Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 adet kapya biber
- 4 adet kornison tursu
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 adet kapya biber
- 4 adet kornison tursu
- 1 adet mor sogan
- 1 su bardagi misir (konserve)
- 1/4 demet maydanoz
- 1/8 demet nane
- 1/8 demet nane
- 1/8 demet reyhan
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz, karabiber
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz, karabiber
- 1 adet limon zeste
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet limonun suyu
Hazirlanisi:
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Sisen bulgurlar soguduktan sonra diger malzemeleri ekleyip karistirin
3. Limon suyunu, tuzu ve zeytinyagini ilave edip harmanlayin ve soguk servis edin
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Sisen bulgurlar soguduktan sonra diger malzemeleri ekleyip karistirin
3. Limon suyunu, tuzu ve zeytinyagini ilave edip harmanlayin ve soguk servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder