Malzemeler:
- 2 adet tavuk butu (haslanmis)
- 2 adet havuç
- 1 ç.b. bezelye
- 1 adet patates
- 1 ç.k. karabiber
- 1 ç.k. tavuk baharati
- 2 L tavuk suyu (tavuk butlarini hasladiginiz suyu kullanabilirsiniz)
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
*Sosu için:
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi veya biber salçasi
Hazirlanisi:
1) Tavuk butlarini haslandiginiz suyu ( = yaklasik 2 L) tel süzgeçten geçirerek tencereye alin
2) Küp seklinde dogranmis havuçlari ve patatesi tencereye ekleyin
3) Bezelyeleri ilave edin
4) Sebzelerin pismesine yakin didiklenmis tavuk etini çorbaya katin
5) Corbaya baharatlarini ekleyip tadini kontrol edin ve karistirarak bir 10 dakika kadar daha pisirin
6) Küçük bir sos tavasinda ayçiçek yagini isitin, üzerine domates veya biber salçasini ekleyip bir miktar kavurun. Hazir olan sosu pismis olan çorbaya katip karistirin
7) Corbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
21 Ocak 2020 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder