22 Ocak 2020 Çarşamba

ETLI NEFIS KARNIYARIK

Malzemeler:
- 3 adet patlican
- 1 adet sogan
- 4 adet sivri biber
- 1 dis sarimsak
- 1/2 ç.b. ayçiçek yag
- 300 gr dana kusbasi et (hafif haslanmis!)
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. tuz
- 1 ç.k. karabiber
- 1/2 demet maydanoz

*Suyu için:
- 3 s.b. su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- 2 t.k. tuzlu sebze çesnisi

*Üzeri için:
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber

Hazirlanisi:
1) Patlicanlara pijama deseni verin ve her birini uzunlamasina ortadan ikiye kesip kizgin yagda kizartin
2) Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis soganlari ve biberleri kavurun
3) Üzerine sarimsagi ve önceden biraz haslanmis olan kusbasi etleri ekleyip kavurmaya devam edin
4) Etler renk aldiktan sonra salçayi ve baharatlari ilave edin
5) Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatip içine ince kiyilmis maydanozlari ekleyin
6) Hazirladiginiz harci kizarmis patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerini biber ve domates dilimleriyle süsleyin
7) Suyu için bir tencerenin içine bütün malzemeleri alip kaynatin. Tepsiye son olarak elde ettigini suyu döküp önceden isitilmis 180 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
8) Hazir olan etli karniyariklari biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder