Malzemeler:
- 1 s.b. nohut
- 1 t.k.f. tahin
- 1 adet limonun suyu
- 3 y.k. zeytinyagi
- 2 dis sarimsak
- 1 ç.k. kimyon
- Tuz, karabiber
*Üzeri için: zeytinyagi + pul biber
Hazirlanisi:
1) Nohutlari bir gün önceden islatin ve ertesi gün biraz tuzlu suda neredeyse püre haline gelene kadar haslayin
2) Haslanan nohutlarin kabuklarini soyup mutfak robotuna alin ve homojen bir kivam alana kadar rondodan geçirip püre haline getirin
3) Nohut püresine tahin, limon suyu, ezilmis sarimsak, kimyon, tuz ve karabiber ekleyip karistirin
4) Humusu servis tabagina aktarip üzerine bir miktar zeytinyagi gezdirip pul biber serpin ve soguk servis edin
Afiyet olsun :)
11 Haziran 2020 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder