28 Temmuz 2025 Pazartesi

ZEYTINYAGLI BEZELYE



Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 3 dis sarimsak
- 1 adet kapya biber
- 750 gr taze bezelye
- 5 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet kesme seker
- 1/2 adet limon suyu
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Dogranmis sebzeleri sirasiyla soteleyin
2. Üzerine bezelyeleri ve baharatlari ilave edin
3. Son olarak sicak suyu ve limon suyunu ilave edip yemegi pismeye birakin
4. Pisen bezelye yemegini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

SOGAN TURSULU KISIR



Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- 4 adet kornison tursusu
- 1 su bardagi sogan tursusu
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Limon suyu

Hazirlanisi:
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Ayri bir tavanin içine dogranmis soganlari ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari ve limon suyunu ekleyip karistirin ve servis edin

Afiyet olsun

FIRINDA BIBER DOLMASI



Malzemeler:
- 16 adet dolmalik biber
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 12 yemek kasigi pirinç
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 limonun suyu
- 1 su bardagi su
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber

Sosu için:
- 1/2 limonun suyu
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Sogani ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine salcalari ve ince dogranmis domatesi ekleyin
3. Baharatlari ve iyice yikanmis pirinci katip karistirin
4. Biberleri oyup temizleyin ve içlerini doldurup yarim kiraz domates yerlestirip döküm tencereye dizin
5. Sos için bütün malzemeleri karistirip dolmalarin üzerlerine gezdirin
6. Önceden isitilmis 220°C derecelik firinda önce üzeri örtülü daha sonra acip pisirin
7. Üzeri kizaran dolmalari sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

SANDVIC EKMEKLERI



Malzemeler:
- 430 gr un
- 35 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 170 ml su veya süt
- 35 gr yas maya
- 50 gr tereyagi
- 8  gr tuz

Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta

Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri bir büyük bir yogurma kabinin içine alip güzel bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip 50’ser gramlik bezelere bölün ve yuvarlayip bezelerin üzerlerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalanmaya birakin
4. Bezelere sandviç seklini verip önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
6. Üçüncü kez mayalanan sandviçlerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürün ve önceden isitilmis 240 derecelik firinda 7-8 dakika kadar pisirin

NOT: Sandviçlerin yumusak kalmasi için kisa ve çok yüksek isida pismesi çok önemlidir!

Afiyet olsun

FIRINDA ZEYTINYAGLI BAMYA



Malzemeler:
- 1 su bardagi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 600 gr bamya 
- 3 adet büyük domates
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardagi sicak su
- Tuz
- Karabiber
- 1/8 demet dereotu
- 1/8 demet maydanoz

Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri bir tepsiye alip harmanlayin ve üzerini örtüp önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 30 dakika pisirin
2. Bamyalar pistiginda üzerini acip 5 dakika daha pisirin ve firinda alip sogumaya birakin
3. Zeytinyagli bamya ilindiginda üzerine ince dogranmis dereotu ve maydanoz serpip servis edin

Afiyet olsun

DEREOTLU CACIK



Malzemeler:
- 500 gr yogurt
- 6 adet salatalik
- 2 dis sarimsak
- 1/8 demet dereotu
- Tuz
- Soguk su
- Zeytinyagi

Hazirlanisi:
1. Salataliklari rendeleyip bir kaba alin
2. Üzerine ezilmis sarimsagi, yogurdu, soguk suyu ve baharatlari ilave edip karistirin
3. Cacigi servis tabagina alip üzerine bir miktar zeytinyagi gezdirip servis edin


Afiyet olsun

BARBUNYA YEMEGI



Malzemeler:
- 4 su bardagi taze barbunya
- 1/3 çay bardagi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber, karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Bir tencereye yemeklik dogranmis sogani alip yagda kavurun
2. Üzerine salçayi, karabiberi, tuzu ve kirmizi toz biberi ekleyin
3. Barbunyalari ve havuclari katip sicak suyunu ilave edin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Pisen barbunya yemeginin altini kapatip en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

YAZ KIZARTMASI



Malzemeler:
- 3 adet patates
- 2 adet kapya biberi
- 10 adet carlistin biberi
- 4 adet domates
- 4 adet kabak
- Tuz
- Kizartmak icin aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Sebzeleri dilediginiz gibi dilimleyip kizgin yagda kizartin
2. Tuzla tatlandirip servis edin

Afiyet olsun

22 Temmuz 2025 Salı

STOVERIJ SOSLU PATATES



Malzemeler:
- 1 kg kusbasi dana eti
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber

Servis için: patates kizartmasi veya firinda patates

Hazirlanisi:
1. Stoverij için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
2. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kavurun. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
3. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
4. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
5. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
6. Pismeye yakin üzerini açin ve istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin
7. Etler pistikten sonra patates kizartmasindan bir dag olusturun ve üzerine stoverij’den döküp sicak servis edin

Afiyet olsun

MERCIMEK KÖFTESI



Malzemeler:
- 1 su bardagi kırmızı mercimek
- 1 su bardagi ince bulgur
- 2.5 su bardagi sıcak su
- ½ çay bardagi sıvı yağ
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kasigi domates salçası
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
- 1 yemek kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi tuz
- Karabiber
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet limon suyu

Hazırlanıșı:
1. Kırmızı mercimeği bir tencereye alıp sıcak suyla hașlayın
2. Mercimekler piștikten sonra ince bulguru ilave edin ve altını kapatıp üzerini örtün
3. Bulgurların șișmesini beklerken salçalı sosunu hazırlayın. Salçalı sos için bir tavaya sıvı yağ alıp üzerine doğranmıș soğanı ekleyip kavurun
4. Soğanlar hafif pembeleșince salçalari, kırmızı toz biberi, karabiber ve tuz ekleyip biraz karıștırıp altını kapatın
5. Büyük bir kabın içine mercimekli bulgur karıșımını alıp üzerine salçalı sosu ekleyip hafif karıștırın
6. Kıyılmıș maydanozu, taze sogani ve limon suyunu ilave ettikten sonra iyice yoğurun
7. Bütün malzemeleri iyice karıștırdıktan sonra tadını kontrol edip șekillendirin
8. Dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz

NOT: İsteğe göre limon suyu yerine nar ekșisi de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

YOGURTLU GIRIT KABAGI



Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/2 su bardagi ceviz
- 3 dis sarimsak
- 1/8 demet dereotu
- 1-1,5 su bardagi  süzme yogurt
- 1 su bardagi yogurt
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Kabaklari rendeleyip yag ile birlikte bir tavaya alip soteleyin
2. Üzerine ezilmis sarimsaklari, tuzu ve iri kiyilmis cevizleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Soguduktan sonra dereotunu ve yogurdu ekleyip karistirin ve soguk servis edin

Afiyet olsun

PATLICAN OTURTMA



Malzemeler:
- 4 adet büyük boy patlican
- Kizartmak için sivi yag

Kiymali harci için:
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber

Üzeri için: dilimlenmis domates + biber

Pisirmek için: sicak su + tuz

Hazirlanisi:
1. Patlicanlari halkalar halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Pisireceginiz bir firin kabina patlicanlari dizin ve üzerine kiymali harci yayin
6. Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
7. Yemek pistikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

TARSUS USULÜ FINDIK LAHMACUN



Malzemeler:
Hamur icin:
- 4 su bardagi un
- 2 su bardagi ilik su
- 1 tatli kasigi tuz
- 7 gr kuru maya

Ic harci icin:
- 400 gr dana kiyma
- 2 adet kapya biber
- 4 dis sarimsak
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1 cay bardagi domates rendesi
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve ele yapismayan bir hamur elde edin
2. Hamurun üzerini örtüp 30-45 dk oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Ic harci ici kapya biberi, sarimsaklari ve maydanozu mutfak robotuna alip ince kiyin
4. Kalan malzemeleri ekleyip karistirin ve buzdolabinda dinlendirin
5. Mayalanan hamuru 30 gramlik bezelere bölüp yuvarlayin ve üzerlerini örtüp 10 dakika daha dinlendirin
6. Unlanmis tezgahta bezeleri cay tabaga büyüklügünde acip harctan yerlestirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsisine yerlestirin
7. Hazir olan findik lahmacunlari önceden isitilmis 230°C derecelik fanli firinda pisirin
8. Nar gibi kizardiginda firindan alip sicak servis edin

Afiyet olsun

HASHASLI LIMONLU YOGURT TATLISI



Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 cay bardagi toz seker
- 1 cay bardagi yogurt
- 62 gr eritilmis tereyagi
- 1 cay bardagi irmik
- 2 cay bardagi un
- 1/2 cay kasigi vanilin
- 1/2 cay kasigi karbonat
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 adet limonun zeste
- 2 yemek kasigi mavi hashas (poppyseed)

Serbet icin:
- 3 su bardagi toz seker
- 3 su bardagi su
- 1 tatli kasigi limon suyu

Süslemek icin: hindistan cevizi + nane

Hazirlanisi:
1. Serbet icin bütün malzemeleri bir kaba alip 5 dakika kaynatin ve sogumaya birakin
2. Bir kabin icinde yumurtalari ve sekeri alip cirpin
3. Üzerine tereyagini ve yogurdu ekleyin
4. Irmigi, elenmis unu, vanilini, karbonati, kabartma tozunu, hashasi ve limon zestini ekleyip karistirin
5. Elde ettiginiz hamuru yaglanmis bir kaba yayip önceden isitilmis 180°C derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Pisen tatlinin ilk sicakligi gectikten sonra dilimleyip serbeti ekleyin
7. En az 4 saat tatliyi dinlendirdikten sonra servis edin

Afiyet olsun

FAS USULÜ SOSLU ZEYTIN



Malzemeler:
- 300 gr yesil zeytin
- 1/8 demet dereotu
- 1/8 demet maydanoz
- 4-5 dal taze kekik
- 2 dis sarimsak
- 1 adet limon zeste
- 1/2 limonun suyu
- 1 cay kasigi pul biber
- 1/2 cay kasigi karabiber
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi / aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Zeytinleri bicagin yassi kismi veya bir bardak altiyla bastirip hafif ezin
2. Taze otlari ve sarimsaklari ince kiyip bir kaba alin
3. Üzerine diger malzemeleri ve zeytinleri ekleyip karistirin ve 1 gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

14 Temmuz 2025 Pazartesi

DOMATES SOSLU BABY KABAK



Malzemeler:
- 5 adet kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi 
- Tuz

Domates sos icin:
- 2 adet büyük boy domates
- 6 dal taze kekik
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatli kasigi toz seker
- 2 yemek kasigi zeytinyagi

Yogurt icin:
- 2 yemek kasigi süzme yogurt
- 3 yemek kasigi yogurt
- 2 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Kabaklari zeytinyagi ve tuzla karistirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
2. Önceden isitilmis 250°C derecelik firinda kizana kadar pisirin
3. Sos icin rendelenmis rendelenmis domatesleri ve baharatlari bir sos tenceresine alip kisik ateste 10 dakika pismeye birakin
5. Sos kivam aldiginda servis tabagina sarimsakli yogurdu yayin ve üzerine kabaklari yerlestirip domates sos gezdirip sicak servis edin

Afiyet olsun

MANTI



Malzemeler:
Hamur için:
- 3 su bardagi un
- 1 su bardagi ilik su
- 1 adet yumurta
- Tuz

Içi için:
- 250 gr yagsiz dana kiyma
- 1 adet sogan
- Tuz, karabiber

Pisirmek için: su + tuz

Üzeri için:
- 500 gr yogurt
- 1 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- Tuz, kuru nane

Hazirlanisi:
1. Hamur malzemelerini bir kabin için alip yogurun. Hamur ne çok kati ne de çok yumusak olmalidir! Iç harcini hazirlayana kadar hamuru oda isisinda üzeri örtülü bir sekilde dinlendirin
2. Iç harci için sogani bir kabin içine rendeleyin, kalan malzemeleri üzerine ilave edip karistirin
3. Hamurdan bezeler yapip teker teker hazir yufkadan birazcik daha kalin olacak sekilde açin
4. Kare kare kesmis oldugunuz hamurun üzerine kiymadan küçük parçaciklar koparip koyun ve hamurlarin dört kösesini bir araya getirip sekillendirin
5. Mantilar hazir olunca kaynayan tuzlu suda pisirin
6. Bir kasede yogurdu ezilmis sarimsak ve bir miktar tuzla karistirin
7. Ayri bir tavada da ayçiçek yagini isitip kirmizi toz biberi ekleyin ve karistirin
8. Pismis olan mantilari tabaklara bölüstürüp üzerine sarimsakli yogurt dökün
9. Son olarak üzerine bir miktar biberli yag gezdirip kuru nane serpin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

BÜRYAN (TAVUK KAPAMA)


Malzemeler:
- 10 adet haslanmis tavuk butu
- 1 kupa pirinç
- 2,5 kupa sicak tavuk suyu
- 4 yemek kasigi tereyagi
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz

Hazirlanisi:
1. Yaglari firin tepsisine veya isiya dayanakli bir cam kaba alip yikanmis pirinçleri ilave edip ocakta 2-3 dakika kavurun
2. Üzerine sicak tavuk suyunu ekleyip karabiber ve tuz ile tatlandirin
3. Ayri bir tavada karabiber ve tuz ile tatlandirilmis butlari yüksek ateste mühürleyin ve suyunu hafif çekmis olan pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
4. Pirinçler tamamen suyunu çektiginde ve butler kizardiginda büryani firindan çikarip biraz dinlendirin ve daha sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

KAPYA BIBERLI KURU FASULYE



Malzemeler:
- 300 gr kuru fasulye (önceden suda bekletilmis)
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 adet kapya biberi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir döküm tencereye alin
2. Üzerine ince kiyilmis sogani, biberi ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin ve istege göre yemege birkaç adet aci biber atin 
5. Tencereyi önceden isitilmis 230°C derecelik firinda 10 dakika pismeye birakin
6. Fasulyeler suyunu tamamen cektiginda firindan alip sicak servis edin

Afiyet olsun

MOR LAHANA TURSUSU



Malzemeler:
- 1/2 adet kiyilmis mor lahana
- 4-5 dis sarimsak
- 10 adet aci süs biber
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis lahanayi, sarimsaklari ve süs biberleri büyük bir kaba veya bir tepsiye alip harmanlayin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 5 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

DOUBLE CHEESEBURGER



Malzemeler:
Köfte için:
- 600 gr orta yagli dana kiyma
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi sarimsak tozu
- 1 tatli kasigi sogan tozu
- Tuz, karabiber

Diger malzemeler:
- Burger ekmegi
- Firinlanmis sogan
- Cheddar peyniri
- Marul, domates, kornison tursu, ketçap, mayonez, hardal

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir yogurma kabinin içine alip güzelce yogurun ve kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda en az 1 saat dinlendirin
2. Köfteleri sekillendirip yagsiz tavada veya mangalda pisirin
3. Burgerleri dilediginiz gibi hazirlayip  patates kizartmasi ve frietsaus ile servis edin

Afiyet olsun

LIMONLU BAMYA



Malzemeler:
- 500 gr bamya
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- Sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 adet limonun suyu

Hazirlanisi:
1. Yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine dogranmis domatesi, temizlenip limonlu suda bekletilmis bamyalari ve salçayi ilave edip sotelemeye devam edin
3. Yemegi baharatlarla tatlandirdiktan sonra, limon suyunu ve sicak suyu ekleyip kisik ateste pismeye birakin
4. Pisen yemegi sicak veya ilik servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

MANTARLI ARPA SEHRIYE PILAVI



Malzemeler:
- 200 gr mantar
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi ayçiçek yag
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 kupa sicak su
- Tuz veya tuzlu sebze cesnisi

Hazirlanisi:

1. Mantarli arpa sehriye pilavi icin bir pilav tenceresine yaglarla birlikte dogranmis sogani ve mantarlari alip yumusayana kadar soteleyin
2. Üzerine arpa sehriyeleri ilave edin ve yaklasik bir dakika kadar kavurun
3. Sicak suyunu ve tuzu ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4. Sehriyeler suyunu çektikten sonra altini kapatip pilavi demlendirin
5. Mantarli arpa sehriye pilavi iyice demlendikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

PATATESLI BOSNAK MANTISI



Malzemeler:
Hamur icin:
- 650 gr un
- 350 ml ilik su
- 1 yemek kasigi tuz

Ic malzemesi icin:
- 4 adet orta boy patates (haslanmis)
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- Karabiber, pul biber, tuz

Katlari ve üzeri icin:
- 200 gr tereyagi
- 100 ml aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Hamur icin unun yarisini, ilik suyu ve tuzu bir kaba alip yogurun
2. Üzerine kalan unu azar azar ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin ve üzerini örtüp en az 30 dakika oda isisinda dinlendirin
3. O arada ic harcini hazirlayin
4. Patatesleri ezip kalan malzemeleri karistirin ve üzerini örtüp oda isisinda bekletin
5. Dilenen hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
6. Unlanmis tezgahta yemek tabaga büyüklügünde acip aralarina birer yemek kasigi yag sürüp 10 adeti üst üste yerlestirin
7. Diger 10 beze icinde ayni islemi yapip üzerlerini strec filmle örtün ve 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
8. Dinlenen hamurlari buzdolabindan alip unlanmis tezgahta dikdörtgen seklinde acin
9. Acilan hamuru iri karelere bölüp ortalarina harctan yerlestirin ve manti kapatir gibi sekillendirip ters cevirin
10. Mantilari yaglanmis bir firin tepsisine yerlestirip üzerine tekrar yag gezdirin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda nar gibi kizarana kadar pisirin
11. Yogurtla sicak servis edin

Afiyet olsun

4 Temmuz 2025 Cuma

ZEYTINYAGLI BEZELYE



Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 750 gr taze bezelye
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet kesme seker
- 1/2 adet limon suyu
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Dogranmis sebzeleri sirasiyla soteleyin
2. Üzerine bezelyeleri ve baharatlari ilave edin
3. Son olarak sicak suyu ve limon suyunu ilave edip yemegi pismeye birakin
4. Pisen bezelye yemegini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

BALZAMIK SIRKELI LOR PEYNIRLI KÖZ BIBER SALATASI



Malzemeler:
- 10 adet közlenmis kapya biberi
- 250 gr lor peyniri
- 1/8 demet reyhan

Sosu icin:
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi balzamik sirkesi
- 2 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Közlenmis biberleri soyup küp seklinde dograyip bir kaba alin
2. Üzerine ince kiyilmis reyhani ve sos malzemelerini ekleyip karistirin ve servis tabagina alin
3. Lor peynirini ekleyip soguk servis edin

Afiyet olsun

ETLI BIBER DOLMASI



Malzemeler:
- 20 adet dolmalik biber

Içi için:
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 300 gr pirinc
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- Su (yaklasik 1 su bardagi)
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kimyon, kirmizi toz biber, pul biber

Pisirmek için:
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Zeytinyagi
- Limon suyu

Hazirlanisi:
1. Harci için sogani rendeleyin bir kaba alin
2. Taze baharatlari incecik kiyip ilave edin ve kalan malzemelerle birlikte yogurun
3. Biberleri bu harç ile doldurup bir tencereye dizin ve sosunu bir kasede karistirip üzerine gezdirin 
4. Dolmalarin üzerine bir parca yagli kagitla örtüp önceden isitilmis 220°C derecelik firina verin
5. Dolamlar pistikten sonra ilinana kadar dinlendirip daha sonra servis edin

Afiyet olsun

YER FISTIKLI BIBER YOGURTLAMASI



Malzemeler:
- 10 adet közlenmis kapya biberi
- 2 dis sarimsak
- 250 gr yogurt
- 250 gr süzme yogurt
- Tuz

Sosu icin:
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi cok aci pul biber
- 1/2 cay bardagi yer fistigi

Hazirlanisi:
1. Közlenmis biberleri soyup küp seklinde dograyin ve havanda bir miktar ezin
2. Ayri bir kabin içinde yogurdu, ezilmis sarimsaklari ve tuzu karistirin
3. Biberleri de ilave edip harmanladiktan sonra servis tabagina yayin
4. Üzerine yer fistikli acili yag gezdirip servis edin

Afiyet olsun

IZMIR KÖFTE



Malzemeler:
- 3 adet patates

Köfte için:
- 500 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dilim ekmegin içi
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 çay kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi nane
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/8 demet maydanoz

Sosu için:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 750 ml su

Süslemek için: 2 adet biber ve 1 adet domates

Hazirlanisi:
1. Patatesleri soyup elma dilimleri haline getirip firin tepsisine dizin
2. Bir kabin içinde köfteyi yogurup dilediginiz sekilde sekillendirip patateslerin üzerlerine dizin
3. Biberleri ve domatesi dilimleyip etrafina dagitin
4. Sos malzemelerini bir tencereye alip kaynatin
5. Sosu da üzerine ekledikten sonra Izmir köfteyi pismesi için önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin

Afiyet olsun

BÖRÜLCE PIYAZI



Malzemeler:
- 2 su bardagi haslanmis kuru börülce
- 1 adet (küçük) sogan
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet salatalik
- 2 adet domates
- 2 adet carliston biber
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Haslanmis kuru börülceleri bir kaba alin, üzerine ince kiyilmis sogani ve maydanozu, limon suyunu, zeytinyagini ve tuzu ekleyip karistirin
2. Domatesleri, biberleri ve salataliklari dilediginiz sekilde dograyin
3. Piyazi servis tabaginin alip soguk servis edin

Afiyet olsun