27 Mart 2020 Cuma

RUMELI USULÜ SOGANLI BÖREK

Malzemeler:
*Hamur için:
- 1 kg un
- 1 y.k. instant maya
- 1 y.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su

*Iç harci için:
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 8 adet sogan
- 1 y.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. aci pul biber
- 1 t.k. tuz

*Arasi ve üzeri için: 1 ç.b. ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Hamur için bütün malzemeleri bir kabin içine alip yogurun
2) Hazir olan hamuru 20 dakika kadar oda isisinda mayalandirin
3) Iç harci için soganlari yemeklik dograyip yagda soteleyin. Pembelesen soganlari baharatlarini katip birkaç kez karistirdiktan sonra altini kapatip sogumasi için bir kenara alin
4) Mayalanan hamuru 4 esit bezeye bölüp her birini tepsiden yaklasik 10 cm disari sarkacak büyüklükte açip yaglanmis tepsiye yerlestirin
5) Diger bezeleri de bu sekilde açtiktan sonra her katin arasina bolca sivi yag serpip üst üste yerlestirin
6) Sarkan kenarlari içe dogru pile pile katlayin, üzerine bir miktar yag gezdirin ve oda isisinda hamur iki katina çikana kadar mayalandirin
7) Ikinci kez mayalanan böregin ortasini soganli harc ile doldurup önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder