Malzemeler:
- 1 adet dörte bölünmüs büyük boy beyaz lahana
- Yarim demet dereotu
- Yarim demet maydanoz
- 10 adet nohut tanesi
- 5 dis sarimsak
- Istege göre aci biber
*Suyu için:
- 9 s.b. saf sirke (200 ml'lik bardaklardan)
- 18 y.k. tepeleme tuz
- 4,5 litre kaynar su
Hazirlanisi:
Suyu için bütün malzemeleri bir kaba alin ve sogumaya birakin. Bidonun dibine nohutlari, sarimsaklarin yarisini, bir kaç dal dereotunu ve maydanozlari yerlestirin. Üzerine dörte bölünmüs lahanalari dizin ve tekrar dereotu, maydanoz, sarimsak ve istege göre aci biberleri ilave edin. Son olarak sogutulmus suyunu ekleyin ve lahanalarin üzerine bir tabak örtüp hava almayacak sekilde bidonu kapatin.
NOT: Tursunuzu kurduktan sonra yaklasik 20 gün bekletin ve daha sonra tüketin.
NOT: Bu tarifi karisik tursu için de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
30 Mart 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
30 it bidona lahana kurmak istiyorum bana yazarmisin nekadar tuz koyulucak
YanıtlaSilMerhabalar 30 Litrelik bir bidona 3 su bardagi kaya tuzu koymaniz yeterli olacaktir
YanıtlaSil