10 Aralık 2015 Perşembe

EV YAPIMI SEKER HAMURU

Malzemeler:
900-1100 gr pudra șekeri
1 y.k. toz jelatin
60 ml su
120 ml glikoz șurubu
1 ç.k. tylose (daha kolay modelleme yapabilmek için gerekli)

*Renklendirmek için: JEL gida boyasi

Hazirlanisi:
Mermer tezgahın üzerine yaklașık 900 gram pudra șekeri alın. Bir kabın içine suyu ve toz jelatini koyun. Yaklașık 2-3 dakika içerinde jelatin suyu emecektir. Jelatin pelteleștiğinde bain-marie üzerine alın ve jelatinin tekrar sıvı haline gelmesini bekleyin. Jelatin sıvı haline geldiğinde üzerine glikoz șurubunu ekleyin ve karıștırarak sıvı haline gelmesini bekleyin. Sıvı haline gelmiș karıșımı pudra șekerinin üzerine alın ve bir kașıkla karıștırın. Karıșım çok sıcak olduğu için ellerinize dikkat edin. Daha sonra hamuru ellerinizle yoğurmaya bașlayın, gerekirse biraz daha pudra șekeri ekleyin. Hamur ilk bașlarda çok cıvık gelebilir ama yoğurdukça toparlanacaktır. Hamuru çok hızlı bir șekilde yoğurmanız gerekiyor, aksi taktirde sıvı karıșım soğuyup donacaktır ve hamurunuz sertleșecektir. Hamurun kıvamı yumușak ve elastikimsi olmalı. Hamurunuz ele yapıșmayacak kıvama geldiğinde tylose ekleyip yoğurmaya devam edin. Tylose hamurun içinde eșit șekilde dağıldıktan sonra top haline getirin ve streç filmle hava almayacak șekilde sarın. Șeker hamurunu kullanmadan önce en az bir gün dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru kullanmadan önce iyice yoğurun ve yumușatın. İstediğiniz miktarda hamurunuzdan aldıktan sonra hafif pudra șekerli bir tezgahta açın ve kalan hamuru tekrar streç filmle sarıp oda sıcaklığında bir dahaki kullanıma kadar saklayın.

NOT: Hamurlarınızı renklendirmek isterseniz, istediğiniz büyüklükte bir parçaya jel gıda boyası damlatın ve yoğurun. Hamurun her yerine gıda boyası eșit șekilde dağıldıktan sonra dilediğiniz gibi kullanın.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder