28 Temmuz 2016 Perşembe

PATATESLI PATLICAN KEBABI

Malzemeler: 
- 4 adet patates
- 4 adet patlican
- Kizartmak için ayçiçek yagi

*Köfte için:
- 300 gr dana kiyma (yagsiz)
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük boy sogan (rendelenmis)
- Alabildigi kadar galeta unu veya bir miktar ekmek içi
- Tuz, karabiber, kuru nane, kimyon

*Üzeri için:
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 6 adet cherry domates

*Sosu için:
- 500 ml sicak su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 2 adet kesme seker

Hazirlanisi:
1) Patatesleri ve patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizgin yagda kizartin. Kizaran sebzeleri kagit havluyla kaplanmis bir tepsiye alin
2) Bir kabin içine tüm köfte malzemelerini alip güzel bir köfte hamuru elde edin. Daha sonra ceviz büyüklügünde köfteler yapip bir kenara alin
3) Fazla yagini atmis olan sebzeleri bir firin tepsisine aktarin. Üzerine köfteleri, ortadan bölünmüs cherry domatesleri, dilimlenmis biberleri dizin
4) Sosu için bir tavada bütün malzemeleri karistirin ve yemegin üzerine gezdirin. Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firinda yaklasik yarim saat kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder