30 Ekim 2021 Cumartesi

ANNEANNE PISISI




Malzemeler:
- 1 su bardagi ilik süt
- 1 su bardagi ilik su
- 1 yemek kasigi kuru maya
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
- 2 adet yumurta
- Alabildigi kadar un

*Kizartmak için: ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1. Mayayi, sekeri ve sütü bir kaba alip karistirin ve 10 dakika maya aktiflesene kadar bekletin
2. Üzerine suyu, yumurtalari ve tuzu ekleyip karistirin
3. Alabildigi kadar un ilave ettikten sonra yumusak bir hamur elde edin ve 1 saat oda isisinda üzeri örtülü bir sekilde mayalandirin
4. Mayalanan hamuru bezelere bölün ve unlanmis tezgahta açin
5. Dilediginiz büyüklükte parçalara kesip kizgin yagda kizartin
6. Hazir olan pisileri sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder