Malzemeler:
- 500 ml süt
- 2 y.k. toz seker
- 2 y.k. un
- 1 y.k. vanilya sekeri
- 1 adet yumurta
- 20 adet çilek
- Eritilmis bitter çikolata
- Iri kiyilmis ceviz
Hazirlanisi:
1) Tatliyi hazirlamaya 4 adet çilegi bain-marie usulü eritilmis bitter çikolataya batirmakla baslayin. Cikolataya batirilmis çilekleri kiyilmis cevize bulayin ve yagli kagitla kaplanmis bir tabaga yerlestirip kullanacaginiz zamana kadar buzdolabinda bekletin
2) 8 adet çilegi püre haline getirin ve bir kenara alin. Kalan 8 adet çilegi de dilimleyin
3) Muhallebi için bütün malzemeleri bir tencereye alip çirparak kalinlasana kadar kisik ateste kaynatin. Kalinlasan muhallebiyi atesten alip kuplara (veya bardaklara) birer kepçe dökün
4) Üzerine bir sira dilimlenmis çilek yerlestirin ve tekrar birer kepçe muhallebi dökün
5) Tüm kuplari (veya bardaklari) bu sekilde hazirladiktan sonra buzdolabina alip sogumasini saglayin
6) Tamamen sogumus olan pudinglerin üzerlerine çilek püresi ilave edin ve çikolatali cevizli çilekle süsledikten sonra servis edin
NOT: Bu miktar dört kisiliktir!
Afiyet olsun :)
30 Aralık 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder