Malzemeler:
Ispir fasülye icin:
- 600 gr ispir fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber
- Sicak su
Ispir fasülye icin:
- 600 gr ispir fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber
- Sicak su
Pirinc pilavi icin:
- 1 kupa tosya pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 kupa sicak su
- 1 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
- 1 kupa tosya pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 kupa sicak su
- 1 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Tereyagli kavurma için:
- 750 gr dana eti
- 4 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 adet sogan
- 4 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
- Sicak su
- 750 gr dana eti
- 4 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 adet sogan
- 4 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
- Sicak su
Hazirlanisi:
1. Fasulye için ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine salcalari, domatesi ve fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Baharatlarini ekleyip suyunu ilave edin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Kavurma icin eti kusbasi dograyip döküm tencereye alin ve yagda renk degistirine kadar kavurun
5. Üzerine baharatlari ekleyip orta kismina sogani yerlestirin ve suyunu ilave edip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda yaklasik 2 saat pismeye birakin
6. Pilav için bir tavanin içine yaglari alip yikanmis pirincleri ekleyin ve yaklasik 5 dakika kavurun
7. Üzerine sicak su, tavuk suyunu, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyip kisik ateste pismeye birakin
8. Pilav suyunu cektiginde atesten alip demlenmeye birakin
9. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin
1. Fasulye için ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine salcalari, domatesi ve fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Baharatlarini ekleyip suyunu ilave edin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Kavurma icin eti kusbasi dograyip döküm tencereye alin ve yagda renk degistirine kadar kavurun
5. Üzerine baharatlari ekleyip orta kismina sogani yerlestirin ve suyunu ilave edip önceden isitilmis 200°C derecelik firinda yaklasik 2 saat pismeye birakin
6. Pilav için bir tavanin içine yaglari alip yikanmis pirincleri ekleyin ve yaklasik 5 dakika kavurun
7. Üzerine sicak su, tavuk suyunu, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyip kisik ateste pismeye birakin
8. Pilav suyunu cektiginde atesten alip demlenmeye birakin
9. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder