1 Şubat 2020 Cumartesi

TEREYAGLI POGACA

Malzemeler:
- 2,5 s.b. un (+ yogurmak için ekstra)
- 2 adet yumurta (birinin sarisini üzerine kullanabilirsiniz!)
- 1 t.k. tuz
- 1 y.k. toz seker
- 1/2 paket yas maya
- 150 gr tereyagi (oda isisinda!)
- 1/4 s.b. soguk su

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri bir kabin içine alip yaklasik 7-8 dakika kadar yogurun
2) Kulak memesi kivamindan biraz daha sert bir hamur elde ettikten sonra üzerini örtüp 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
3) Hamur mayalandiktan sonra hamuru tekrar biraz unla yogurup 12 bezeye bölün
4) Bezeleri dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra yagli kagit ile kaplanmis tepsiye dizin
5) Bu sekilde 30 dakika daha mayalandirin
6) Son olarak üzerlerine yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 180 derecelik firinda yaklasik 20 dakika pisirin
7) Pisen pogaçalari ister ilik, ister soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder