22 Temmuz 2025 Salı

TARSUS USULÜ FINDIK LAHMACUN



Malzemeler:
Hamur icin:
- 4 su bardagi un
- 2 su bardagi ilik su
- 1 tatli kasigi tuz
- 7 gr kuru maya

Ic harci icin:
- 400 gr dana kiyma
- 2 adet kapya biber
- 4 dis sarimsak
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1 cay bardagi domates rendesi
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve ele yapismayan bir hamur elde edin
2. Hamurun üzerini örtüp 30-45 dk oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Ic harci ici kapya biberi, sarimsaklari ve maydanozu mutfak robotuna alip ince kiyin
4. Kalan malzemeleri ekleyip karistirin ve buzdolabinda dinlendirin
5. Mayalanan hamuru 30 gramlik bezelere bölüp yuvarlayin ve üzerlerini örtüp 10 dakika daha dinlendirin
6. Unlanmis tezgahta bezeleri cay tabaga büyüklügünde acip harctan yerlestirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsisine yerlestirin
7. Hazir olan findik lahmacunlari önceden isitilmis 230°C derecelik fanli firinda pisirin
8. Nar gibi kizardiginda firindan alip sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder