Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 s.b. süt
- 1/2 s.b. ayçiçek yagi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 s.b. misir unu
- 1/2 s.b. un
- 3-4 dal yesil sogan
- 1/2 demet dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 t.k. tuz
Hazirlanisi:
1) Yumurtalari, sütü ve ayçiçek yagini büyük bir kaba alip çirpma teli yardimiyla çirpin
2) Üzerine misir ununu, unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip çirpmaya devam edin
3) Temizleyip çok ince olmayacak sekilde dogranmis yesil soganlari, dereotunu ve taze maydanozu hamura ekleyip bir spatula yardimiyla karistirin
4) Hazir olan misir ekmegi hamurunu yaglanmis cam firin kabina aktarin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verip pisirin
5) Pisen misir ekmegini soguduktan sonra dilimleyip dilediginiz gibi servis edin
Afiyet olsun :)
2 Mart 2020 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder