Malzemeler:
- 2 adet sogan
- 8 adet salatalik
- 450 gr toz seker
- 450 ml beyaz sirke
- 1 t.k. tane karabiber
- 1 t.k. pul biber
- 1 y.k. tuz
- 1 t.k. zerdeçal
Hazirlanisi:
1) Soganlar ve salataliklar hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin
2) Salataliklari 1-1,5 cm kalinliginda, soganlari ise yarim ay seklinde kesip kaynayan sirkeli karisima ekleyin ve karistirarak salataliklarin renkleri degisene kadar pisirin
3) Altini kapatip salataliklari suyuyla birlikte derin bir kabin içine alin
4) Kabi iki kat streç filmle örtüp sogumaya birakin ve soguk tüketin
NOT: Tursuyu buzdolabinda muhafaza edin ve mutlaka 1 hafta içinde tüketin.
Afiyet olsun :)
27 Kasım 2019 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder