Malzemeler:
- 1 y.k. un (tepeleme)
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. margarin
- 4-5 adet salatalik
- 1 tutam taze nane
- 2 s.b. yogurt
- Tuz
- Karabiber
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Unu kokusu çikana kadar yagda kavurun
2) Salataliklarin kabuklarini soyup iri küpler halinde dograyin ve tencereye ekleyip kavurmaya devam edin
3) Üzerine suyunu, kiyilmis taze naneyi ve baharatlari ekleyip kisik ateste kaynamaya birakin
4) Kaynayan çorbaya yogurdu ekleyin ve bir tasim daha kaynattiktan sonra atesten alip çorba homojen bir kivam alana kadar blenderdan geçirin
5) Corbayi tekrar atese alip bir 5 dakika kadar daha kaynattiktan sonra altini kapatin ve sicak veya ilik servis edin
NOT: Istege göre çorbanin içine 1-2 dis sarimsak ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
28 Temmuz 2016 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder