31 Ekim 2021 Pazar

ZEYTINYAGLI BARBUNYA

 

Malzemeler:
- 500 gram kuru barbunya
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 dis sarimsak
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- Taze maydanoz
- Limon suyu

Hazirlanisi:
1. Barbunyalari önceden suya batirip yarim haslayin
2. Ayri bir tencerede diger malzemeleri kavurup yarim haslanmis olan barbunyalari ilave edin
3. Suyunu ekleyin, pilakiyi tamamen pisirip sogumaya birakin
4. Üzerine bol limon suyu ve taze maydanoz serpin. Biraz daha zeytinyagi gezdirip soguk servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder