Malzemeler:
*Tavuk için:
- 8 adet tavuk gögsü
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tavuk baharati, tuz, karabiber, kirmizi toz biber
*Püre için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- 1 ç.b. süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1) Baharatli tavuk için tavuklari diger malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin
2) Üzerini streç filmle örtüp yemek saatine kadar buzdolabinda dinlendirin
3) Buzdolabinda dinlenen tavuklari sosuyla birlikte sicak tavaya alip pisirin
4) Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
5) Patatesler yumusadiginda suyunu süzün
6) Kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin ve tadini kontrol edin
7) Hazir olan yemekleri köri sosuyla birlikte sicak servis edin
NOT: Köri sosunun tarifini bir önceki postta bulabilirsiniz!
Afiyet olsun :)
31 Mart 2020 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder