Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yesil biber
- 1 ç.b. haslanmis yesil mercimek
- 1 kupa firik
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
Hazirlanisi:
1) Firik pilavi için yemeklik dogranmis sogani biberlerle birlikte yagda kavurun
2) Üzerine firigi, haslanmis mercimegi, salçayi ve baharatlari ilave edin
3) Pilavin suyunu verip kisik ateste pismeye birakin
4) Pisen pilavin altini kapatin, kapagini örtün ve en az yarim saat demlenmeye birakin
5) Demlenen pilavi sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
24 Ekim 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder