Malzemeler:
*Bezelye için:
- 300 gr tavuk gögsü
- 1 adet sogan- 2 adet havuç
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet büyük patates- 750 gr taze bezelye- 3 y.k. zeytinyagi- 1 y.k. domates salçasi- 1 t.k. biber salçasi- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 s.b. tavuk suyu- Tuz, karabiber- Sicak su
*Bugday pilavi için:
- 1 kupa asurelik bugday
- 1 kupa rendelenmis domates
- 1,5 kupa sicak su
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Küp seklinde dogranmis tavuk gögsünü yagda soteleyin
2) Üzerine küp seklinde dogranmis sebzeleri sirasiyla ekleyip sotelemeye devam edin
3) Salçalari, bezelyeleri ve baharatlari ilave edin
4) Son olarak tavuk suyunu ve gerektigi miktarda sicak suyu ekleyip yemegi pismeye birakin
5) Yaglari bugdayla birlikte pilav tenceresine alip 2-3 dakika kadar kavurun
6) Üzerine rendelenmis domatesleri, sicak suyu ve baharatlari ekleyip kisik ateste pismeye birakin
7) Pisen pilavin kapagini örtüp en az 30 dakika demlendirin
8) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
23 Aralık 2019 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder