31 Ocak 2016 Pazar

BIBERLI EKMEK (Hatay yöresine ait bir tarif)

Malzemeler:
- 1 s.b. süt
- 1 s.b. su
- 1/2 s.b. ayçiçek yagi
- 20 gr yas maya
- 1,5 t.k. tuz
- 1 y.k. toz seker
- Alabildigi kadar un (yaklasik 4,5 s.b.)

*Üst malzemelesi için:
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 adet kapya biber
- 1 y.k. biber salçasi
- 1/2 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. kuru nane (veya taze nane de olabilir)
- 2 y.k. susam
- 1 t.k. kimyon
- 1 y.k. aci pul biber
- 1 ç.b. ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
Hamur malzemeleriyle yumusak bir hamur yogurun. Üzerini örtüp mayalanmaya birakin. Hamur mayalanirken üzeri için biberli sosu hazirlayin. Bunun için sogani ve biberi rondodan geçirin veya küçük küçük dograyip yagda biraz soteleyin. Üzerine salçalari, naneyi, kimyonu, susami ve pul biberi ekleyip kavurun. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler olusturun. Toplam 30 adet beze olusturun. Bezeleri yaglanmis tepsiye dizip üzerlerine biraz bastirin. Her bezeye 1 tatli kasigi harçtan koyup elinizle üzerine iyice yayin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzerleri kizarincaya kadar pisirin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder