10 Aralık 2025 Çarşamba

BOSNAK MANTISI



Malzemeler:
Hamur icin:
- 650 gr un
- 350 ml ilik su
- 1 yemek kasigi tuz

Ic malzemesi icin:
- 350 gr kiyma
- 1 adet rendelenmis suyu süzülmüs sogan
- Tuz, karabiber, pulbiber

Katlari ve üzeri icin:
- 200 gr tereyagi
- 100 ml aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Hamur icin unun yarisini, ilik suyu ve tuzu bir kaba alip yogurun
2. Üzerine kalan unu azar azar ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin ve üzerini örtüp en az 30 dakika oda isisinda dinlendirin
3. O arada ic harcini hazirlayin
4. Bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin ve buzdolabinda dinlendirin
5. Dilenen hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
6. Unlanmis tezgahta yemek tabaga büyüklügünde acip aralarina birer yemek kasigi yag sürüp 10 adeti üst üste yerlestirin
7. Diger 10 beze icinde ayni islemi yapip üzerlerini strec filmle örtün ve 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
8. Dinlenen hamurlari buzdolabindan alip unlanmis tezgahta dikdörtgen seklinde acin
9. Acilan hamuru iri karelere bölüp ortalarina harctan yerlestirin ve manti kapatir gibi sekillendirip ters cevirin
10. Mantilari yaglanmis bir firin tepsisine yerlestirip üzerine tekrar yag gezdirin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda nar gibi kizarana kadar pisirin
11. Yogurtla sicak servis edin

Afiyet olsun

DOMATES CORBASI



Malzemeler:
- 10 adet domates
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet büyük boy sogan
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber
- 1 L soguk su
- 3 dal taze kekik

Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis sogani ve sarimsaklari yagda kavurun
2. Üzerine unu ilave edin ve un kokusu çikana kadar kavurmaya devam edin
3. Salçayi ve iri dogranmis domatesleri ekleyin
4. Soguk suyu ve baharatlari ekleyip çorbayi pismeye birakin
5. Pisen çorbayi blenderdan geçirin ve süzgece alip süzün
6. Taze kekikleri ekleyip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatin ve sicak servis edin

Afiyet olsun 

PATLICAN OTURTMA



Malzemeler:
- 4 adet büyük boy patlican
- Kizartmak için sivi yag

Kiymali harci için:
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber

Üzeri için: dilimlenmis domates + biber

Pisirmek için: sicak su + tuz

Hazirlanisi:
1. Patlicanlari halkalar halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Pisireceginiz bir firin kabina patlicanlari dizin ve üzerine kiymali harci yayin
6. Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
7. Yemek pistikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

KREMALI MANTAR CORBASI



Malzemeler:
- 350 gr mantar
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi un
- 4 su bardagi sicak su
- 100 ml krema 
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Bir tencerenin içinde minicik dogranmis mantarlari yag ile soteleyip üzerine unu ekleyin
2. Unun kokusu çiktiktan sonra sicak suyu ve kremayi ilave edin
3. Tuz ve karabiberle tatlandirdiktan sonra çorbayi kisik ateste pisirin
4. Corbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

EV YAPIMI SIYAH ZEYTIN



Malzemeler:
- 3 kg ham siyah zeytin
- 1 su bardagindan biraz eksik kaya tuzu
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1/4 cay bardagi üzüm sirkesi

Zeytinler olduktan sonra tatlandirma islemi icin:
Her 1 litrelik cam kavanoz icin:
- 1 yemek kasigi elma sirkesi
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 cay kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Zeytinlerin cürüklerini, küflenmis varsa onlari ve ezikleri ayiklayin
2. Zeytinleri yikayip süzgece alin ve bir bezle veya kagit havluyla iyice kurulayin
3. Zeytinleri temiz ve kuru bir pet siseye doldurup üzerine kaya tuzunu, toz sekeri ve sirkeyi ekleyin
4. Agzini kapatip her gün 1-2 defa sallayin ve ara sira kapagini acip gazini alin
5. Yaklasik 2 ay boyunca bu islemi uygulayin
6. 2 ay sonunda zeytinler kömür gibi simsiyah oldugunda tadina bakin ve aci tadi gittiyse zeytinleri süzgece alip 2 kez yikayin
7. Yikanan zeytinleri iyice süzdükten sonra kagit havluyla kapli tepsilere tek kat olacak sekilde dizin
8. Hafif ezilmis olan zeytinleri ayirin 
9. Zeytinlerin üzerine temiz mutfak bezi serip havadar bir yerde günde 2-3 defa alt üst yaparak bekletin
10. Bu kurutma islemini yaklasik 4-7 gün boyunca yapin
11. Kuruyan zeytinleri cam kavanozlara doldurun ve tatlandirma islemini yapin
12. Tatlandirma islemi icin kavanozlara üst kisimda yazdigi gibi malzemeleri ekleyip kapatin ve biraz sallayip serin bir yerde tüketene kadar saklayin
13. Servis ederken limon suyu ekleyin

Afiyet olsun

BIGA HAMURUNDAN PIZZA



Malzemeler:
Biga ön hamur icin:
- 302 gr pizza unu
- 133 ml su
- 0.6 gr instant maya

Ana hamur icin:
- 561 gr pizza unu
- 385 ml su
- 17 gr tuz

Hazirlanisi:
1. Biga hamuru icin suyu, unu ve mayayi bir kaba alip yogurun
2. Sert bir hamur elde ettiginizde bir kaba alip üzerini kapatin ve 24 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Ana hamur icin Biga hamurunu mutfak sefine alin ve üzerine suyu ilave edip düsük devirde karistirin
4. Biga hamuru suyla karistiktan sonra unu ve tuzu ekleyip orta devirde yaklasik 10 dakika yogurun
5. Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra hamuru 2 saat oda isisinda üzeri örtülü bir sekilde mayalanmaya birakin
6. Mayalanan hamuru 6 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve plastik bir saklama kabina alip 24 saat buzdolabinda mayalanmaya birakin
7. Ertesi günü pizzalarinizi yapmadan en az 3 saat önce hamurlari oda isisina cikartin
8. Oda isisina gelen hamurlari acip dilediginiz malzemelerle süsleyip önceden isitilmis firin taslarinin üzerine pisirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

BALKADIN MANTARI



Malzemeler:
- 1 kg balkadin mantari
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 4 dal taze sarimsak
- 6 dal taze sogan
- 1 tatli kasigi kajun baharati
- Tuz, Karabiber

Hazirlanisi:
1. Mantarlari temizleyip sap kisimlarini kesin (sap kisimlari sert oldugundan yenmiyor)
2. Dilediginiz büyüklükte dograyip zeytinyaginda soteleyin
3. Üzerine ince dogranmis taze sogan ve sarimsaklari ekleyip baharatlarla tatlandirin
4. Sicak servis edin

Afiyet olsun

KABAK CORBASI



Malzemeler:
- 1 adet havuç
- 2 adet kabak
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 1 L tavuk suyu
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Sebzeleri küp seklinde dograyip yagda soteleyin
2. Kalan malzemeleri katip çorbayi pismeye birakin
3. Sebzeler yumusadiginda blenderdan geçirip sicak servis edin

Afiyet olsun

PATATESLI BOSNAK MANTISI



Malzemeler:
Hamur icin:
- 650 gr un
- 350 ml ilik su
- 1 yemek kasigi tuz

Ic malzemesi icin:
- 4 adet orta boy patates (haslanmis)
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- Karabiber, pul biber, tuz

Katlari ve üzeri icin:
- 200 gr tereyagi
- 100 ml aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Hamur icin unun yarisini, ilik suyu ve tuzu bir kaba alip yogurun
2. Üzerine kalan unu azar azar ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin ve üzerini örtüp en az 30 dakika oda isisinda dinlendirin
3. O arada ic harcini hazirlayin
4. Patatesleri ezip kalan malzemeleri karistirin ve üzerini örtüp oda isisinda bekletin
5. Dilenen hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
6. Unlanmis tezgahta yemek tabaga büyüklügünde acip aralarina birer yemek kasigi yag sürüp 10 adeti üst üste yerlestirin
7. Diger 10 beze icinde ayni islemi yapip üzerlerini strec filmle örtün ve 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
8. Dinlenen hamurlari buzdolabindan alip unlanmis tezgahta dikdörtgen seklinde acin
9. Acilan hamuru iri karelere bölüp ortalarina harctan yerlestirin ve manti kapatir gibi sekillendirip ters cevirin
10. Mantilari yaglanmis bir firin tepsisine yerlestirip üzerine tekrar yag gezdirin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda nar gibi kizarana kadar pisirin
11. Yogurtla sicak servis edin

Afiyet olsun

TIEN GRAV (Rumeli mutfagina ait bir lezzettir)



Malzemeler:
- 2 su bardagi kuru fasulye
- 10 adet kuru Arnavut biberi (aci!)
- 5 adet tatli kuru biber
- Sıcak su
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Fasulyeleri bir kaç saat önceden islatin ve sismelerini bekleyin
2. Fasulyeler sistikten sonra içine biberleri ekleyin ve sicak su ekleyip kaynamaya birakin
3. Suyu azaldikça su ekleyin ve tuzla tatlandirin
4. Fasulyeler ve biberler pistikten sonra bir kasikla ezerek biberlerin kabuklarini ayirmaya çalisin
5. Kabuklarin çogunu aldiktan sonra servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

KEREVIZ CANAKLARI



Malzemeler:
- 3 adet kereviz
- 2 adet havuç
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 adet portakal suyu
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1/8 demet dereotu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Soganlari ve havuclari küp dograyip zeytinyaginda soteleyin
2. Üzerine patatesleri ve canak seklinde oyulmus kerevizleri ekleyin
3. Portakal suyunu, tuzu ve sekeri ekleyip kisik ateste pismeye birakin
4. Kerevizler pistiginde atesten alin ve üzerine dereotunu ekleyip 20 dakika dinlendirin
5. Dinlenen kerevizleri servis tabagina alip iclerini doldurun ve sosunu gezdirip servis edin

Afiyet olsun

KABAK KAYIKLARI



Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kapya biberi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 250 gr dana kiyma
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik

Üzeri için: dilimlenmis domates ve biber

Sosu için:
- 1,5 su bardagi sicak su
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1. Kabak kayiklari için kabaklari yikayip ikiye bölün ve içlerini bir miktar oyduktan sonra isiya dayanikli bir firin kabina dizin
2. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberleri, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
3. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçalari ve baharatlari ilave edin
4. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin, ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve kabaklari bu harç ile doldurun
5. Son olarak kabak kayiklarinin üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun
6. Sosu için sicak suyu tuzlu sebze çesnisiyle karistirip yemegin üzerine gezdirin ve yemegi önceden isitilmis 220 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
7. Hazir olan kiymali kabak kayiklarini firindan aldiktan sonra biraz dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

30 Kasım 2025 Pazar

KORNISON TURSUSU



Malzemeler:
- 1 kg kornison
- 5 dis sarimsak
- 6,75 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2,75 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 5,5 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Kornisonlari yikayip delin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 1 ay beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

EZOGELIN CORBASI



Malzemeler:
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 su bardagi mercimek
-1/2 cay bardagi pirinc
- 1/2 cay bardagi ince bulgur
-1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi domates salcasi 
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze cesnisi
- 2 adet defne yapragi
- Tuz
- Karanbiber
- Et suyu 
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatli kasigi nane

Hazirlanisi:
1. Bir tencereye iri dogranmis sogani alip yagda kavurun
2. Üzerine salçayi, ince bulguru, yikanmis kirmizi mercimegi ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin
3. Sarimsagi ve baharatlari katip tavuk veya et suyunu ilave edip çorbayi pismeye birakin
4. Corba pistikten sonra blenderdan geçirip bir tasim daha kaynattiktan sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA DOMATESLI BIBER



Malzemeler:
- 500 gr kapya biber
- 500 gr çarliston biber
- 4 adet domates
- Tuz
- Zeytinyagi

Hazirlanisi:
1. Firin kabinin içine biberleri ve domatesleri dilediginiz sekilde dilimleyip alin
2. Üzerine bir miktar tuz serpin ve zeytinyagi gezdirin
3. Yemegi önceden isitilmis 220 derecelik firina verip pisirin

Afiyet olsun

KÖRI SOSLU SEBZELI TAVUK YANINDA BALKABAKLI PATATES PÜRESI



Malzemeler:
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü (dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 1 yemek kasigi tavuk baharati
- 3 adet havuc
- 2 adet cariston biber
- 2 adet kapya biber
- Maydanoz

Köri sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 200 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker

Balkabakli patates püresi icin:
- 5 adet patates
- 1 büyük dilim balkabagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

Hazirlanisi:
1. Tavuklari yag ve baharatla marine edip 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin
3. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
4. Hepsini kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
5. Balkabakli patates püresi için patatesleri ve kabaklari soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
6. Patatesler ve kabaklar yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
7. Marine edilmis tavuklar hafif yagli bir tavada kizartin ve üzerine havuc ve biberleri ekleyin
8. Tavuklar pistiginde köri sosu ve balkabakli patates püresiyle sicak servis edin

Afiyet olsun

MÜTEBBEL



Malzemeler:
- 2-3 adet közlenmis patlican
- 2 yemek kasigi tahin
- 5 yemek kasigi süzme yogurt
- 1/4 limonun suyu
- 5 dal taze sarimsak
- Tuz 
- Karabiber 

Üzerine:
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi pul biber

Hazirlanisi:
1. Közlenmis patlicanlari ince dograyip bir kaba alin
2. Üzerine diger malzemeleri ekleyip karistirin
3. Servis tabagina alip üzerine pul biberli yag gezdirin ve servis edin

Afiyet olsun

ACILI LAHANA TURSUSU



Malzemeler:
- Lahana
- 10 adet aci kil biber
- 6 dis sarimsak
- 6,75 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2,75 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 5,5 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Biberleri ve lahanayi yikayip dilimleyin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 1 ay beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

FIRINDA CINEKOP



Malzemeler:
- 1,2 kg Cinekop
- 2 adet mor sogan
- 2 adet limon
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Baliklari temizleyip bol suyla yikayin ve her iki kisminada cizikler atin
2. Tuz ve karabiberle tatlandirip ortalarina limon dilimi yerlestirin
3. Soganlari ve limonlari halka seklinde dograyip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
4. Üzerlerine baliklari dizip önceden isitilmis 210°C derecelik firinda pismeye birakin
5. Sicak servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA KARNABAHAR



Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 adet sogan
- 2 adet carliston biber
- 2 adet havuc
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi kekik
- Tuz
- Karabiber
- Tavuk suyu


Hazirlanisi:
1. Karnabaharlari ciceklere ayirip firin kabina alin
2. Bir tavanin icinde iri dogranmis biberleri ve soganlari yagda soteleyin
3. Üzerine havuclari ekleyin kavurmaya devam edin
4. Salcalari ekleyip baharatlarla tatlandirin
5. Harci karnabaharlarin üzerine yayin ve 1 su bardagi tavuk suyu ilave edip 220°C derecelik önceden isitilmis firinda 30 dakika üzeri örtülü bir sekilde pisirin
6. Daha sonra üzerini acip 15 dakika daha pisirin ve firindan cikartip maydanoz serpip servis edin

Afiyet olsun

SEHRIYELI TAVUK CORBASI



Malzemeler:
- 1,5 L tavuk suyu
- 500 ml su
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 2 yemek kasigi un
- 2 adet didiklenmis baget but
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay bardagi sehriye
- Tuz
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Unu bir tencereye alip yagda kavurun
2. Üzerine tavuk suyunu ve suyu alip kaynamaya birakin
3. Kaynamaya basladiginda didiklenmis tavuklari, limon suyunu, sehriyeleri ve baharatlari ilave edin
4. Yaklasik 10 dakika kadar daha kisik ateste pisirdikten sonra altini kapatip biraz dinlendirdikten sonra servis edin

Afiyet olsun

PIRASALI MISIR EKMEGI



Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 cay bardagi aycicekyagi/ zeytinyagi
- 1,5 su bardagi süt
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 3 su bardagi misir unu
- 1 su bardagi un
- 10 gr kabartma tozu
- 1 dal pirasa

Hazirlanisi:
1. Bir kabin icinde yumurtalari ve yagi yaklasik 2 dakika kadar cirpin
2. Sütü, tuzu ve toz sekeri ekleyip cirpmaya devam edin
3. Misir ununu, unu, kabartma tozunu ve ince kiyilmis pirasalari ilave edip kivamli bir hamur elde edin
4. Yaglanmis bir firin kabina yayin
5. Misir ekmegini önceden isitilmis 180°C derecelik firinda pisirin
6. Pistikten sonra en az 30 dakika dinlendirin ve istege göre tost makinesinde kizartip sicak servis edin

Afiyet olsun

DOMATES CORBASI



Malzemeler:
- 10 adet domates
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet büyük boy sogan
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber
- 1 L soguk su
- 3 dal taze kekik

Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis sogani ve sarimsaklari yagda kavurun
2. Üzerine unu ilave edin ve un kokusu çikana kadar kavurmaya devam edin
3. Salçayi ve iri dogranmis domatesleri ekleyin
4. Soguk suyu ve baharatlari ekleyip çorbayi pismeye birakin
5. Pisen çorbayi blenderdan geçirin ve süzgece alip süzün
6. Taze kekikleri ekleyip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatin ve sicak servis edin

Afiyet olsun 

CAVDARLA KARISIK TAM BUGDAY EKMEGI



Malzemeler:
- 250 gr cavdar unu
- 250 gr tam bugday unu
- 10 gr yas maya
- 8 gr tuz
- 350 ml ilik su

Hazirlanisi:
1. Yas mayayi ilik suda eritin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip üzerine yavas yavas eritilmis mayayi ekleyin ve el mikseriyle yaklasik 5 dakika çirparak hamur haline getirin
3. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 60 dakika oda isisinda mayalandirin
4. Dinlenen hamurun gazini unlu tezgahta alip yuvarlayin ve unlanmis bir ekmek sepetinin icine yerlestirin
5. Üzerini örtüp tekrar 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
6. Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine un serpip dilediginiz gibi sekillendirin ve önceden isitilmis 230°C derecelik firinda 10 dakika pisirin
7. Daha sonra firinin derecesini 210°C dereceye düsürüp 20 dakika daha pisirin
8. Hazir olan ekmegi firindan alin ve firin telinin üzerinde sogumaya birakin
9. Ekmek soguduktan sonra servis edin

Afiyet olsun

ARMUTLU ELMA RECELI



Malzemeler:
- 1 kg kirmizi elma
- 2 adet deveci armutu
- 1 kg toz seker
- 1 tatli kasigi tarcin
- Yarim limonun suyu

Hazirlanisi:
1. Armutlari ve elmalari yikayip temizleyin ve dilediginiz büyüklükte dograyip cam bir kasenin içine alin
2. Üzerine sekeri ve limon suyunu ekleyip karistirin
3. Armutlar ve elmalar bu sekilde en az 3 saat suyunu salmasi için bekletin
4. Daha sonra tencereye alip önce yüksek ateste 3 dakika, daha sonra kisik ateste 20 dakika kaynatin
5. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
6. Seker testinden sonra receli atesten alip tarcini karistirin ve kavanozlara bölüstürüp agizlarini kapatip ters cevirin
7. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz

*seker testi = reçelin suyundan bir damla alin ve soguk tabaga damlatin. Tabagi dik tuttugunuzda damla yayilmiyorsa reçeliniz olmus demektir. 

Afiyet olsun

22 Kasım 2025 Cumartesi

SUMAK EKSILI NOHUTLU BAMYA YEMEGI



Malzemeler:
- 500 gr bamya
- 1 adet sogan
- 2 adet domates
- 1 su bardagi yari haslanmis nohut
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- Sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 su bardagi islatilmis sumak eksisi

Hazirlanisi:
1. Yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine dogranmis domatesleri ve temizlenip limonlu suda bekletilmis bamyalari ilave edip sotelemeye devam edin
3. Yemegi baharatlarla tatlandirdiktan sonra, nohutlari, sumak suyunu ve sicak suyu ekleyip kisik ateste pismeye birakin
4. Pisen yemegi sicak veya ilik servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

ALI NAZIK YANINDA BULGUR PILAVI



Malzemeler:
Et için:
- 500 gr dana eti
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 2 adet carliston biber
- 2 adet domates
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber

Yogurtlu patlican için:
- 3-4 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme de olabilir)
- 2 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Etleri iri küpler halinde dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun
2. Üzerine karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edin
3. Suyu ve sekeri katip pismeye birakin
4. Suyunu tamamen çeken etlere biberleri ekleyin
5. Domatesleri ve kirmizi toz biberi ekleyip altini kapatin
6. Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin
7. Yogurdu ve tuzu da katip hepsini güzelce karistirin 
8. Servis tabaklarina önce yogurtlu palicandan yayin ve üzerine etinden koyup bulgur pilaviyla sicak servis edin

Afiyet olsun 

MERCIMEKLI SEBZE CORBASI



Malzemeler:
- 1 adet kabak
- 1 adet kapya biberi
- 1 adet sogan
- 1 çay bardagi kirmizi mercimek
- 1 L tavuk suyu
- 2 su bardagi su
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber

Aci yag icin:
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi aci pul biber

Hazirlanisi:
1. Sebzeleri dograyip bir tencereye alin
2. Mercimegi, baharatlari ve tavuk suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
3. Sebzeler yumusadiginda blenderdan gecirip aci yagi ile sicak servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA BIBER DOLMASI



Malzemeler:
- 9 adet dolmalik biber
- 2 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 12 yemek kasigi pirinç
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 limonun suyu
- 1 su bardagi su
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber

Sosu için:
- 1/2 limonun suyu
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Sogani ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine salcalari ve ince dogranmis domatesi ekleyin
3. Baharatlari ve iyice yikanmis pirinci katip karistirin
4. Biberleri oyup temizleyin ve içlerini doldurup yarim kiraz domates yerlestirip patateslerle birlikte döküm tencereye dizin
5. Sos için bütün malzemeleri karistirip dolmalarin üzerlerine gezdirin
6. Önceden isitilmis 220°C derecelik firinda önce üzeri örtülü daha sonra acip pisirin
7. Üzeri kizaran dolmalari sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

NARLI YESIL MERCIMEKLI COBAN SALATASI



Malzemeler:
- 1 su bardagi yesil mercimek (haslanmis)
- 4 adet domates
- 3 adet salatalik
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet mor sogan
- 1 adet nar
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet limon
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Haslanmis yesil mercimekleri ve narlari bir kaba alin
2. Domatesleri, salataligi, sogani ve biberleri minik küp seklinde dograyip kaba aktarin
3. Zeytinyagi, limon suyunu ve tuz ile salatayi tatlandirip güzelce karistirdiktan sonra servis edin

Afiyet olsun

AMERIKAN SALATASI



Malzemeler:
- 1 kg patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardagi bezelye
- 6 adet kornison tursu
- 6-7 yemek kasigi aci mayonez
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Patatesleri soyup küp seklinde dograyin ve hafif tuzlu suda haslayin
2. Havuçlari da ayni sekilde ayri bir tencerede haslayin
3. Bezelyeleri de haslayin
4. Haslanip sogumus olan sebzeleri büyük bir kaba alin, üzerine küp seklinde dogranmis kornisonlari, mayonezi, tuzu ve karabiberi ilave edip karistirin
5. Tadini kontrol ettikten sonra dilediginiz gibi servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

DIZME KEBABI



Malzemeler:
- 4 adet patates
- 3 adet kabak

Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tutam kiyilmis nane
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber

Sosu için:
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 4 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 cay kasigi chili oil
- 4 su bardagi sicak su
- 1 cay kasigi kekik
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuzlu sebze cesnisi
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini ve baharatlari bir kaba alip yogurun
2. Köfteleri sekillendirip bir kenara alin
3. Sebzeleri yikayip halka halka dilimleyin
4. Ayri bir tencerede sos malzemelerini kavurun ve üzerine suyunu ilave edip kaynamaya alin
5. Hazir olan sosun yarisini firin kabina yayip üzerine sirasiyla köfte ve sebzelerden olusacak sekilde malzemeleri dizin
6. Kalan sosu üzerine gezdirip alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda 45-50 dakika pisirin
7. Daha sonra yemegin üzerini açip yaklasik 15 dakika tekrar firina verin ve üzeri kizarinca sicak servis edin

Afiyet olsun

KIL BIBER TURSUSU



Malzemeler:
- 1 kg aci kil biber
- 6,75 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2,75 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 5,5 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Biberleri yikayip dilimleyin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 1 ay beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

IRMIK HELVASI



Malzemeler:
- 1 su bardagi irmik
- 1 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi süt
- 1 su bardagi su
- 4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
- 1 çay bardagi kiyilmis ceviz içi

Hazirlanisi:
1. Yagi tencereye alip eritin
2. Üzerine irmigi ekleyip renk alana kadar kavurun
3. Sekeri, suyu ve sütü bir sos tenceresine alip isitin
4. Renk alan irmige cevizi ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
5. Sicak sütün yarisini tencereye aktarip karistirin ve kalan yarisini da katin
6. Karistirarak irmiklerin serbetini cekmesini saglayin
7. Helva kivam aldiginda atesten alip üzerini örtün ve 15 dakika dinlendirin
8. Sicak servis edin

Afiyet olsun

YÜKSÜK CORBASI



Malzemeler:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 su bardagi dondurulmus manti
- 1 su bardagi haslanmis nohut
- 5-6 su bardagi tavuk suyu/et suyu/sicak su
- Tuz, karabiber, kuru nane

Hazirlanisi:
1. Yaglari ve salçalari bir tencereye alip bir miktar kavurun
2. Üzerine tavuk suyunu veya et suyunu veya sicak suyu ilave edip karistirin ve kaynamaya birakin
3. Kaynayan salçali suya dondurulmus mantilarin ve haslanmis nohutlari ekleyip mantilarin tamamen pismesini saglayin
4. Corbayi tuz, karabiber ve kuru naneyle tatlandirin
5. Hazir olan çorbayi atesten alip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

15 Kasım 2025 Cumartesi

MANTAR GÜVEC



Malzemeler:
- 400 gr mantar
- 3 adet iri boy domates
- 4 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, Karabiber
- 200 gr çeçil peyniri

Hazirlanisi:
1. Mantarlari yagda kizarana kadar soteleyin
2. Üzerine domatesleri ve sarimsaklari ekleyin
3. Tuz ve karabiberle tatlandiirp firin kabina alin ve üzerine çeçil peyniri serpip 10 dakika 200 derecelik firinda verin
4. Sicak servis edin

Afiyet olsun

ANNE KÖFTESI YANINDA KREMALI ISPANAK VE ERISTE



Malzemeler:
Anne köftesi icin:
- 800 gr yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Kremali ispanak icin:
- 500 gr ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi krema
- Tuz 
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfteyi buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Kremali ispanak icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
4. Üzerine iri dogranmis ispanaklari ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
5. Kremayi ekleyip hafif cektirin ve atesten alin
6. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirip kremali ispanak ve eristeyle sicak servis edin

Afiyet olsun

ACI SOSLU LAHANA YOGURTLAMASI



Malzemeler:
- 2 adet sogan
- 1/4 adet lahana
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 su bardagi süzme yogurt
- 2 su bardagi yogurt
- 1 dis sarimsak
- 1 cay kasigi toz seker
- Tuz

Sos icin:
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 4 adet Edirne biberi (minik dogranip, haslanmis)
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- Tuz
- 1 tatli kasigi bal

Hazirlanisi:
1. Soganlari ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine ince dogranmis lahanalari, tuzu ve toz sekeri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Lahanalar suyunu cektikten sonra atesten alip sogumaya birakin
4. Lahanalari bir miktar tuz ve sarimsakla karistirilmis yogurt ile karistirip servis tabagina alin
5. Üzerine icin bir tavaya sos malzemelerini alip 2 dakika kavurun ve lahanalarin üzerine gezdirip servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA ETLI KARNABAHAR YEMEGI



Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 300 gr kusbasi et
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet havuc
- 2-3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- Tuz, karabiber
- 3 su bardagi sicak su

Hazirlanisi:
1. Firinda karnabahar yemegi için sogani yemeklik dograyip zeytinyagiyla birlikte kavurun
2. Üzerine etleri, iri dogranmis sivri biberleri ve havuclari ekleyip sotelemeye devam edin
3. Salçalarini, tuzu ve karabiberi ilave edip karnabaharlari ekleyin
4. Suyunu ilave edip karistirin ve önceden isitilmis 220°C derecelik firinda 40 dakika pismeye birakin
5. Son 5 dakika kala üzerini acip nar gibi kizarana kadar pisirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

MISIR UNLU PEYNIRLI POGACA



Malzemeler:
Hamur icin:
- 1 adet yumurta + 1 adet yumurta aki
- 1/2 su bardagi zeytinyagi
- 1 su bardagi yogurt
- 5 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 paket karbonat
- 1 yemek kasigi elma sirkesi
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 su bardagi misir unu
- 3 + 1/4 su bardagi un

Ic harci icin:
- 200 gr süzme peynir
- 1/8 demet maydanoz (istege göre)

Üzeri icin:
- 2 yemek kasigi keten tohumu
- 1 yemek kasigi pekmez
- 1 adet yumurta sarisi

Hazirlanisi:
1. Derin bir kaba un ve misir unu haric bütün malzemeleri alip karistirin
2. Misir ununu ve azar azar unu ekleyerek yumusak ele yapismayan bir hamur elde edin
3. Hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4. Bezelere avucunuzla bastirip ortalarina küp seklinde kesilmis peyniri doldurup top haline getirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
5. Üzerine pekmezle karistirilmis yumurta sarisi sürüp keten tohumu serpin ve önceden isitilmis 180°C derecelik firinda 20 dakika pisirin
6. Pisen pogacalari 10 dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

TARHANA CORBASI



Malzemeler:
- 4 yemek kasigi tarhana
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi (aci)
- 5 su bardagi tavuk suyu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Corba için bir küçük tencerenin içine yagi ve tarhanayi alip kavurun
2. Üzerine salcalari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Son olarak tavuk suyunu ve tuzu ekleyip bir çirpma teli ile karistirmaya baslayin
4. Corba kaynamaya basladigida altini kisin ve yaklasik 5 dakika daha pisirin
5. Altini kapattiktan sonra servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

ISPIR FASULYE YANINDA KAVURMA VE PILAV



Malzemeler:
Ispir fasülye icin:
- 600 gr ispir fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Pirinc pilavi icin:
- 1 kupa tosya pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 kupa sicak su
- 1 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz

Tereyagli kavurma için:
- 750 gr dana eti
- 4 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 adet sogan
- 4 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Fasulye için ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine salcalari, domatesi ve fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Baharatlarini ekleyip suyunu ilave edin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Kavurma icin eti kusbasi dograyip döküm tencereye alin ve yagda renk degistirine kadar kavurun
5. Üzerine baharatlari ekleyip orta kismina sogani yerlestirin ve suyunu ilave edip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda yaklasik 2 saat pismeye birakin
6. Pilav için bir tavanin içine yaglari alip yikanmis pirincleri ekleyin ve yaklasik 5 dakika kavurun
7. Üzerine sicak su, tavuk suyunu, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyip kisik ateste pismeye birakin
8. Pilav suyunu cektiginde atesten alip demlenmeye birakin
9. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin

Afiyet olsun

YARI YARIYA EKMEGI



Malzemeler:
- 300 gr cavdar unu
- 200 gr tam bugday unu
- 10 gr yas maya
- 8 gr tuz
- 350 ml ilik su

Hazirlanisi:
1. Yas mayayi ilik suda eritin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip üzerine yavas yavas eritilmis mayayi ekleyin ve el mikseriyle yaklasik 5 dakika çirparak hamur haline getirin
3. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 60 dakika oda isisinda mayalandirin
4. Dinlenen hamurun gazini unlu tezgahta alip yuvarlayin ve unlanmis bir ekmek sepetinin icine yerlestirin
5. Üzerini örtüp tekrar 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
6. Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine un serpip dilediginiz gibi sekillendirin ve önceden isitilmis 230°C derecelik firinda 10 dakika pisirin
7. Daha sonra firinin derecesini 210°C dereceye düsürüp 20 dakika daha pisirin
8. Hazir olan ekmegi firindan alin ve firin telinin üzerinde sogumaya birakin
9. Ekmek soguduktan sonra servis edin

Afiyet olsun

INCIR RECELI



Malzemeler:
- 1 kg minik incir
- 1 kg toz seker
- Yarim limonun suyu

Hazirlanisi:
1. Incirleri yikayip temizleyin ve cam bir kasenin içine alin
2. Üzerine sekeri ve limon suyunu ekleyip karistirin
3. Incirleri bu sekilde en az 3 saat suyunu salmasi için bekletin
4. Daha sonra tencereye alip önce yüksek ateste 3 dakika, daha sonra kisik ateste 20 dakika kaynatin
5. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
6. Seker testinden sonra receli atesten alip kavanozlara bölüstürün ve agizlarini kapatip ters cevirin
7. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz

*seker testi = reçelin suyundan bir damla alin ve soguk tabaga damlatin. Tabagi dik tuttugunuzda damla yayilmiyorsa reçeliniz olmus demektir. 

Afiyet olsun

VOL-AU-VENT (Belçika'nin klasik yemegi)



Malzemeler:
- 4 adet tavuk butu
- 250 gr konserve mantar
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 4 yemek kasigi un
- Tavuk suyu
- 1 tatli kasigi karabiber
- 200 ml krema
- 1 tatli kasigi muskat cevizi
- Tuz

Servis için
- patates kizartmasi (ben firinda kizarttim)

Hazirlanisi:
1. Tavuk butlarini suda haslayin ve sogumaya birakin
2. Soguduktan sonra butlari didikleyip kenara alin
3. Mantarlari dograyip kenara alin
4. Büyük bir tencerenin içine yagi alin ve unu ekleyip kavurmaya baslayin
5. Un kokusu ciktiktan sonra tavuk suyunu ve kremayi ekleyip çirpin ve yogun kivamli bir sos elde edin
6. Sos kaynamaya basladiginda mantarlari, didiklenmis tavuklari, karabiberi, muskat cevizini ve tuzu ekleyip 2 dakika daha pisirin ve altini kapatin
7. Patates kizartmasi ile sicak servis edin

Afiyet olsun

CECIL VE IZMIR TULUM PEYNIRLI TAVA BÖREGI



Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 çay bardagi süt
- 1 çay bardagi soda
- 2 adet yumurta
- Tuz

Arasi için:
- 100 gr çeçil peyniri
- 80 gr Izmir tulum peyniri
- 1 tutam kiyilmis maydanoz

Pisirmek için: ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1. Yaglanmis tavaya bir adet yufkayi serin
2. Ayri bir kabin içinde sütü, sodayi, yumurtalari ve tuzu çirparak karistirin ve bu karisimdan biraz yufkaya sürün
3. Üzerine parçaladiginiz diger yufkayi serpin ve sosla her yerini islatip maydanozlu peynirlerden sepin
4. Tekrar ayni islemi yapip son yufkayi da parçalayip üzerine ekleyin
5. Kalan sosla tekrar islatip kenarlardan sarkan yufka parçalarini ortaya dogru kapatin ve böregi önce yüksek ateste, daha sonra kisik ateste sirasiyla her iki tarafini pisirin
6. Sicak servis edin

Afiyet olsun

ETLI KAPUSKA



Malzemeler:
- 1/4 adet lahana
- 300 gr dana kusbasi
- 1 adet sogan
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 dis sarimsak
- Sicak su
- 2 yemek kasigi elma sirkesi
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Sogani yemeklik dograyip kusbasi dana etiyle birlikte yagda kavurun
2. Üzerine ince dogranmis lahanayi, salçayi, sarimsagi ve baharatlari ekleyip karistirin
3. Sicak suyunu ilave edip pismeye birakin
4. Kapuska pistikten sonra altini kapatip 20-30 dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

TAM BUGDAY EKMEGI



Malzemeler:
- 550 gr tam bugday unu
- 375 ml ilik su
- 16 gr yas maya
- 10 gr tereyagi
- 6 gr toz seker
- 8 gr tuz

Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri mutfak robotuna alip düsük devirde 10 dakika yogurun
2. Yogurulan hamurun üzerini örtüp 20 dakika oda isisinda dinlendirin
3. Dinlenen hamuru kabin icinden alip gazini cikartin ve yuvarlayip tekrar kaba alin ve üzerini örtüp 50 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
4. Mayalanan hamuru 2 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve yagli kagitla kaplanmis baton kek kalibina yerlestirin
5. Tekrar 50 dakika mayalandirdiktan sonra ekmegi önceden isitilmis 210°C derecelik firinda 40 dakika pisirin
6. Pisen ekmegi firin teline alip sogumaya birakin ve soguduktan sonra servis edin

Afiyet olsun

KIRMA YESIL ZEYTIN (KALAMATA)



Malzemeler:
- 3 kg yesil zeytin (Kalamata)
- Hazir su

Salamura icin (her 660ml kavanoz icin)
- Acisi alinmis yesil zeytin
- 2 yemek kasigi aycicekyagi / zeytinyagi
- 170 ml hazir su
- 12 gr kaya tuzu
- 1/2 tatli kasigi limon tuzu
- 2 dilim kabugu soyulmus taze limon

Hazirlanisi:
1. Zeytinleri güzelce yikadiktan sonra bir et dövecegi ile kirin 
2. Kirilan bütün zeytinleri direk suyla dolu bir kaba alin, böylelikle kararmalarini engellemis olacaksiniz
3. Bütün zeytinleri kirdiktan sonra 5 litrelik bir bidona doldurup üzerini gececek kadar su ilave edin ve yaklasik 3 hafta boyunca 3 günde bir suyunu yenileyin
4. Üc hafta sonunda zeytinin tadina bakin ve aciligi gittigi ise suyunu dökün ve kavanozlara bölüstürüp her bir kavanoza 2 adet limon dilimi ekleyin
5. Zeytinlerin üzerine aycicekyagini, tuzu ve limon tuzunu ekleyip üzerini gececek kadar su ilave edin
6. Kavanozlarin agzini kapatip 10 gün oda isisinda salamura olmasini bekleyin 
7. Zeytinleriniz 10 gün sonunda tüketime hazirdir

Afiyet olsun

7 Kasım 2025 Cuma

BOL DOMATESLI BULGUR PILAVI



Malzemeler:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük sogan
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 kupa iri pilavlik bulgur
- 1,5 kupa sicak su veya tavuk suyu
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazirlanisi:
1. Dogranmis sogani ve biberleri yagda kavurun
2. Üzerine salçalari ve bulguru ekleyip birkaç dakika daha kavurun
3. Kabugu soyulup iri küp seklinde dogranmis domatesleri, sicak suyu veya tavuk suyunu ilave edin
4. Pilavi baharatlarla tatlandirip kisik ateste pismeye birakin
5. Pisen pilavin altini kapatip kapagini örtün ve en az yarim saat demlenmeye birakin
6. Dinlenen pilavi sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun