5 Kasım 2019 Salı

PORSIYONLUK YUMURTALI ISPANAK

Malzemeler:
- 1 kg ispanak
- 1 adet sogan
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 s.b. sicak su
- 4 adet yumurta

Hazirlanisi:
1) Derin bir tavaya margarini ve ayçiçek yagini alip yemeklik dogranmis sogani ekleyin ve soteleyin
2) Üzerine iyice temizlenip iri iri dogranmis ispanaklari ekleyin
3) Ispanaklar hafif eridikten sonra salçalari, kirmizi toz biberi, tuzu ve karabiberi katip karistirin
4) Hazir olan ispanakli harci isiya dayanikli kaplara aktarin ve üzerine sicak suyunu ekledikten sonra önceden isitilmis 190 derecelik firina verip 15-20 dakika kadar pisirin
5) Ispanak suyunu biraz çektikten sonra üzerine yumurtalari kirip tekrar firina verin ve 10 dakika kadar daha pisirin
6) Ispanak ve yumurtalar tamamen pistiginde yemegi firindan alip biraz dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder