Malzemeler:
*Elma için:
- 6 adet elma
- 1/4 adet limonun suyu
- 1 y.k. toz seker
- 1 t.k. tarçin
*Arasi için: kalmis birkaç dilim kek
*Muhallebi için:
- 9 s.b. süt
- 8 y.k. toz seker
- 11 y.k. irmik
- 1 y.k. tereyagi
- 2 adet yumurta
*Üzeri için: taze çilek
Hazirlanisi:
1) Elmalari soyup rendeleyin ve bir tavaya alin. Üzerine sekeri, tarçini ve limon suyunu ekleyip elmalar yumusayana kadar soteleyin
2) Ayri bir tencerenin içine sütü, toz sekeri, irmigi ve yumurtalari alip tel çirpacakla çirparak muhallebiyi pisirin
3) Kalinlasip üzeri göz göz olunca içine tereyagini katip karistirinve muhallebiyi atesten alin
4) Kaselere önce elma, ortasina bir dilim kek ve en üstüne muhallebi dökün. Sogumasi için buzdolabina alin
5) Iyice sogumus olan tatlilari taze çilekle süsleyip servis edin
Afiyet olsun :)
3 Temmuz 2016 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder