Malzemeler:
*Dolgusu için:
- 100 gr badem tozu
- 100 gr toz seker
- 1/3 adet yumurta
- 1/3 adet limon kabugu rendesi
- 1/3 adet portakal kabugu rendesi
- Bir kaç damla badem esansi
- 25 gr un
- 1 y.k. portakal suyu
*Hamur için:
- 330 gr un
- 30 gr yas maya
- 1 y.k. badem tozu
- 180 ml ilik süt
- 20 gr toz seker
- ½ ç.k. tarçin
- ½ adet yumurta
- 8 gr tuz
- 50 gr tereyagi (oda isisinda)
- 2 y.k. karisik meyve kurusu
- 1/3 limon kabugu rendesi
- 100 gr kuru üzüm
*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta
*Servis için: pudra sekeri
Hazirlanisi:
Dolgu için bütün malzemeleri bir kabin içine alip homojen bir kivam elde edene kadar yogurun ve bir sosis yapin. Streç filme sarip buzdolabinda dinlendirin.
Hamur için bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun. Hazir olan hamura karisik meyve kurusunu, limon kabugu rendesini ve kuru üzümleri de ilave edip bu malzemeleri hamura yedirdikten sonra top haline getirip üzerini bir bezle örtüp 60 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin.
Mayalanan ekmek hamurunu hafif unlu tezgahta 3’te 2’sini oval sekilde açin ve buzdolabinda dinlenmis olan sosis seklinde dolguyu ortasina yerlestirin. Açilmamis 3’te 1 parçasina çirpilmis yumurta sürün. Önce açilmis olan kismi dolgunun üzerine yerlestirin, ardindan da açilmamis yumurtalanmis parçayi üzerine kapatin. Ekmegi yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine alip üzerini bir bezle örtüp tekrar 1 saat mayalanmaya birakin.
Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine çirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 200-210 derecelik firinda pisirin.
Pisen ekmegi sogumasi için bir kenara alin ve soguduktan sonra pudra sekeriyle servis edin.
Afiyet olsun :)
24 Aralık 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder