3 Temmuz 2016 Pazar

KURU FASÜLYE - PILAV

Malzemeler:
*Kuru fasülye için:
- 300-350 gr fasülye
- Haslamak için su
- 1 adet büyük boy sogan

*Fasülyenin sosu için:
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1,5 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 2-3 dal kiyilmis taze sogan
- Bir tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz

*Pilav için:
- 1 kupa pirinç
- 1 avuç arpa sehriye
- 1 y.k. tereyagi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 s.b. tavuk suyu
- Tuz

Hazirlanisi:
Fasülyeleri iyice yikayip bir tencereye alin. Üzerine ince kiyilmis sogani ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasülyeler pisene kadar kaynatin. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin. Hazir olan sosu kuru fasülyeye ekleyip hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin.

Pilav için yaglari ve arpa sehriyeyi bir pilav tenceresine alip sehriyeler hafif esmerlesene kadar kisik ateste karistirin. Üzerine yikanmis pirinci ilave edip kavurma islemine devam edin. Son olarak tavuk suyunu ve tuzunu ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin. Hazir olan pilavin altini kapatip kapagini örtün ve en az 30 dakika kadar demlenmeye birakin.

NOT: Biz bu tarifte seker fasülye kullandik. Siz normal kuru fasülyeyle de ayni tarifi uygulayabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder