6 Ağustos 2025 Çarşamba

BAHARATLI YOGURTLU TAVUK YANINDA NOHUTLU PILAV



Malzemeler:
Marine icin:
- 800 gr tavuk gögsü
- 4 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 tatli kasigi cajun baharati
- 1 tatli kasigi nane
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber

Nohutlu pilav icin:
- 1 kase haslanmis nohut
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon

Hazirlanisi:
1. Tavuklari küpler seklinde dograyip bir kaba alin
2. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk parçalarina ekleyip harmanlayin
3. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
4. Marine edilmis tavuklari sicak tavaya alip kavurun
5. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin
6. Üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
7. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra haslanmis nohutlari, sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
8. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
9. Nohutlu pilav iyice demlendikten sonra yogurtlu baharatli tavuk ile sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder