30 Ağustos 2025 Cumartesi

BALIK BIBER TURSUSU



Malzemeler:
- 1 kg balik biber
- 1 top sarimsak
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Biberleri yikayip kürdanla bir kac yerinden delin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 3 hafta - 1 ay beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder