Malzemeler:
*Et için:
- 500 gr kusbasi dana eti
- 2 dis sarimsak
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 2 adet kirmizi paprika
- 2 adet havuç
- 1 ç.b. misir
- 1 ç.b. chili sosu
- 1/2 ç.b. sicak su
- Tuz, karabiber, kekik
*Püre için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- 1 ç.b. süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1) Sebzeli et wok için kusbasi dana etini 2 dis sarimsak, karabiber ve yag ile birlikte bir tencereye alip soteleyin
2) Et tamamen suyunu çekene kadar pisirin ve tadini kontrol edin. Hala çig ise 1/2 ç.b. kadar su ekleyip pisirme islemine devam edin
3) Ayri bir tavada jülyen usulü kesilmis biberleri ve havuçlari çok az bir miktar yag ile soteleyin, üzerine misir tanelerini ilave edin
4) Hazir olan etleri sebzelerin oldugu tavaya aktarip chili sosunu ve sicak suyu ekleyin
5) Yemegi baharatlarla tatlandirip bir tasim kaynatin
6) Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
7) Patatesler yumusadiginda suyunu süzün. Kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
8) Pürenin tadini kontrol ettikten sonra hazir olan sebzeli et wok ile birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
25 Ekim 2019 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder