10 Temmuz 2016 Pazar

PAZILI ANNEANNE BÖREGI

Malzemeler:
*Hamur için:
• 1 kg un
• 1 t.k. tuz
• Alabildiği kadar su

*İç harcı için:
• 1 kg pazi
• 1 t.k. kırmızı biber
• Tuz

*Hamuru yağlamak ve üzeri için:
• ½ s.b. sıvı yağ

Hazirlanisi:
Hamur için bir kabın içine bir kilo unu alın ve üzerine tuzu ekleyin. Üzerine yavaș yavaș ılık su ekleyerek yumușak bir hamur elde edin. Daha sonra hamuru yaklașık 9 adet parçaya bölün. Bütün parçaları bir kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açın ve ilk 5 parçanın aralarını yağlayarak üst üste koyun. Elde etmiș olduğunuz yufkayı tepsinin büyüklüğünde açtıktan sonra yağlanmıș tepsiye alın. Üzerine harcını yayın ve diğer 4 adet yufkayı da yağlayarak üst üste koyup aynı șekilde açın. Bu hamuru da tepsiye aldıktan sonra hamurun kenarlarını alttan alarak üst kata doğru katlayın. Son olarak tekrar üzerine sıvı yağ gezdirin ve önceden ısıtılmıș fırına verin. Börek piștikten sonra fırından çıkarın ve üzerini bir bez ile örtün. Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

NOT: İsteğe göre içine pul biber de katabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan anneannemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder