12 Haziran 2020 Cuma

TARCINLI KURU ÜZÜMLÜ EKMEKLER

Malzemeler:
- 125 gr kuru üzüm
- 200 gr bugday unu
- 130 gr kepekli un
- 30 gr toz seker
- 30 gr yas maya
- 1 adet yumurta
- 1 ç.k. tarçin
- 120 ml ilik su
- 50 gr tereyagi (oda isisinda)
- 5 gr tuz

*Üzeri için: patates nisastasi

Hazirlanisi:
1) Bir yogurma kabinin içine unlari alip ortasina bir havuz açin. Havuzun ortasina yas mayayi, yumurtayi, suyu, tarçini ve toz sekeri ekleyin
2) Havuzun disina tuzu ve tereyagini serpin. Bütün malzemeleri güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun (yaklasik 10 – 15 dakika)
3) Yogurulmus ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 40 dakika mayalanmaya birakin
4) Mayalanmis hamuru tezgahiniza alin ve içine kuru üzümleri ekleyip tekrar yogurun
5) Elde ettiginiz ekmek hamurunu 90 gramlik bezelere bölün. Bezeleri yuvarlayip patates nisastasina batirip önceden yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine alin ve üzerini bir bezle örtüp bu kez 60 dakika mayalanmaya birakin
6) Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerlerini makasla kesip önceden isitilmis 210 derecelik firinda 11 – 12 dakika kadar pisirin
7) Pisen tarçlinli kuru üzümlü ekmekleri sogumasi için firin teline alin ve soguduktan sonra dilediginiz gibi servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder