1 Aralık 2015 Salı

PRALINES BEN HUR (marzipan tabanli çikolata)

Malzemeler:
*Tabani için: 100 gr marzipan

*Dolgusu için:
- 70 gr tereyagi
- 50 gr fondan sekeri
- 25 gr findik ezmesi
- Ceviz ve findik

*Kaplamasi için: 200 gr beyaz çikolata

*Üzeri için: 30-50 gr kadar bitter çikolata

Hazirlanisi:
1) Cikolata yapimina dolgusuyla baslayin. Bir kasenin içine fondan sekerini alip bir çatal yardimiyla ezerek yumusatin. Üzerine tuzsuz  tereyagini ve findik ezmesini ilave edip bir çatal yardimiyla malzemelerin iyice birbirine karismasini saglayin. Homojen bir kivam alan çikolata dolgusunu kullanacaginiz zamana kadar buzdolabinda dinlendirin
2) Marzipani yogurarak yumusatin. Merdaneyle açilacak kivama geldiginde marzipani 0,5 cm kalinliginda açin ve küçük, yuvarlak bir cisimle yuvarlaklar kesin
3) Buzdolabinda bekleyen çikolata dolgusunu bir krema sıkma posetine alin ve hazirlamis oldugunuz marzipan tabanlarinin üzerlerine (yaklasik findik büyüklügünde) sıkın. Bütün dolguyu bu sekilde bitirdikten sonra üzerlerine birer findik veya yarim ceviz parçasi oturtun. Bu asamadan sonra marzipanlarinizi derin dondurucuya sigacak bir tepsiye alin ve dondurun
4) Beyaz çikolatayi bain-marie usulü eritin ve ilinmasini saglayin. Donmus olan marzipanlari ilik çikolataya batirip heryerinin çikolatayla kaplanmasini saglayin. Kaplanan çikolatalari tekrar tepsiye dizin ve bu kez buzdolabina alip donmasini bekleyin
5) Hazir olan çikolatalarin üzerlerine bir miktar bain-marie usulü eritilmis bitter çikolatayla çizgiler çekin ve tekrar buzdolabinda dondurduktan sonra servis edin

NOT: Daha pürüzsüz çizgiler için yagli kagittan sıkma torbasi yapip eritilmis bitter çikolatayi içine doldurup çizgiler sıkabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder