Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 litre süt
- 100 gram tereyagi
- 1 su bardagi toz seker
- 1 su bardagindan 1 parmak eksik un
- 1 yemek kasigi bugday nisastasi
- 1 adet yumurta
- 2 paket vanilin
Hazirlanisi:
1. Sütten yarim bardak ayirip bir kaseye alin ve icine yumurtayi kirip cirpin
Hazirlanisi:
1. Sütten yarim bardak ayirip bir kaseye alin ve icine yumurtayi kirip cirpin
2. Kalan sütü toz seker ile bir tencereye aktarip 1 dakika kadar isitin ve sekerin erimesini saglayin
3. Tereyagini ayri derin bir tencereye alip eritin ve üzerine unu ekleyip kavurun
4. Yaklasip 5 dakika kavurduktan sonra sütü ilave edin ve orta ateste muhallebi kivamina gelene kadar pisirin
5. Kivam alan süt helvasini bir firin kabina aktarin ve 15 dakika oda isisinda üzerinin kabuk tutmasini bekleyin
6. Sadece izgara kismi acik olan firina verin ve üzeri kizarip yanma kivamina geldiginde cikarip ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder