Malzemeler:
- 1 su bardagi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 600 gr bamya
- 3 adet büyük domates
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardagi sicak su
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardagi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 600 gr bamya
- 3 adet büyük domates
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardagi sicak su
- Tuz
- Karabiber
- 1/8 demet dereotu
- 1/8 demet maydanoz
Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri bir tepsiye alip harmanlayin ve üzerini örtüp önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 30 dakika pisirin
2. Bamyalar pistiginda üzerini acip 5 dakika daha pisirin ve firinda alip sogumaya birakin
1. Bütün malzemeleri bir tepsiye alip harmanlayin ve üzerini örtüp önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 30 dakika pisirin
2. Bamyalar pistiginda üzerini acip 5 dakika daha pisirin ve firinda alip sogumaya birakin
3. Zeytinyagli bamya ilindiginda üzerine ince dogranmis dereotu ve maydanoz serpip servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder