Malzemeler:
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. margarin
- 1 adet sogan
- 1/2 ç.b. firik
- 1/2 ç.b. ince bulgur
- 1 ç.b. kirmizi mercimek
- 1 y.k. domates salçasi
- Sicak su veya tavuk/et suyu
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane
Hazirlanisi:
1) Bir tencereye yaglari alip iri dogranmis sogani kavurun
2) Üzerine salçayi, firigi, ince bulguru, yikanmis kirmizi mercimegi ve kirmizi toz biberini ekleyip kavurmaya devam edin
3) Tuzu, karabiberi, kuru naneyi ve sicak suyu veya tavuk/et suyunu ilave edip çorbayi pismeye birakin
4) Corba pistikten sonra blenderdan geçirip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatip biraz dinlendirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun :)
25 Temmuz 2020 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder