31 Ekim 2019 Perşembe

YESIL SOGANLI MISIR EKMEGI

Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 s.b. süt
- 1/2 s.b. ayçiçek yagi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 s.b. misir unu
- 1/2 s.b. un
- 1 demet yesil sogan
- 1 t.k. tuz

Hazirlanisi:
1) Yumurtalari, sütü ve ayçiçek yagini büyük bir kaba alip çirpma teli yardimiyla çirpin
2) Üzerine misir ununu, unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip çirpmaya devam edin
3) Temizleyip çok ince olmayacak sekilde dogranmis yesil soganlari hamura ekleyip bir spatula yardimiyla karistirin
4) Hazir olan misir ekmegi hamurunu yaglanmis cam firin kabina aktarin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verip pisirin
5) Pisen misir ekmegini soguduktan sonra dilimleyip dilediginiz gibi servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder