI KAVURMA VE PIRINC PILAVI



Malzemeler:
Ispir fasülye icin:
- 600 gr ispir fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Pirinc pilavi icin:
- 1 kupa tosya pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 kupa sicak su
- 1 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz

Tereyagli kavurma için:
- 750 gr dana eti
- 4 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 adet sogan
- 4 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Fasulye için ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine salcalari, domatesi ve fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Baharatlarini ekleyip suyunu ilave edin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Kavurma icin eti kusbasi dograyip döküm tencereye alin ve yagda renk degistirine kadar kavurun
5. Üzerine baharatlari ekleyip orta kismina sogani yerlestirin ve suyunu ilave edip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda yaklasik 2 saat pismeye birakin
6. Pilav için bir tavanin içine yaglari alip yikanmis pirincleri ekleyin ve yaklasik 5 dakika kavurun
7. Üzerine sicak su, tavuk suyunu, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyip kisik ateste pismeye birakin
8. Pilav suyunu cektiginde atesten alip demlenmeye birakin
9. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin

Afiyet olsun