30 Mayıs 2017 Salı

MAYDANOZLU KURU FASÜLYE

Malzemeler:
*Kuru fasülye için:
- 300-350 gr fasülye
- Haslamak için su
- 1 adet büyük boy sogan

*Fasülyenin sosu için:
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Bir tutam kiyilmis taze maydanoz
- Tuz

Hazirlanisi:
Fasülyeleri iyice yikayip bir tencereye alin. Üzerine ince kiyilmis sogani ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasülyeler pisene kadar kaynatin. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin. Hazir olan sosu kuru fasülyeye ekleyip hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin. Biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder