Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 400 gr kusbasi tavuk gögsü
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1-1,5 s.b. su
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 t.k. tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1) Kabak kayiklari için kabaklari yikayip ikiye bölün ve içlerini bir miktar oyduktan sonra 2-3 dakika kadar kaynayan suda haslayin ve süzdükten sonra isiya dayanikli bir firin kabina dizin
2) Iç harci için yemeklik dogranmis sogani yagda pembelesene kadar kavurun
3) Üzerine tavuklari ve baharatlari ekleyip biraz daha kavurduktan sonra salçalarini ve incecik kiyilmis taze maydanozu ilave edin
4) Kabak kayiklarini hazir olan harçla doldurduktan sonra firin kabina dizin
5) Yemege su, limon suyu ve tuzlu sebze çesnisinden olusan sosunu ekleyin
6) Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
7) Hazir olan yemegi firindan çikardiktan sonra biraz dinlendirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun :)
12 Kasım 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder