5 Ağustos 2016 Cuma

TAVUKLU KABAK YEMEGI

Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 3 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 300 gr tavuk gögsü
- 1 adet büyük boy domates
- 1 y.k. domates salçasi
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.k. kekik
- Tuz
- Karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Sogani yemeklik dograyip yagda sotelemeye baslayin
2) Üzerine dogranmis biberleri ilave edip soteleme islemine devam edin
3) Daha sonra iri küpler halinde dogranmis ve yikanmis tavuk gögsü parçalarini ekleyin
4) Son olarak iri küpler halinde dogranmis patatesleri ve kabaklari da ilave edin
5) Soteleme islemine devam ederken yemegi tatlandirmak için saçlayi, baharatlarini ve yemeklik dogranmis domatesi katin
6) Bütün bu karisimi bir firin tepsisine aktarin ve yemegin sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder