Malzemeler:
- 3 adet patlican
- 2 adet patates
- Kizartmak için ayçiçek yagi
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. kekik
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
- Dilimlenmis domates + biber (üzeri için)
- 2 s.b. sicak su
Hazirlanisi:
1) Oturtma için patatesleri ve patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2) Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3) Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
4) Tencereye önce patatesleri daha sonra da patlicanlari dizin. Üzerine kiymali harci yayin
5) Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin, sicak suyunu ilave edip yemegi kisik ateste pismeye birakin
6) Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
24 Ekim 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder