Malzemeler:
*Tavuk sote için:
- 2 adet tavuk gögsü
- 1 adet sogan
- 4-5 adet köy biberi
- 1 adet domates
- 1 t.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 ç.k. karabiber
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 2 y.k. ayçiçek yagi
*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa tavuk suyu
- Tuz
*Begendi için:
- 1 kg patlican
- 4 y.k. un
- 2 s.b. süt
- 2 y.k. margarin veya tereyagi
- 150 gr rendelenmis kasar peyniri
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1) Sote için tavuk gögüslerini temizleyip kusbasi dograyin ve yag ile birlikte tavaya alip soteleyin. Üzerine yemeklik dogranmis sogani ve iri küpler seklinde dogranmis biberleri ekleyin. Ince dogranmis domatesi ve baharatlari ilave edip yemegi pismeye birakin
2) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu ve tuzu ilave edin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
3) Begendi için közlenmis patlicanlarin kabuklarini soyup incecik kiyin. Margarini bir tencereye alip eritin. Üzerine unu ilave edip kokusu çikana kadar kavurun. Patlicanlari da ekledikten sonra karistirarak azar azar süt katip begendi iyice kalinlasana kadar pisirin. Begendiyi atesten almadan önce baharatlari ve kasar peyniri rendesini ilave edin, karistirin
4) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
23 Aralık 2019 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder