13 Aralık 2015 Pazar

H.G.'S KITCHEN USULÜ ALI NAZIK

Malzemeler:
- 2 adet pide
- 4 adet közlenmis sivri biber
- 2 adet közlenmis domates

*Et için:
- 500 gr dana eti
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 1 ç.b. su
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 y.k. kirmizi toz biber

*Yogurtlu patlican için:
- 3-4 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme de olabilir)
- 2 dis sarimsak
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Patlicanlari, sivri biberleri ve dörte bölünmüs domatesleri közleyip kenara alin
2) Etleri iri küpler halinde dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun. Üzerine karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edin. Suyu ve sekeri katip pismeye birakin. Suyunu tamamen çeken etlere kirmizi toz biberi ekleyip altini kapatin
2) Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin. Yogurdu ve tuzu da katip hepsini güzelce karistirin. Oda isisinda kullanacaginiz zamana kadar bekletin
3) Pideleri küp seklinde dograyip firin tepsisine alin ve önceden isitilmis 200 derecelik firinda biraz kurumalarini saglayin
4) Sicak pide dilimlerini servis edeceginiz tabaklara bölüstürün. Üzerine önceden hazirlamis oldugunuz yogurtlu patlicandan bol miktarda ekleyin. Son olarak sicak etleri ilave edin ve tabagi közlenmis sebzelerle süsleyin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder