Malzemeler:
- 4 adet elma
- 3 yemek kasigi toz seker
- 1 çay kasigi tarçin
- 1 yemek kasigi limon suyu
- 4 adet elma
- 3 yemek kasigi toz seker
- 1 çay kasigi tarçin
- 1 yemek kasigi limon suyu
- 1/2 adet limonun zesti
*Üzeri için:
- 1 yemek kasigi süt
- 38 gr soguk tereyagi
- 150 gr un
- 45 gr toz seker
- 1 yemek kasigi süt
- 38 gr soguk tereyagi
- 150 gr un
- 45 gr toz seker
Hazirlanisi:
1. Elmalari iri küpler halinde dograyip bir kaseye alin
2. Üzerine toz sekeri, tarçini, limon suyunu ve zestini ekleyip güzelce harmanlayin
3. Bu harci isiya dayanikli firin kabina aktarin
4. Ayri bir kabin içine bütün crumble malzemelerini alip güzelce yogurun
5. Bu hamuru isiya dayanikli kaselerdeki elmalarin üzerine serpin ve yaklasik yarim saat kadar 170 derecelik firinda pisirin
6. Üzerindeki hamur parçaciklari iyice kizarinca firindan alin ve tatliyi mutlaka sicak servis edin
1. Elmalari iri küpler halinde dograyip bir kaseye alin
2. Üzerine toz sekeri, tarçini, limon suyunu ve zestini ekleyip güzelce harmanlayin
3. Bu harci isiya dayanikli firin kabina aktarin
4. Ayri bir kabin içine bütün crumble malzemelerini alip güzelce yogurun
5. Bu hamuru isiya dayanikli kaselerdeki elmalarin üzerine serpin ve yaklasik yarim saat kadar 170 derecelik firinda pisirin
6. Üzerindeki hamur parçaciklari iyice kizarinca firindan alin ve tatliyi mutlaka sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder