6 Ağustos 2025 Çarşamba

PATATESLI KOLAY KOL BÖREGI



Malzemeler:
Hamur icin:
- 650 gr un
- 350 ml ilik su
- 1 yemek kasigi tuz

Ic malzemesi icin:
- 4 adet orta boy patates (haslanmis)
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- Karabiber, pul biber, tuz

Katlari ve üzeri icin:
- 200 gr tereyagi
- 100 ml aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Hamur icin unun yarisini, ilik suyu ve tuzu bir kaba alip yogurun
2. Üzerine kalan unu azar azar ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin ve üzerini örtüp en az 30 dakika oda isisinda dinlendirin
3. O arada ic harcini hazirlayin
4. Patatesleri ezip kalan malzemeleri karistirin ve üzerini örtüp oda isisinda bekletin
5. Dilenen hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
6. Unlanmis tezgahta yemek tabaga büyüklügünde acip aralarina birer yemek kasigi yag sürüp 10 adeti üst üste yerlestirin
7. Diger 10 beze icinde ayni islemi yapip üzerlerini strec filmle örtün ve 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
8. Dinlenen hamurlari buzdolabindan alip unlanmis tezgahta dikdörtgen seklinde acin
9. Acilan hamuru iri seritlere bölüp ortalarina harctan yerlestirin ve kapatip yuvarlayip sarin
10. Yaglanmis bir firin tepsisine yerlestirip üzerine tekrar yag gezdirin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda nar gibi kizarana kadar pisirin
11. Ilik servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder